Hogyan szerezhetünk jegyet a Bocelli koncertre?

Nem is olyan nehéz csak egy számítógép kell internet kapcsolattal, egy hitelkártya és jó ha valaki olaszul is tud, de ha mégsem akkor itt talál segítséget. A jegyeket általában ősszel kezdik el árulni a következő évi koncertre tehát 8-9 hónappal előre. Tavasszal már sajnos nincsen hely rá de májusban szokták elkezdeni árulni adokkal olcsóbb jegyeket a főpróbára ami a koncert előtti napon van.

A koncertnek nincsne fix időpontja, minden évben máskor van, az utóbbi évelben július végén vagy augusztus első hetében rendezik. A jegyeket októberben kezdik el árulni általában de karácsonyra elfogynak általában. Aztán már csak az utolós sorokba lehet kapni számozatlan vagyis nem helyre szóló jegyeket.. Most 2018ra nem is koncertet hanem operát terveztek, de a pontos programot és meghívott énekeseket, feléépőket a www.citysound.com weboldalon találtok.

A jegyeket már több éve csak a www.vivaticket.it weboldalon lehet megvenni közvetlenül a koncert rendező cégtől. CSAK EZEN AZ OLDALON LEHETSZ BIZTOS BENNE HOGY VALÓBAN ÉRVÉNYES JEGYET KAPSZ AZ EREDETI ÁRON (nem más oldalak közvetítői díjával megemelve esetleg hamis jegyet.) A jegyek általában 80 - 450 euro közötti áron kaphatók, kategóriától függően, plusz a prevendita vagyis jutalék ami arányosan kb 5-10%. Nem foglalkozom jegyeládással tehát ne nekem írjatok hanem a weboldalon vegyétek meg.

Mielőtt leültök a gép elé készítsétek ki a hitelkártyátokat vagyis a domornyomásos kártyát VISA vagy MASTERCARD logóval. Ennek az adatait meg kell adni és leveszik róla a jegyek árát és a postázási költséget, ha így kérted. Majd érkezik egy email amiben ott a visszaigazolás vagyis conferma . De ne siessünk előre

Vegyünk együtt jegyet!  A weboldal évekig csak olaszul létezett de most már angolul is működik, de azért érdemes egy olaszul beszélő ismerőssel együtt foglalni mert én nem állhatok mellettetek sajnos abban a pillanatban, és gyorsan kell dönteni. A vivaticket weboldal keresőjébe jobbra beütőd hogy Bocelli és kijön a koncert illetve késöbb a főpróba lehetséges dátuma is. A lelátót bemutató kis képen lehet kiválasztani az adott kategóriában a pontos ülőhelyeket, amik meg vannak számozva. Aztán fizetni kell hitelkártyával és utána megjön emailben a foglalás minden adata - de ez nem jegy - lásd lejjebb.Egy kis segítség annak aki nem csinált még ilyet és nem beszél olaszul: Elöször is készítsd ki a hitelkártyát (Visa vagy Master logos a legjobb). Aztán üsd be a szervező cég vagyis a Fourone új weboldalát  ami a CitySound és itt találhatsz infokat os meg a jegyvásárláshoz a linket is : Teatro del Silenzio menü, ahonnan átdobnak a www.vivaticket.it weboldalra.

1, Elsőként érdemes regisztrálni mert annélkül úgysem enged majd tovább egy bizonyos ponttól tehát aki előre regisztrál (majd visszaigazolja a mailt is) annak késöbb emiatt nem kell megszakítania a jegyvásárlást.

2, Kerresd meg a koncertet a weboldalon (üsdd be a keresübe hogy Teatro del Silenzio vagy Bocelli). Lehet hogy már csak a főpróbára van hely tavasszal.

3, Klikklej az 'Aquista' gombra és a következő oldalon autómatikusan a még megvásárolható kategoriák jönnek ki, a posti disponibili mutatja hogy egy adott kategóriából hány darab van még. A betelt kategoriákat nem mutatja már.

4, Választhatsz itt is , ez automatikusan választja ki a helyet de jobban jársz ha kissé jobbra  a SELEZIONE MANUALE DEL POSTO fülecskére klikkelsz mert így átdob a nézőtér alaprajzára, ahol a színek az árkategóriákat jelölik és magad is választhatsz ülőhelyet azokból ami szabad egyszerűn ráklikkelve a székekre.

A Tribuna a legolcsóbb, ezek részben non numerati vagyis nem számozott helyek, mindenki oda ül majd ahol helyet talál. Az executive a legdrágább a színpad előtti sorokban, ez már 400 euro körüli áron van de általában nincsen mert ezek fogynak el legkorábban. A lényeg hogy ráklikkelsz a kiválasztott jegykategoria színes részének jobb oldalára és máris bent vagy a helyválasztásnál. Vigyázz mert minden kategoriában több blokk is van annál amit elsőre látsz, ezeket az 'Area' sorban tudod megvaltoztatni ha a nyilra klikkelsz és tudod görgetni felfelé és lefelé változtatva blokkot és akár kategóriát. A kék helyek az üresek, a szürkék már elkeltek vagy egyelőre nem megvásárolhatók : válaszd ki ahova ülni akarsz és a kurzorral menj rá és klikkelj, pirosra változik a hely. Aztán klikkelj a szürke 'aggiungi carrello' gombra és máris láthatod hogy milyen jegyeket választottál és tettél bele a képzeletbeli kosárba.

5, Klikkelj az 'aquista biglietti selezionati' gombra, aztán a bent vagy a személyes adatoknál -töltsd ki a piros csillagos részeket - név, email, cím, csak gyorsan mert ha túlléped a megadott időt akkor  újra kell kezdened az egészet. A lap végén eldöntheted hogy ott veszed át helyben vagyis Lajaticoban a jegyirodában (La Sterza) a koncert napján vagy előre kéred postán otthonra.

6, Aztán klikkelj az 'aquista biglietti' és máris beírhatod a hitelkártya adatait ( név, szám, lejárat ideje és a hátsó oldali biztonsági kód)

7, majd a conferma gombra klikkelj és kész is

Aztán kapsz egy emailt tőlük de ez nem jegy, csak a vásárlást igazolja és mindenképpen kellenek majd az igazi jegyek is a bejáratnál, annélkül nem mehetsz be!!!! Ha a postán kiküldést kérted akkor megjön majd levélben. Ha ott kell átvenned akkkor a koncert napján általában délután és nem előbb lehet majd átvenni az ideiglenes kasszánál amit La Sterzában állítanak fel a Da Pasquaino étterem parkolójában, ez 3km-rel van Lajatico előtt lent a domb alján. Erről a koncerttel kapcsolatos infoknál írtam, klikk ide

Főpróba: a főpróbán ott van Bocelli és a zenekar meg a kórus is és most már a meghívott vendégek is mindig eljönnek.  A díszletek ugyanazok mint a másnapi igazi koncerten, a fények, a táncosok is itt vannak, de nem mindenki van beöltözve, pl a zenekar nincsen nagyestélyiben és Bocelli is lazábban szokott öltözni. Általában ezelettö tartanak egy próbát és rövidebb ideig tart ezért késöbb kezdődik, hivatalosan este 9körül és nincsen buszjárat tehát a lenti parkoló la Sterzában nem működik hanem csak a színpad mögötti parkolóba lehet leállni (vagyis a tarlóra, P2). Én imádom ezt is, pont azért mert fele annyian vannak, élhetőbb az egész, a hangulat fesztelenebb, kevésbe nagy rajtuk a teher. A fópróbára a jegyek általában 70 euro körül vannak és számozottak de csak kb május környékén kezdik el árulni!

Kezdés: sajnos a sok autó és forgalmi dugo meg parkolási manőver miatt szinte mindig 9 után kezdődik csak a koncert de volt hogy csak fél 10kor tehát simán eltart éjfélig. 

Ha bárkinek kérdése lenne még az írjon nekem mail a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. emailcímre és megpróbálok mindenre választ találni. Én minden évben ott vagyok a színfalak mögött vagy a gadget pultnál.. 

contentmap_plugin

You have no rights to post comments

mobil

Telefon: +39 331 8508 145