Látogatás egy helyi piacra

Olaszországban a nyári-őszi rendezvények során is találtok helyi termelőket standjaikkal, de aki biztosra akar menni az nézzen ki egyszer a heti piacra.

Minden faluban és városban van piac, többnyire hetente egy vagy esetleg 2 napon. A kis falvakban persze 3-4 stand van csak míg a városi piacokon 4-5 sorban rengeteg árus van. A heti piacok reggel 8,30-12,30ig tartanak. A piacon főleg ruhák, cipők, lakástextiliák, házi kütyük kaphatók. Általában az árusoknak csak 15%a árul ehetőt vagyis zöldség, gyümölcs, sonka, egy pár halas, grillezett és kész ételek és más tájegységek standjai pl. nápolyi, sziciliai árusok....  itt van növény, virág is. A piacon nem lehet kapni nyers húst vagy olivaolajat, sem bort, ezt szabadtéren nem lehetne melegben amúgy sem kitenni.

Az én kedvencem a pénteki piac Pontedera-n ami Lajaticotól fél óra autóval és jó nagy, de hasonló van szombaton Volterra-ban és Csütörtökön San Gimignanoban, kedden Cecinábann, a teljes listához klikk idePontedera egy közepes városka Pisától kb. 20 km-re Firenze felé, de nekünk Lajatico és Volterra környékén előknek is egy fontos pont, hiszen itt vannak nagyobb élelmiszer üzletek, moziközpont, butikok. A piac helyszíne egy nagy leaszfaltozott tér a város észak-keleti peremén a Panorama és Cinepelex között, piazza del Mercato (via Tosco Romagnola). Mivel a tér nagyobbik része parkoló, tehát ez is megoldott egyszerűen, ingyenesen. Ha többen akartok menni elkísérlek benneteket és pár gyakorlati info után mehet mindenki piacozni.

San Gimignanoban csütörtökön van a piac a belvárosban, a Cisterna téren és a Dóm előtti téren ahova autóval nem lehet behajtani tehát előtte le kell parkolni majd mindenkinek és sajnos itt a hely is kevés, ingyenes helyek meg nincsenek (2 euro egy óra). A piac itt is 13,00ig tart és nem igazán a zöldség gyümölcs a jellemző mint inkább a kész ételek, ruhák, cipők és más szuvenir is.

Volterrában szombaton délelött van a piac a Piazza di Priori-n míg nyáron leköltözik az 5ös parkolóba a romkert mellé. 

Akit érdekel egy fél napos program azokkal a piacozást kiegészíthetjük egy tésztagyúrással a közelben valamelyik házinéninél. Pontos árat a jelentkezők létszámától és a menütől függően tudok mondani . Írjatok mait a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. emailcímre


You have no rights to post comments

mobil

Telefon: +39 331 8508 145