A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.

Főzés Toszkánában

Milyen hangulatos is itt helyben tésztát gyúrni, húst sütni vagy más finomságot elkészíteni egy olasz háziasszonnyal vagy akár profi éttermi konyhában.

A toszkán konyhamesterek nem mindig híres séfek hanem inkább az egyszerű családanyák akik naponta kétszer meleg ételt varázsolnak az asztalra. Nem kell persze bonyolult, órákig pácolt vagy főzött ételekre gondolni hiszen az olasz konyha jellemzője hogy minden gyorsan elkészíthető. Friss és jó minőségű alapanyagokból vagyis nyáron idény-zöldségekből, télen gombákból és vadhúsból egyszerűen, gyorsan kreálnak isteni ételeket. A helyi jellegzetesség a paraszti konyha vagyis többnyire olcsó alapanyagokból dolgoznak és mindent újrahasznosítanak mint pl a sótlan kenyér amit szárazan is belefőznek több ételbe. Lássuk is hogy miből választhattok:

Luigi

Egy vidéki étteremről van szó ahol nem csak finomakat lehet enni de van pár kiadó apartmanjuk és főzni is lehet náluk/velük. Adott egy tipikus toszkán farmház Volterra mellett ( klikk ide), eredeti kőfalakkal egy domb tetején, kilátással a lankás dombokra egy panoráma teraszról, egy lelkes olasz család, több generációval a nagyiktól a kisgyerekekig és természetesen egy nagyobb konyha és hangulatos étteremrész. A házhoz vezető úton, a kerítés mögött vaddisznók szaladgálnak és túrnak, hiszen az erdőnek ez a része is hozzájuk tartozik. Lehet vadászni ősszel és télen és persze a régióra jellemző vadhús sem hiányozhat a menüről. Az ajánlatom egy tésztagyúrással egybekötött egyszerűbb főzőtanfolyam és utána egy tipikus toszkán vacsora a megfőzőtt ételekből (kiegészítve). Egy pár étel amit szoktak csinálni: friss tészta gyúrása, gnocchi, pizza, ravioli, fánk, többféle szósz, grillezett húsok...

2023ban a főzőtanfolyam kb. 3/3,5 óra, ára 50 euro/fő, utána a vacsora szintén 25 euro fejenként több fogással, vízzel és borral kiegészítve. 

Vera

Családias hangulatú főzőtanfolyam és vacsora pár fő esetére egy családi konyhában. Veránál vannak kiadó szobák és apartmanok klikk de, bár nem csak azok jöhetnek hozzá főzni akik itt szállnak meg. Ráadásul gluténmentesen is kitűnően főz hiszen a család nagy része lisztérzékeny. A tágas konyha a ház földszintjén van egy jó nagy faasztallal és persze a nyitott tűzhely sem hiányozhat.  A kertben hátul mindig érik valami zöldség, a terasz mellett fűszernövények...így az alapanyagok egy részét innen lehet beszerezni.

2023ban egy komplett ebéd/vacsora ára 20/25 euro. Aki szeretne vele főzni is annak 40/50 eurot kell fizetnie attól függően hogy hány főről van szó és persze hogy mit szeretne elkészíteni. Ez azt jelenti hogy kb 2,5 órával ebéd vagy vacsora előtt kell odaérni hozzá - Siena közelében lakik Casole d'Elsa falu mellett. Minimum 4 max 8 főre vállalja, időpontot előre kell egyeztetni, nem csak az eredetileg fixált 3 napon. Vera egy kicsit beszél angolul és németül de aki szeretné hogy én is ott legyek tolmácsolni az írjon és megoldható ez is felárral

Claudia- jelenleg nem foglalható

Egy működő biodinamikus gazdaság  ahol olívaolajat, borokat termelnek és persze vannak kiadó szobáik is, nagy kert és medence- részletekért klikk ide. Claudia a földszinten egy éttermet alakított ki ahol nemcsak reggelizni lehet hanem heti több este vacsorázni is. Ha valaki együtt szeretne főzni vele akkor 130 eurot kér 2 fő esetén (étkezéssel együtt), 200 euro 4 fő esetén.

 

Akit érdekel egy ilyen közös főzés vagy tipikus vacsora az írjon nekem mailt a  címre hogy mire és kb melyik napokon. A közös kirándulások időpontjait megtaláljátok a 'jelentkezés programokra' menüben , KLIKK IDE

You have no rights to post comments

mobil

Telefon: +39 331 8508 145