Fontos tudnivalók a Bocelli koncerttel kapcsolatban

Ha már megvetted a jegyet, lefoglaltad a szállást és közeledik az utazás, akkor itt megtudatod hogy hol lehet felvenni a jegyeket, parkolni, van-e büfé és meddig tart a koncert... és más hasznos tanács

kiutazás: a legjobb megoldás az autó, kb 10 óra alatt lehet leérni, végig autópálya, erről a közlekedéses részben írtam klikk ide. Van buszjárat is Budapestről Firenzébe (Eurolines), kétnaponta járnak de elég sokat kell ülni a buszon -erről is írtam az előbb említett közlekedéses részen. Tudom hogy a repülő kényelmesebb hiszen másfél óra alatt itt van gép Budapestről Pisába és ez nincs is messze Lajaticotól (45km) DE több gond is van vele: először is nem hiszem hogy olcsóbb lenne mint az autó csak ha időben vezsed meg és 2 fő utazik, a másik hogy csak heti 2 szer jár vagyis most éppen hétfőn és pénteken tehát kiesnek a szombati heti turnussal foglalható szálláshelyek, márpedig ebből van a legtöbb Lajatico közelében és arányosan sokkal olcsóbbak mint egy hotelszoba. (lásd a másik menüben a közeliszállásokról írtakat) A harmadik hogy autó nélkül Lajaticoba lejutni elég nehéz, a reptérről el kell menni vonattal vagy busszal Pisa központjába és aztán onnan vonattal Pontederára és onnan busszal Lajaticoba, de ezek pl vasárnap nem is járnak szinte, egyébként is kettő jön reggel, 2 délben 1 késő délután és aztán innen kirándulni megint nem lehet autó nékül, még bevásárolni sem hiszen az apartmanházak mind kint vannak vidéken....

jegyek átvétele: Az email amit kapsz nem jegy, csak a vásárlást igazolja, tehát mindenképpen kellenek a jegyek is a bejáratnál, annélkül nem mehetsz be!!!! Ha postán kérted a kiszállításukat és pluszban fizetsz érte akkor megjön majd levélben. Ha viszont ott kell átvenned akkkor a koncert napján 14től (vagy talán már déltől) és nem előbb lehet majd átvenni az ideiglenes kasszánál amit La Sterzában állítanak fel. Ez 3,5km-rel van a falu előtt ha Pisa felől érkeztek - 2014ben csináltak egy szép nagy körforgalmat egy olajfával és szőllősorokkal, na emelett van a nagy parkoló a da Pasquino étterem mellett (csúnya, szögletes betonépület). Természetesen be kell mutatni a vásárlást igazoló emailt vagy a számlát amit a weboldalon mutattak meg a jegyvásárlás után és a hitelkártyát meg személyit. Ez mind ott is van az emailben, angolul és olaszul is- Se non ha selezionato l'opzione per la spedizione postale dei biglietti, i biglietti acquistati potranno essere ritirati alla cassa dedicata alle prenotazioni presso la biglietteria La Sterza (scarica la mappa nelle info utili) a partire dalle ore 12.00 del giorno del concerto, mostrando copia di questa email o della ricevuta stampabile visualizzata sul sito in seguito all'acquisto. )

Vigyázz mert csak az a személy veheti át a jegyeket akinek a nevén volt a hitelkártya amivel fizettél, ellenkező esetben annak aki felveszi a jegyet be kell mutatnia egy fénymásolatot a hitelkártyáról és az eredeti vásárló igazolványáról (személyi, útlevél). Ez is ott is van olaszul az emailben egyébként: Il nominativo di chi effettua l'acquisto deve corrispondere con l'intestatario della carta di credito. Biglietti intestati a persona diversa dall'intestatario della carta di credito verranno consegnati solo su presentazione alla cassa della fotocopia della carta di identità e della fotocopia della carta di credito utilizzata per l'acquisto.

parkolás: Itt La Sterzában lehet leparkolni is, aztán az ingyenes buszok visznek mindenkit a faluba (3,5km) ahonnan gyalog lehet a koncerte menni mert az a falu határában van. A bsuzok délután 3küröl kezdenek el járni addig amíg van még várakozó a parkolóban tehát akár a hivatalosa koncert kezdeti idő után is. Visszafelé a kncert után vissza kell sétálni a falu felé és az első kanyarban állnak már egymás mögött a buszok hogy mindenkit visszavigyenek a parkolóba La Sterzába. B varicio hogy még tovább mentek 6-7km-t ezen az úton egyenesen (annélkül hogy elkanyarodnátok jobbra Lajatco vagy balra Volterra felé az sr439dir nevű útra ) és a San Giovanni Val D'era-nak nevezett faluban kanyarodtok fel jobbra Lajatico felé. Ki vannak írva a parkolók és pár km múlva már rendőrök irányítják az autókat a színpad mögötti rétre ahol sorban le lehet parkolni. Sajnos 2014ben egy kicsit messzebb kellett megálni az autóknak a megszokottnál ezért bizony vagy 10-15 perc vot innen felgyalogolni a hátsó bejárathoz. Természetesen a mozgássérülltek vagy idősek akik nem tudnak sokat gyalogolni jelentkezhetnek a La Sterzéban lévő parkolóban a mentősüknél vagyis a misericordia-nal, akik kékbe öltözött segítők és kiseb mentőautókkal vagy buszokkal szállítják a rászorultakat egészen a színpadig.

kezdés-vége Az emeberek már du 4-5kor beállnak a bejáratok előtti sorba, de akkor még nagyon meleg van, legkorábban a koncert előtt egy órával vagyis 7 körül nyitnak meg a bejárat. A koncert szinte mindig legalább fél órás késésssel kezdődik el és általában 23.30 után ér véget de van egy szünet is félidőben. Aztán mindenki visszasétál a színpad mögött parkoló autóhoz vagy a buszokhoz a falu felé ahonnan a La Sterzában parkolóba levisznek mindenkit.

FONTOS: Kényelmes cipőben gyertek, hosszú nadrágban, éjjel hideg lesz a pára meg a nyitott tér miatt akkor is ha napközben 38 fok van - én pulcsiban meg bördzsekiben szoktam lenni, sokan hoznak takarót is de lehet venni is helyben szuvenirként (feliratos pile takaro 20 euro körül). Van több büfé is ami elég drága és a választék gyatra: pár féle üdítő, sör, bor meg két-három féle szendvics vagyis javul a helyzet mióta a helyiek csinálják és nem adják ki valami külső cégnek. Vannak mobil wc-k is most 2014ben a leghtásó sorban a kakasülő alatt voltak végig az álványzat mögött.

 

You have no rights to post comments

mobil

Telefon: +39 331 8508 145