2015ös koncert

2015ben ünnepeltük a Teatro del Silenzio 10. évfordulóját és két koncertet is tartottak, amiből az egyik egy valódi opera előadás volt a másik pedig egy régen várt pop koncert

Kezdjük azzal hogy hogyan is kezdődött ez az egész koncert sorozat? Mert Andrea Bocelli itt született Lajaticoban és 2006ban tartotta az első fellépését, amikor már mi is itt éltünk- klikk ide.

Ősszel vagyis 2014 októberében csak egy dátumot publikáltak, vagyis a Turandot operáét amit augusztus 2re jeleztek. Amint kiderült hogy elfogytak a jegyek vagyis februárban már augusztus 4re is hívtak mindenkit ezúttal egy popkoncertre, olasz fellépőkkel mint Gianna Nannini, Elisa, Renato Zero és ott volt a listán Sgarbi is aki egy kultúrával foglalkozó ismert személyiség de persze ő nem énekelni jött. Októberben indult a jegyeladás az első majd február 10től a második estére . Már azt hittük nem is lesz nyilvános a főpróba de végül májusban elkezdték árulni a jegyeket a július 31ei főpróbára ami csak 57 euroba került míg a koncertre 89-450 euro közötti áron kaphatott mindenki jegyet- infokhoz klikk ide.

A koncert jelképe idén egy márvány fotel volt amit eredeti méretében a falu főterén állítottak fel egy podiumra de rengeteg plakáton megjelent a falakon is. A színházunk ajtaja innentől kezdve minden este nyitva várta azokat akik be akartak lesni, a színpadon egy másik fotel ezúttal nem üres hanem mintha maga Andrea Bocelli ülne a fotelben. A nézőtéren hosszúkás párnák 'ülnek' a székeken, rajtuk ugyanaz a fénykép ahonnan Andrea második felesége és néger gyerekek mosolyognak ránk- az alapítványra utalnak melyet az énekes hozott létre. A koncert helyén a tó közepére is került egy fotel bár ez sokkal nagyobb, sőt több méteres volt - ez meg is maradt ezért akár ti is láthatjátok ha most vagy tavasszal jártok erre. 

Ez a nyár különösen meleg volt aminek szerintem mindenki örült hiszen a késő éjszakába nyúló előadásokon ülve sem fáztunk. Ismét telt ház volt a két estén, míg a főpróbán alig 3ezren voltak hiszen nagyon későn derült ki hogy egyáltalán lesz. A főpróbán és az operán megint dolgoztam, a szuveníreknél a cd-ket bízták rám, találkoztam is sok magyarral. Az aug 4ei koncerten viszont most elöször én is a nézőtéren űltem végig, megvettem én is a jegyemet mint bárki más és pár baráttal élvezhettem, ami nagyon fura érzés volt.

Jövőre veletek ugyanit ?!

ps rengeteg képet csináltam a fotellel hiszen minden reggel erre viszem sétálni a kutyámat....

Minden ami a témával kapcsolatos ott van a BLOG menüben, klikk ide.

Hozzászólások   

0 #1 Rekavicky 2015-09-26 22:13
2015ös mail részlete
... A programok nagyon jól sikerültek. A fő produkció számunkra Bocelli koncertje volt, ami frenetikus élményt adott. Az előző napi Lajatico-i látogatásunk Veled kitűnően előkészítette az érzékeinket.*
Fontos, ha valaki jövőre készül a koncertre, tudja, hogy autóval a koncerttől kb 7-900m-re lehet megállni a szántóföldön, és földes-szalmás-murvás kaptatón kell felmenni. Vagy vigyen egy tornacipőt, vagy egy lapossarkú-keménytalpút vegyen.

A koncertkezdés se legyen meglepetés a tisztelt publikumnak, mivel a meghirdetett időponttól eltérően csak naplemente után csendülnek csak fel az első taktusok.

A látvány, a hangulat és a Toszkán miliő mindenkit maximálisan
kárpótol a hosszabb várakozásért.

A koncert után a szokásos torlódás alakult ki, így vagy korán kell
távozni, vagy fel kell készülni hosszabb várakozásra.

*= A Veled átélt programokkal kicsit beleláttunk a Toszkán élet
mindennapjaiba. Bocellit lovagolni látni pedig mindenkinek egyedi,
emlegetni való élmény volt! A sajtgyártók, az olajosok, a borosok az íz élményeinkre hatottak, még most is összeszalad a nyál a számban, ha valamelyik eszembe jut! :)....

You have no rights to post comments

mobil

Telefon: +39 331 8508 145