Monika kiadó firenzei lakása*** No7

2014ben tettem fel ismerősöm firenzei lakását, ami családoknak is ideális és akár  pár napra is foglalható. Egy tipikus firenzei 'palazzo' földszintjén található és van belső kertje is. Kényelmes megoldás a város felderítéséhez főleg autó nélkül érkezőknek.

Napi ára 2 főre 75-85 €, heti ára 500 € ( minden plusz fő 20 €/éj )

2016ban juli 22ig foglalt

Firenze központjától észak-keleti irányban a Statuo-Rifredi zona között található ez az utca, a Domtól 2 km-re, tehát a vállalkozó kedvűek egy fél órás sétával be is gyalogolhatnak, vagy a szomszéd utcában megálló 4-es busszal negyed óra alatt beérhetnek. Fantasztikus élmény egy ilyen városban eltölteni pár éjszakát, megspórolva a parkolási költségeket, de méginkább az ezzel járó idegeskedést és időt. A firenzei közlekedésről írtam egy a Tanácsaim menüben, klikk ide. E már kívül esik a turista-központon, viszont a firenzeik mindennapjaiba lehet belesni. A közeli tereken (Giorgini és Vieusseux) mindent megtalálhattok: pékség, kávézók, szuper fagyizó, éttermek, kis boltok.... ne hagyd ki a Querci kávézót ahova nem csak a környék lakói jönnek reggelente, hogy isteni kapucsinót és croissant egyenek. Firenze nevezetességeiről írtam a Toszkánát bemutató részben, klikk ide.

A palazzo egy több emeletes tipikus firenzei lakóház, ennek földszintjén van ez a lakás, az hogy még belső udvara is van igazi ritkaság a városban. A lakás kb 90 m2 alapterületű, a rusztikus bútorokat színes kiegészítőkkel tették vidámabbá. A nagy 'L' alakú nappaliban van egy kényelmes sarokgarnitúra, ami ággyá alakítható, oldalt a beugróban egy plusz ágy is van egy főnek. A dívány mellett lehet felmenni a lépcsőn a félemeletre, ahol a hálószoba található franciággyal. A konyhapult előtt van az étkezőasztal és innen lehet kilépni a belső, füves udvarra is. A fürdőszobában van mosdókagyló, wc, zuhanykabin és egy mosógép. Nincsen internet

Egyéb: a közelben van két park is padokkal annak aki szeretne egy kis zöldet. Parkolni a környék utcáiban lehet de napközben fizetni kell vagyis óránként 1eurot (napi 12 eurot) számoljatok erre .(a parkolásról és tömegközlekedésről írtam bővebbena Tanácsaim alatt, klikk ide)

lakásárak

  • 2 főre napi 80 euro
  • heti ár 520 euro 2 főre 7 éjre
  • plusz fő napi 20 euro

A lakást minimum 2 éjre lehet kivenni és maximum 5 főre. Az árban benne vannak az űgyneműk, huzatok, közművek és a végső takarítás sőt a fűtés is. Van idegenforgalmi adó ami fejenként 2,50 euro naponta a felnőtteknek.

Foglalás / lemondás: A lakást 20% előleggel lehet lefoglalni, ezt bankon keresztül lehet nekik elküldeni. A többit helyben kell majd fizetni a tulajdonosnak kp-ben érkezéskor. Aki érkezés előtt kevesebb mint 30 nappal mondja le a foglalását az elveszíti az előleget. Akit érdekel ez a lakás az új Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. emailcímen jelentkezhet magyarul - írjátok bele a nevét vagy számát. Természetesen nincsen semmi plusz költsége a foglalásnak.

Firenze központ, Santa Maria Novella vasutállomás 2,1 km, Dom 2,4km, Ponte Vecchio 2,8km, reptér 4,5km, San Gimignano 50km, Siena 65km, Pisa 78km, tengerpart Tirrenia 85km

contentmap_plugin

Hozzászólások   

0 #3 Rekavicky 2015-09-22 15:05
2014 augusztusiak mailjei:

Kedves Viki,

jelzem, hogy minden rendben van Monikánál Firenzében. Fáradtak vagyunk, de a hely kárpótol mindenért. Köszönöm a segítségedet, üdvözlettel: Zsolt

másnap:

Szia Viki!

Köszönjük a jókívánságokat és a segítséget. Már elkezdtük a firenzei barangolást. Lenyűgöző minden. Köszönöm az újabb programjavaslatot, feltétlenül megnézzük .Sajnálom, hogy nem tudunk találkozni, de ami késik nem múlik... :-)
Neked is szép napot és szerencsés utat hazafelé, kellemes "balcsis" élményeket kívánunk

Üdvözlettel: Zsolt
0 #2 Rekavicky 2015-09-22 14:56
2014 juli mail (több helyen szálltak meg)

Kedves Viki!

Nyaralásunk véget ért, hazajöttünk, de nem felejtjük Lajaticot, Sienát, Firenzét, a csodálatos tájat. A segítséged nélkül biztos lassabban, nehezebben szoktunk volna bele az olasz életbe. Mi segített leginkább? A szálláskínálat mellett az utazási információid (az útvonal leírásaid tökéletesen pontosak voltak), a közlekedésre, parkolásra, vásárlásra vonatkozó útmutatások, na és persze a programajánlataid. Köszönjük. Reméljük, még visszatérünk!!! Csatolva küldöm élménybeszámolónkat utazásunkról, ha gondolod, tedd fel a honlapodra, hátha mások ötleteket meríthetnek belőle:

'....Szállásunkat (Monika firenzei lakása) Viki útleírása alapján egyetlen eltévedés nélkül megtaláltuk, ami nagy szó egy ekkora városban! A szállástól gyalog 20 perc alatt a pályaudvarnál voltunk, tehát tökéletes az elhelyezkedése. Firenzében másfél napot töltöttünk, még kb. 2 kellett volna, hogy mindent meg tudjunk nézni, de legalább lesz miért visszatérni! Ingyenes parkolóhelyet találhatunk a Boboli kert végétől induló (Porta Romana) utak valamelyikében. Érdekes tapasztalat volt, hogy sem pénteken zárás előtt pár órával, sem szombaton reggel-délelőtt nem állt sor az Uffizi képtárnál (max. az előre foglalt jegykiadásnál-de ott is csak 10-20 perces lehetett a sor), így aztán mi is bementünk, bár nem terveztük. (Mi 2014. július 11-12-én voltunk Firenzében. Arra gondoltunk, hogy talán a turnusváltás miatt voltak ennyire kevesen!) Egyébként is javaslom, aki teheti, nézze meg Firenzét reggel, úgy 9 óráig kevés a turista, a Ponte Vecchión nincsenek még nyitva az üzletek, könnyebben lehet haladni, több mindent látni! ... '

Amiket nem gondoltam beleírni a beszámolóba, de Te talán használni tudod ( de én ezt is megosztom- a szerk.): sem Monica firenzei lakásában és a lajaticói szállásnál sem adtak takarót, csak lepedőt, és abból is csak egy nagyot a franciaágyra. Ez elég kellemetlen volt, mert mi nem szoktuk meg, hogy egyben takarózzunk, ( ez minden olasz ágyneműhuzatra érvényes - a szerk. ) Ami még jó lett volna itt Monika lakásánál a mélyhűtő rekesz, hisz a további utazásunkhoz jól jött volna, ha vissza tudjuk fagyasztani a jégakkukat.

Sz. Andi
0 #1 Rekavicky 2015-06-25 23:29
Kedves Viki!
Június 02-09. között voltunk Firenzében, Monica lakásában.
Csodálatos nyolc napunk volt! A Firenze kártyával előbb be lehet jutni az Uffizibe, mint az előre váltott jeggyel. A lakás nagyon kényelmes volt. Sienába busszal lehet menni, Pisaba csak vonattal.
Gyors és kényelmes volt az utazás mindkét városba.
Firenzébe oda-vissza is vonattal utaztunk, ülőkocsiba vettünk jegyet, sokkal olcsóbb, mint a
hálókocsi, de az ülések szétnyithatók, lehet aludni. A vonaton Firenze felé egy firenzei házaspárral utaztunk, nagyon jól összebarátkoztunk, vacsorázni is voltunk együtt, és elvittek Fiesoleba egy kis kirándulásra. Hazafelé rómaiakkal utaztunk együtt, velük is összebarátkoztunk, a Face-n azóta is tartjuk a kapcsolatot.
Firenze gyönyörű, az emberek kedvesek és barátságosak, a kaja finom!
Életre szóló élmény volt!
Köszönjük a segítségedet!
Üdvözlettel: Kriszti

You have no rights to post comments

mobil

Telefon: +39 331 8508 145