Ornella apartmanháza***

jelenleg nem foglalható 2019re mert tulajdonost váltanak

contentmap_plugin

Hozzászólások   

0 #12 Viki 2018-08-01 14:43
2018as kisgyerekes család 2. toszkán útja

Szia Viki!

sokáig tartott az akklimatizálódás.... :)

Szuper volt minden, így másodjára meg talán még jobb. Tudtuk/sejtettük mire számíthatunk, mik a szokások, milyen rendesek az olaszok...

Képzeld Peccioliban a fagyis emberke nem tudott visszaadni és simán elengedett volna... hogy majd legközelebb, majd máskor rendezzük.. persze utána váltottunk és visszavittük.. de maga a gesztus. Döbbenetes volt a felismerés, hogy milyen rég tapasztaltunk hasonlót... :)

A szállással nagyon meg voltunk elégedve. Ornella egy angyal. Imádtuk. :)

Jártunk Populoniában (a látvány mesés), fürödtünk a Baratti öbölben. Fürödtünk a fehér homokoson és sziklás parton is. Nézelődtünk Castiglioncello és Livorno közötti sziklákról. Bevettünk több kisebb települést: Peccioli, Bolgheri, Castagneto Carducci. Visszatértünk Volterrába. Sétálgattunk Castiglioncelloban. Piacoztunk. És hallgattuk a kabócák végeérhetetlen zenéjét... :)

Ami még nagyon nagy élmény volt.. hazafelé Pistoia-nál felmentünk É-ra és átsétáltunk a Ponte Sospeso függőhídon. Baromi jó volt. :)

Nagyon köszönjük a segítséged! Van egy érzésem, hogy nem utoljára kerestünk fel... :)

Küldök pár szép képet, bár biztos van már ezer hasonló, de hátha tudod használni őket valamire.

Minden jót kívánok Neked a továbbiakban. :)

Köszönettel:
Orsi
0 #11 Viki 2017-12-08 15:31
2017 juniusi csalad
Szia Viki!
Nagyon jó volt minden, a szállásunk , az Ornella apartmanház csodálatos helyen volt. Csend nyugalom mindenhol. A tulajjal mi nem talákoztunk, a recepciós hölgy nagyon kedves volt.
A környék gyönyörű, mi a Vadai strandon voltunk, ami nagyon jó.
A közlekedés egy kicsit káoszos volt de a végére jól belejöttünk. A parkolással se volt gondunk sehol, előre megnéztük az interneten hogy hol érdemes parkolni, meg a gps sokat segitett.
Az az 1 hét amit ott töltöttünk, felejthetetlen.Szeretnénk jövöre is visszamenni, igaz most Lajatico környékére.
A segitségedet nagyon köszönjük, amit küldtél leirást nagyon jó volt, nagy hasznát vettük. A Cinque Terre csodálatos volt, a termelői kirándulást is nagyon élveztük, és ha megyünk jővő nyáron ujra elszeretnénk menni ezekre a szervezett kirándulásokra. Már csak azért is mert hajóról is szeretném láttni a Cinque Terre-t.
Drága Viki! Mégegyszer nagyon köszönjük a segitségedet,és reméljük jővő nyáron ujra találkozunk.
Üdvözlettel
S. Móni, és Tibi.
0 #10 Viki 2017-12-02 16:01
2017 aug 2 család
Szia Viki!

Ornella apartmanházával mi maximálisan meg voltunk elégedve (9-en mentünk, 2 család).
Jóval korábban érkeztünk (de. 11-kor). Nagyon kedvesek voltak, mondták, hogy az egyik apartmanba már be is pakolhatunk, a másikban is kész vannak a takarítással, de 10 percet kérnek, hogy felszáradjon a padló. Szinte ők kértek elnézést, hogy várni kell, holott 15.00-tól volt írva a szállásfoglalás.
Az apartmanok teljesen rendben voltak, olyan volt, mint a képeken, szépen ki volt takarítva, tiszta volt minden. A kert és az udvar meg valami gyönyörű :) Rendezett, tiszta volt az egész terület. Több parkoló is volt, ahogy elnéztem, mindenki talált a kocsijának árnyékos helyet a fügefák alatt.
A portán bármilyen problémánk volt, azonnal megoldották. Pl. láttuk, hogy a szomszédban van egy biokertészet, de nem tudtuk, hogyan lehet bejutni - egy perc alatt kiderítették, mikor lesz a következő kóstoló, és be is jelentettek bennünket. Kedvesen, mosolyogva megoldottak minden gondunkat (pl. átalakító a konnektorhoz)
Reggelire lehetett rendelni friss péksüteményt, amit a szomszéd faluból hoztak. Egyébként 5 percre volt a falucska, egy nagyon jól ellátott kis élelmiszerbolttal, ahol mindent meg lehetett venni.
Környék? Hát azt látni kell! Gyönyörű!
Strandolásra mindenképpen a fehérhomokos strandot ajánlom. A parkolója fizetős (8eu ), és gyalogolni is kell a partig, de a homok és a víz.... az valami hihetetlenül szép. Voltam már jópárszor Olaszországban, de ehhez hasonlót még nem láttam.
A környéken végig jártuk az általad ajánlott éttermeket, mindegyikkel meg voltunk elégedve. Azt azért megjegyzem, hogy ha előre tudja valaki, hogy hova szeretne menni vacsorázni, foglaljon / foglaltasson helyet, mert vacsoraidőben csurig van minden.
A leírásaid alapján minden látnivalót megtaláltunk, nagyon sokat segítettél. Amit tudok ajánlani: az Apartmanháztól pár percre van a Pomaia-i Láma Központ, a neve: Instituto Lama Tzong Khapa di Pomaia. Egy nagyon jó délutáni program, ingyenes. Mi sem vagyunk buddhisták, de nagyon érdekes volt, találtunk egy magyar fiút, aki körbevezetett minket. Be lehet járni az egész területet és épületeket, megmutatják, hogy hogyan élnek. Teljesen nyitottak, kivülállóknak is nagyon érdekes. Becsületkasszáért lehet náluk teázni délután 5-től, nagy a választék, olyan teakülönlegességeket kínálnak, amit itthon biztos nem talál senki a boltokban.

Köszönjük mégegyszer az összes útmutatásodat, üdv: Erzsi
0 #9 Viki 2017-12-02 14:34
2017 juli 4 család
Szia Viki,

a szállás szuper volt, hamarabb érkeztünk és nagyon kedves volt a csaj, aki fogadott minket.
A gyerekek és mi is nagyon élveztük a medencét, meg a gyönyörű környezetet. (Futni is voltunk a terepen :)
Az összes környékbeli strandot bejártuk (homokos, kavicsos, sziklás). Utolsó nap egy fizetős strandon kötöttünk ki Livornoban, de talán az volt a legjobb hely a gyerekek szempontjából (ugrálás, búvárkodás, és kavics-nem homok :)
A környéken elmentünk Pisaba, Luccaba, Volterraba, volt aki Saturniába is.
Elmentünk egy napra Cinqueterrére, ott a vonatozást választottuk és megtaláltuk az ingyenes parkolót is La Speziaban :)
Kisboltot és nagyot is találtunk a környéken.

Írj, ha részletesebb infó kell vmiről, szívesen visszajelzünk mindannyian! :)

Üdv
Ivett
0 #8 Viki 2017-11-30 22:27
2017es család
Szia!

Én már 15 éve készültem Vadára. Nagyon jól éreztük magunkat, még a feleségem is, aki eleinte „q..” messzinek mondta az úti célt, de már 3 nap múlva azt mondta máskor is jönnünk kell.
A szállás remek volt , 100% megelégedéssel (szoba, konyha, fürdő, medence, grill, tollaspálya).
A szomszédban nagyon jó az La Gora Azienda Agricola termékei (tészta, szósz, lekvár, méz, olaj, gyertya), és remek lehetőség a reggelizésre, akár vacsorára (előzetesen be kell jelentkezni).
A lányaim miatt be kell írnom, hogy nagyon hiányzik nekik Pépé a farkaskutya („örző-védő” kutyája) J!
A faluban remek a kávézó a főtéren, este a fél falu ott kártyázik beszélget. Kicsit barátkoztunk a helyiekkel is - mondjuk az olyan olaszos volt, te úgy is tudod gondolom mit jelent.
Vadán - Rosigno solvey jó a strand szerintem, rákásztunk is esténként. Van baba strand rész is. Van nem fizető parkoló, ami ráadásul árnyékos, igaz úgy csináltuk, mint a helyiek, bevittem a családot a strandra kocsival (Via Petrabianca vagy mi az út neve), és kimentem a parkolóba, vissza kb 6-8 perc gyalog , az út, de végig a fenyők alatt, szóval nem gáz. Szembe a hirdetett parkolóval napi 7 euró, por, nulla árnyék, és a szaracén sereg....
A vásárlási lehetőségeket, és a piacnapokat is megkaptuk,Ornellától, ez nagyon jó volt. Vadán a Coopba tartanak déli szünetet, de a Conadban nem. A faluban Pomaia a kis bolt is csak pár centtel drágább egyébként, kedves az öreg tulaj, és jó nagy a zöldség gyümölcs választéka . Az egyik nap látott minket este borozni a főtéren, másnap küldött két almát ajándékba a lányaimnak
Én a Ceccinai piacra mentem ki és nagyon olcsó volt hal, felvágott, és gyümölcs szempontból. Találtam remek helyi termékeket árusító boltokat is, ahol még az öreg alapító ül a pult mellett…tipik.
Pár éttermet is kipróbáltunk Vadán is, de kettő tetszett igazán:
Vadán a kikötő mögött a Cavalucio Marino. Ezt annak ajánlom aki nem a 'csillivilli-kisbizbasz-nagytányéron-kaját' szereti, hanem a kockás abrosz kiskocsma, házikaja, remek adag, igazi olasz sürgés forgás, nem is drága. Hely az szinte sosincs, de érdemes várni.

A másik a szállástól kb 1-2 km-re a Borgo i Pomaia saját borászattal és étteremmel. Ez már elegánsabb drágább, de helyi alapanyagokkal dolgoznak, nagyon udvariasak is.. Vigyázzat az étlapon olyan toszkán specialitások vannak mint nyúl, galamb!

Ha legközelebb Olaszország, akkor ismét csak te jöhetsz szóba, mert már az asszony is jelezte, hogy igaz messze van Toszkána, de kihagyhatatlan.… Szerintem 1-3 éven belül megyünk újra, Mirabialandiat még várja a gyerekeimet, egy 3 napos program, és onnan már csak egy ugrás Toszkána , amivel már lefertőztem az egész családomat!

Üdvözlettel:
P. Zoltán
0 #7 Viki 2017-11-29 20:06
2017 juliusak
Kedves Viki,

Szeretném megköszönni a segítségedet toszkánai utunkkal és szállásunkkal kapcsolatban.
A szállás nagyon klassz volt, gyönyörű vidék, színvonalas apartman és tényleg minden kényelem adott volt helyben.
Az oldaladon lévő infok nélkül nem boldogultunk volna, a nagyon hasznos, segítő és mindenre kiterjedő tájékoztatásnak köszönhetően nem értek minket kellemetlen meglepetések. Nagyon köszönöm minden magyar honfitársam nevében ezt is és azt a biztonságot is, amit te a háttérben jelentesz nekünk. Toszkána önmagáért beszélt, ezt ragoznom sem kell...
Örülök, hogy megtaláltalak és rajtad keresztül a lehetőségeket és élményeket is, amit átéltünk. A lányom 14. szülinapját töltöttük pont Luccaban szerintem neki ez egy örök, szép emlék lesz...és persze nekünk is.
Olasz ciprust mindenképpen telepítünk az udvarunkba, hogy legyen egy kis Toszkánánk itthon. Remélem sikerrel meg fog élni nálunk ( bíztattak a kertészetben, hogy így lesz...).
Szóval mindent köszönünk Neked és további sok energiát, kitartást kívánunk a tevékenységedhez. Soha ne hagyd abba, mert nagyon jól csinálod :)

Tényleg mindenért köszi !
Üdvözlet Toszkánának is..
Zita
0 #6 Viki 2017-11-29 19:33
2017 augusztusiak
Szia Viki

Hát sajnos visszatértünk...
Nagyon meg voltunk elégedve a szállással . Gyerekbarát - ami a gyerekeknek külön öröm volt pinpongasztal vagy a foci lehetöség és a medence . A személyzet mindig mosolygott, kedves volt és nagyon segíttökészek. Külön öröm volt a friss pékáru házhozszállítása minden reggel.
Az út és az útleírás nagyon pontos volt.
A szálláson talált információk a közeli strandokról és városokról nagyon jól jöttek igy 3 strandot is kipróbáltunk ,de a fehérhomokos strand volt a legszebb-itt igaz kelett gyalogolni elég hosszan ,de megérte. A strandon szerintünk inkább hazaiak voltak nagyon turistát nem láttunk -minket ez nem nagyon zavart . Sok volt a senegáli -meg nem is tudjuk honnan levö árus , de mivel nem elöször jártunk Olaszországban számoltunk vele ,hogy vannak a strandokon meg mindehol egész jól elboldogultunk velük.

Köszönjük a segítséget az úttal kapcsoltaban -Toszkánába vissza fogunk térni,hogy még több helyet meg tudjunk nézni.

További szép estét
Nóra
0 #5 Viki 2016-11-28 13:41
2016 augusztusiak
Szia Viki!

Személy szerint nagyon élveztem az olasz életérzést, a hangulatát a nyaralásnak.
A recepción dolgozó emberek nagyon kedvesek és mindig maximálisan segítőkészek voltak!
Esetleg egy sütő jó lett volna a konyhában (csak főzőlap része volt, sütő nem). A parkolás jobb lett volna a lenti részen, hogy jobban elférjünk, mert amikor sok vendég volt, kicsit problémás volt a "helykérdés". De mindezeket csak azért írom le, hátha tudok segíteni a "fejlesztésekben", és nem a kötözködés miatt! :)
A tengerparton mindig találtunk helyet az autónak (5-10 perc keresgélés után), ráadásul sosem kellett fizetnünk, mindig jó helyen álltunk meg! Egyedül Pisában kellett fizessünk, de ott nem is lett volna esély az ingyenes parkolásra.
A tengerparttól vissza a szállásra mindig megálltunk Rosignano Marittimo-ban a boltban, és vásároltunk reggelire és vacsorára is.
A táj gyönyörű, mi nem mentünk szervezett túrákra, magunk "fedeztük fel a környéket". Voltunk Cecinában, Pisában, Livornoban, és hazafelé megálltunk egy fél napra Firenzében is.
A fehérhomokos tengerpart legszebb része Vadán volt, pedig végigjártuk az egész partszakaszt.
Ezúton is szeretnénk megköszönni a segítséget, és a közbenjárást a szállás foglalásáben, kár hogy nem tudtunk személyesen megismerkedni egy finom bor társaságában! :)

Buon Natale! Mille grazie,

Zita és Zoli
0 #4 Viki 2016-11-28 09:47
2016 szeptemberiek
Kedves Viki!

Szombaton este éreztünk haza toszkánai utunkról. Nagyon jó volt ott lenni! Az oldaladon talált “Ornella” apartman nagyszerű hely volt: csodálatos park, medence, szép szobák. Egyszóval remek volt minden és ezúton is köszönjük a közvetítést, a sok infót, amit Tőled kaptunk.
Minden jót kívánva,
üdvözlettel: S. család
0 #3 Viki 2016-08-27 21:18
2016os mail
Kedves Viki!

Szeretném megköszönni Neked, hogy ilyen jó helyen nyaralhattunk. Csodálatosan éreztük magunkat. Ornella appartmanjai gyönyörű helyen vannak, és mindennel nagyon elégedettek voltunk. (Kivéve a wifi, az szinte egyáltalán nem működik) jó lenne ha arra is találnának megoldást. Én már második alkalommal voltam a Te szervezésedben Toszkánában, és csak gratulálni tudok amilyen gondossággal kiválasztod a helyszíneket, a leírásaid pedig sokat segítenek a tájékozódásban és program szervezésben. Mégegyszer millió köszönet, remélem ismét hamarosan kereshetlek, egy következő utazásnál.
Minden szépet és jót kívánok Neked

Üdvözlettel

F. Zsuzsa

You have no rights to post comments

mobil

Telefon: +39 331 8508 145