Argentario residence****

Közvetlenül a tengerparton egy kis halászfalóban található ez a residence, egy régi várfalban alakított ki a tulajdonos 3 igényesen berendezett szobát de a legszebhb mégis a terasz ahol reggelizni, napozni lehet.

szobaár reggelivel 150 eurotól

Argentario egy számomra mesébe illő hely, hiszen már a térképen nézve is kiugrott a furcsa félsziget: valójában egy hegy melyet 3 földsáv köt össze a szárazfölddel, ezek között lagunák vannak kevert tengervízzel. A part egy része homokos, az állandó szelet kihazsnálva szörfösök színes ernyői futnak mindenfelé. A sziklás szirteken erődök, várak romjai vannak melyek bástyáiról régen a vízet kémlelték a védők. A z öblökben kis halászfalvak bújnak meg melyek kikötőiben egyre több jacht és vitorláshajó veszi át a halázscsónakok helyét, motorcsónakok szelik a hullámokat. A távolban Giglio és Gianutri szigetek látszanak szinte elérhető közelségben. A partoktól távolodva a tipikus toszkán dombos táj fogadja a kiréndulót de itt nem mezők hanem szőlősorok és olajfaligetek rendezett parcellái váltják egymás az erdőkkel.

Északról érkezve ez az első parti kisváros, ami egy tengerbenyúló földsáv csúcsán található mely szinte átöleli és védi az öblöt - az út mellett rengeteg hajó ringatózik a vízen, kempingek és üdülőfalvak mellett visz az út. Idén, vagyis 2014ben április végén töltöttem el itt 2 éjszakát és legszívesebben a teraszon feküdtem volna egész nap a napágyon élvezve a meleg napsütést miközben sirályok és hullámok hangja szolgáltatta a zenei aláfestést.....

A régi várban több szoba is van: a toronyban ami a tenger felé néz van a legszebb szoba aminek több ablaka van így minden irányban a tengert lehet látni és hallani ahogy a hullámok mossák a lenti sziklákat. Ide a nagy teraszról lehet beléni, balra van a fürdőszoba jobbra a zuhany és az előtérből eleht belépni a szobába aminek egy nagy kandalója is van.

A másik két szoba a várfalban van szintén a tengerre néznek de a toronytól balra, egy szinttel lejjebb vannak és bejáratuk az oldalsó kis kertből van: egy rácsos ajtón a nagy üvegfal mögötti előtérbe lehet belépni, innen nyílik balra és jobbra a két szoba, mindegyiknek van persze saját fürdőszobája zuhannyal.

Jelenleg ez a 3 szoba van csak de toronyban az első szoba alatt egy nagyon nagy nappali van fehér ülőgarnitúrával, alatta egy fantasztikus borospincével.

A fenti teraszt minden vendég használhatja, vannak napágyak és napernyők több ponton is ahova ki lehet feküdni. A teraszra nyílik a tulajdonos lakása is aki mindenben a vendégek rendelkezésére áll. A nagy asztalnál lehet a reggelit elfogyasztani ami általában egy olasz típusú, főleg édes dolgokat tartalmazó reggeli de ha valakinek egyéb kívánsága van azt is megpróbálják teljesíteni.

2014es szobaárak 2 főre tájékoztató jelleggel

  • 150-180 euro 2 főre reggelivel

Érdeklődés / Foglalás a szokásos Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. emailcímen Vikinél.

Porto Santo Stefano 25km, Saturnia 60km, Follonica 75km, Piombino (elbás komp) 100 km, Siena 100km, Pisa 180km, Firenze 165km,

contentmap_plugin

You have no rights to post comments

mobil

Telefon: +39 331 8508 145