a híres Vespa motorok

Ki ne ismerné a régi Vespa kismotorokat és az új városi scootereket, amiket a Piaggio cég gyárt évtizedek óta. Érdemes beugrani ide is, hiszen Pontedera alig 15 percre van Pisától a Firenze felé vezető úton, a múzeumban a sokféle motorok mellett mozdony és repülő is látható, egyébként ingyenesen látogatható (csoportoknak lehet idegenvezetést is kérni).

a toscán szivar

Az igazán jó minőségű szivarok nem csak Kubában készülnek, kubai dohányból, hanem itt a közelünkben, Európában is találunk megfelelő pöfékelnivalót, ha alaposan körülnézünk. Toszkánában az 1810-es évek óta állítanak elő kiváló minőségű szivart, eleinte a gyártás Firenzéhez közel zajlott, a későbbiekben a központja Lucca városába tevődött át.

Olasz FAGYI

Tudjuk hogy a fagyi az olaszoknál isteni. Hogy melyik a legjobb ?? Ez elég szubjektív dolog hiszen kinek ez ízlik kinek meg más. Mégis érdekes lehet a 100 legjobb olasz fagyizó listája hiszen 13 toszkán fagyis kapott rajta helyet, és ha már kirándultok érdemes kipórábálni őket. Firenzében van fagyi fesztivál is

Az olasz opera

Az olasz opera születését legtöbbször az 1500-as évek végétől datálják a hozzáértők. Az első komoly erőfeszítés a görög művek újraélesztésére a firenzei Camerata-hoz kapcsolódik, ahol az ókori hagyományok felelevenítése volt a hozzáértő műkedvelő "klub" elsődleges célja.

A szellemváros

A Lucca feleltti hegyek mélyén található egy mesterséges tó amiben egy város tűnt el a gát elkészülése után vagyis kb 60 évvel ezelött . A városka azonban már 5ször szárazra került de csak egy-egy napra amikor az érdeklődők a gátat és a szellemfalut is megnézhetik. Fabbriche di Careggine története

Trampli kofa és dagadt bankár

Mondjuk meg őszintén, hogy a reneszánsz kor két nagyevő firenzei hölgye tárta szélesre a kaput nagy nyugati gasztrokultúra előtt. Bizonyos értelemben őket kell a modern konyhaművészet keresztanyjának tekintenünk. Mindketten firenzeiek voltak, távoli rokonai egymásnak, mindkettő duci lett és ez nem is volt véletlen. Imádtak enni, ne tagadjuk, feneketlen étvágyuk volt.

mobil

Telefon: +39 331 8508 145