Kiutazás busszal vagy vonattal

Aki egyedül utazik vagy nincsen jogsija, az bátran választhatja az autobuszt vagy a kényelmesebb vonatot, de számoljon a nagyon hosszú utazással!

frissítve 2017febr

BUSZ

Az Eurolines buszjáratok a legnagyobb olasz városokba járnak, majdnem napi rendszerességgel. Az egyetlen gond, hogy 17 órat kell a buszon ülni, általában este 6 körül indulnak Pestről és 2-3 óránkénti megállókkal másnap délelött ér Firenzébe. Előnye hogy sokkal több csomagot lehet hozni vele, ezeket alulra pakolják be, nem kell érte külön fizetni, mint a repcsin. Mióta vannak a fapados gépek kicsit megcsappant a forgalom ami a jegyárakra is kedvezúő hatással volt. 

Költségek: általában 100 euro egy retour jegy, vannak kedvezmények pl 65 év felettieknek vagy internetes foglalás esetén ha jóval korábban veszed meg, akár 8.000 Ft-tól. További infok és jegyárak, foglalás a http://webelin.volanbusz.hu/nemzetkozi/elovetel/xticmain?lang=hu oldalon 

VONAT

Budapestről nincsen közvetlen nemzetközi járat tudtommal, a régi velencei váltás helyett most Bécsen keresztül kell menni. Ami azt jelenti hogy onnan az osztrák vasuttársaság vonataival kell továbbmenni Firenzébe vagy Livornóba- ez utóbbira motort is fel lehet tenni. Vannak éjkszakai vonatok és persze sima ülő vagy fekvő helyek t9bb árkategoriában, akár 2 szeméyles kabinokban is. Infot közvetlenül az osztrák weboldalon vagy a magyar állomások jegyirodájában lehet kérni.

Költségek: Neten nem sikerült árat kicsiholnom a rendszerből de itt is van kedvezmény nyugdíjasoknak és korán foglalóknak...

Akit érdekel egy vonatos megoldás olvassa el egy utazó történetét - klikk ide.

You have no rights to post comments

mobil

Telefon: +39 331 8508 145