Firenze card

Firenzében is létezik már egy olyan kártya aminek birtokában rengeteg múzeumba, kápolnába be lehet menni ingyen, sőt sorbanállás nélkül és a helyi buszt-villamost is ingyen lehet használni 3 napig. A kártya ára idén már 72 euro fejenként, névre szól, a neten is meg lehet venni.

Mi is ez?? A Firenze kártya ára 72 euro, 72 órára érvényes 72 múzeumba. Névre szól amit ellenőrizhetnek, előre foglalás nélkül bemehetsz bármikor egyszer az adott helyre. Adnak egy kis útikönyvet és térképet is hozzá!

Kinek? egy felnőtt és a családban lévő 18 év alatti gyerekekre is érvényes egy a card, csak ha UNIOS országból jöttél, amit igazolni kell

Hol vásárolható meg?  Megveheted on-line a weboldalukon előre, hitelkártyával (VISA, MASTER) itt: www.firenzecard.it majd helyben felveszed az adott pontok egyikén- vigyázat, csak az veheti át a kártyát aki megvette, ellenkező esetben egy meghatalmazást kell bemutatni. A megvásárlás után kapsz egy vouchert (visszaigazolás mailben) amivel a következő 12 hónapban bármikor átveheted a kártyát Firenzében, hogy pontosan hol klikk ide.kártyát ajándékba is adhatod de ezt előre kell jelezni a vásárálásnál!! Vagy helyben személyesen Firenzében a turist-infokban illetve nagyobb múzeumok bejárátánál lehet megvenni, kifizetni. Megveheted az Uffizinél, a Palazzo Pittinál, a Santa Maria Novellánál de a teljes listához klikk ide .  Ahol a bejáratnál ki van téve a kártya jelképe, ott be lehet vele menni sorbanállás nélkül, csak fel kell felmutatni. Tehát megspóroljátok a 3-4 euros előre foglalási díjat is és a macerát hogy adott idpontra kell menni.

Hova érvényes? A legfontosabb firenzei múzeumokba egyszeri belépésre jogosít. Ilyenek mint az Uffizi, Akademia, Pitti Palota, Bargello múzeum, a Palazzo Vecchio..... és sok templom mint a Dom, vagy a Capella Brancacci és a Medici villák egy része is a teljes listájához klikk idea teljes térképes listához klikk ide

Érvényesség: az első használattól kezdve érvényes 72 óráig (nem a megvásárlástól). Az átvételtől számítva egy hónapon belül használható fel vagyis kezdheted meg a 72 órát.

Tömegközlekedésre is: Jelenleg 5 euros felárral a helyi buszok és villamos is ingyen használható a kártyával, de szerintem nincsen olyan nagy távolságok hogy erre szükség lenne

!!! 2017es újdonság hogy a Dom kupolájába csak úgy érvényes a kártya ha helyben a jegyirodában időpontot foglalsz hozzá- ez a biglietteria dell'Opera del Duomo, címe piazza San Giovanni 7.

 

Kérdés hogy megéri-e tehát a kártya? Nézzük mennyibe kerülnének a belépők a legfontosabb múzeumokba előre foglalással hogy ne kelljen sorba állni órakig: Uffizi 12,50+4euro, Akademia 12,50+4 euro, Pitti Palota királyi lakosztályok 13+3euro, Boboli kert 8/10+3 euro. A Dóm 15 euro, a Palazzo Vecchio sima jegy 10 euro, toronnyal 14 euro és amúgy nincsen előre foglalási lehetőség. A Santa Maria templomba 5 euro a jegy, a Santa Croce-be 8euro, a Capella Brancacciba 6euro... Tehát jó sok helyre be kell menni ahhoz hogy megérje árban de van egy előnye sőt 2: az egyik hogy nem kell sehol sem sorbanállni a belépésnél a másik hogy nem kell előre tervezni. Mert aki egyenként foglal a muzeumokba (már ahova lehet) annak egy adott időpontra kell odaérnie amihez jóval előre meg kell tervezni az embernek minden napját és hogy hol mennyit fog maradni. A kártyával viszont streszmentesen lehet bemenni mindenhova, ahogy alakul a program éppen.

Ha nem akarsz ennyi múzeumot végigjárni vagy ilyen sokat költeni azért foglalhatsz jegyet előre és így megspórolod a sorbanállást, klikk ide. Aki egy magyar idegenvezetőt is szeretne az jelentkezzen Kingánál előre mailben hiszen ő vállal egyéni és csoportos vezetést is- klikk ide.

Hozzászólások   

+1 #3 Viki 2016-09-16 10:02
2016 mail
Szia Viki!

Ígértem, hogy írok a Firenze Cardos tapasztalatainkról.
Azt gondolom, a Firenze Card remek választás volt, nagyon hasznosnak bizonyult.
Meg lehet venni neten is, de mi Firenzében vásároltuk meg. A Santa Maria Novella templom mellett közvetlenül van egy tourinform, és ott be lehet szerezni. (Bent az irodában csak kártyával lehet fizetni, ha egyenesen bemész, akkor van egy pult, ott lehet készpénzzel fizetni.)

A Firenze Carddal szinte sehol sem kellett sorban állnunk (csak a dómnál, de a kupolába szintén elsőbbségünk volt), mindig volt egy külön Firenze Card-os sor (ami általában max 5 percet vett igénybe), és a Card alapján adtak jegyet. (Külön nyomtatott jegyet mindenhol kellett kapnunk.)

Mivel nekünk elég kevés időnk volt, nagyon jól jött, hogy nem kellett sorban állnunk, és a másik nagy előnye, hogy nem voltunk időponthoz kötve, ahogy jegyfoglalás esetén történt volna. Harmadrészt esetleg az ember megnéz olyan múzeumot is, amit egyébként nem...

Szóval összességében annak mindenképpen ajánlom, aki sok mindent meg szeretne nézni, mert időben mindenképp sokat spórol, árban pedig - ugyan nem adtuk össze a jegyek árát - de szerintem nem volt drágább, mintha egyenként megvesszük...

Az egész nyaralás csodás volt:)

Szép napot!

Üdv,
Eszter
+3 #2 Rekavicky 2016-03-21 22:05
2016 márciusi mail
Kedves Viki!

Pár napja jöttünk haza Firenzéből a férjemmel a 40. házassági évfordulónkat ünnepeltük ezzel az úttal.
Nem vagyunk gyakorlott utazók, sokat segített a "Toszkánamánia" lapod. Ezért bátorkodom írni,mert érezhetően szívesen segítesz.
Nagyon felkészültünk, pontos programmal mentünk és az égiek is örültek nekünk, mert a tavasz első szép napjai köszöntöttek ránk, végig napsütéssel, szép kilátással.
Sajnos mi még a nem nagy nyelvismeretű generációhoz tartozunk, sok információhoz az itthoni felkészülésből jutottunk és saját kárunkon tanultunk. Ilyen a FIRENZE CARD használata. Ebben tanácsot is adnék.
Nem úgy működik az utazásban mint ahogy én gondoltam. Automatikusan nem jár a 72 eurós kártyához az ingyenes utazás, azt külön 10 euróért kell megvenni, de teljesen felesleges.
A WEBOLDALON AZ ÁLL HOGY A HELYI BUS, ATAF ÉS VILLAMOS HASZNÁLHATÓ VELE, DE A KIS VÁROSI BUSZOK ÉS A REPTÉRI BUSZ NEM.
Firenzében nem kell buszra szállni, aki 3-4 napra megy mindent elér gyalog és még többet is lát a kis utcákban,sikátorokban váratlanul előbukkanó templomokban.
Még egy tanács. Ha csak rövid időre megyünk az ingyen látogatható nevezetességeket vegyük előre és a 3 napos kártyát minél később érvényesítsük ( főleg ha az esti géppel indulunk haza). És most jön a második saját kár. A dómba ingyenes a belépés,de a többi hozzátartozó nevezetesség (keresztelőkápolna, múzeum, harangtorony,kupola) kombinált jegyét is Firenze Card-ra "ingyen"adják, ami 48 óráig érvényes! Tehát ha ezt hagyjuk a végére a 3 nap meghosszabbítható!! A dóm múzeuma pedig kihagyhatatlan.
Azért ezt a nekünk drága kártyát csak az vegye aki képes egyik múzeumból ki a másikba be, mert elég fárasztó ha jól kiakarja használni. Mi március közepén voltunk és ez még nem csúcs szezon, de jó volt ,hogy az Uffizi-nél nem kellett sorbaállni.
Azoknak szeretnék segíteni ezzel a pár információval akik hozzánk hasonlóan nekivágnak,de a nyelvismeretük a szótárból van.
Üdvözlettel:
Gizi
+1 #1 Rekavicky 2015-10-21 15:54
2014 aug mail
Kedves Viki!

Szerencsésen hazaértünk. Köszönjük a sok segítséget és tanácsot. Nagyon jó volt. Elenáéknál valóban kellemes szállásra leltünk a Vinci apartmanházban. Tiszta, tágas, hangulatos, ízlésesen berendezett apartmanunk volt. Hamisítatlan toszkán kilátással. A házigazdák pedig nagyon kedvesek, segítőkészek. Mi lemaradtunk a közös pizzasütésről, mert aznap is Firenzében voltunk, de úgy hallottuk, jól sikerült. A borkóstoláson sokat tanultunk.......
....... A Firenze-kártya nekünk megérte így, gyerekekkel. Kétszer mentünk be és az Uffizit, az Akadémiai Múzeumot, a Pitti Palotát néztük meg a Boboli-kerttel, valamint a dómot és a harangtornyot. Anyagilag kb. ott voltunk, ahol foglalt jegyekkel lettünk volna, de az, hogy nem kellett sorbaállni mindent megért. Bár tömegközlekedést egyáltalán nem használtunk. Elenáék azt javasolták, hogy vonatozzunk be és első nap ezt is tettük, de nem érte meg.Ötünknek 35 euro volt a jegy és az első vonatra fel sem fértünk, 3/4 órát veszítettünk a kicentizett időből.Második alkalommal kocsival mentünk és egy barátunk tanácsára a Patro kapunál álltunk meg egy parkolóházban és ez így kényelmesebb és olcsóbb is volt. Tengerpartra kétszer mentünk, egyszer Vada-ra és egyszer (tanácsodra) Viareggio-tól délre, Pucciniről elnevezett partszakaszra. Az utóbbi sokkal jobb és (az ágyak bérlése) olcsóbb is volt.
Gondolom nem árt, ha megosztjuk veled ezeket a tapasztalatokat. Remekül éreztük magunkat és ehhez nagyban hozzájárult a honlapod alapossága és részletessége, baráti hangvétele és az, hogy bármilyen kérdésünkre gyorsan válaszoltál. Mindent meg tudtunk nézni, amit azon a vidéken akartunk (Pisa, Volterra, Lucca, Siena, Vinci, Cerrato Guidi, San Gimignano, San Miniato), kivéve a kis elárasztott falucskát, ahová idő hiányában és a hegyi utakra való tekintettel mégsem mentünk el. Reméljük lesz még módunk azt is megnézni.
Köszönünk mindent és további jó munkát!
Diana
M. Diana

You have no rights to post comments

mobil

Telefon: +39 331 8508 145