A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.

publikus toilet

Egy szükséges info ez is, vagyis hol találhatók a wc-k a különböző városokban

 Majd minden kávézóban, étteremben van wc amit használhatunk ha betérünk és fogyasztunk valamit. Van ahol külön el kell kérni a kulcsot és háááát nem annyira lelkesek ebben az ügyben de talán ez érthető is. Azért van olyan helyzet amikor erre nincsen idő, ilyenkor jönnek sorba a publikus wc-k ahol 0,50-1,50 eurot kell fizetni. Hol is vannak ezek? Az állomásokon, piacokon és benzinkutakon is van wc ami szintén fizetős.

Olaszul keressétek a BAGNO PUBLICO, TOILET vagy a SERVIZI IGENICI PUBBLICI feliratokat.

F vagyis femina a női, M vagyis maschio a férfi rész.

 

Firenzében a komplett lista térképpel egy pdf docsiban létezik- klikk ide. Egy egészen nagy wc van a Dom előtti téren balra (ha szemben állunk vele). Aztán a Palazzo Vecchio előtti téren Piazza della Signoria oldalában, ha szemben álltok a Dávid szoborral akkor balra hátul  a Gucci mellett, a Neptunus kúttól még balra. Az állomáson is van az aulujáróban és fent is wc, a mélygarázs lejáratánál is. Fent a Santa Maria Novella templom előtti átren a Misericordia-ban is van egy wc. Aztán a ' budai oldalon' fent a Piazzale Michelangelo-n is van meg felette a Santa Maria al monte templom mellett. A két piacon is van vagyis a San Lorenzo belső piacon ( 0,50eu ) és a Sant Ambrogio piacon a via Ghibertin is ( 0,60eu )

Pisa- sajnos a belvárosban sok kávézó van de nem mindegyikben van wc mert itt nem kötelező. Hm. Én a sétálóutca vagys Corso elején az állomás felöli sarkon voltam párszor kávézni a azonos nevű kávézóban de a wc pici és marha gáz a helyhez mértem meg pláne! Corso italia. piazza Vittorio Emanuele sarok. Apropo a tér alatt egy több szintes fiteő parkoló van ahol állítólag van wc bár én nem találtam, Egyébként itt a tér másik oldalán van egy köz végén maga az állomás is de ezt mindig elkerülöm a sok gyanus ember miatt. Találtam viszont a neten 3 wc-t, a Logge di Banchi (Piazza XX Settembre), Giardino Scotto, Lungarno Fibonacci és a Piazza del Duomo vagyis a ferde torony mellett. A Loggia valójában a már említett corso másik végén, az Arno felé a Ponte di Mezzo hídnál van, amit állítólag felújítottak idén. 
van egy nagyobb bevásárló központ Pisa városa előtt avgyis délebbre, Navacchio a kijárat neve a FiPiLi úton- van itt OBI, Ipercoop, H nM, Oviesse, Euronics ... az emeleten jobbra a Game Stop és Geox után van egy nagy és új wc (ingyenes). A reptér is a FiPiLi mellett van közvetlenül, itt is van wc ingyen az épületben mind a jobb végén a beszállásnál mind a bal végén az érkező részen a sarokban.

San Gimignano -  a főtér vagyis piazza della Cisterna egyik sarkán, ahol fagyis mellett van egy boltív ahol balra egy fedett meredek utca ( Arco de Becci) megy balra ahol automata ajtós wc van. Ha a 2es parkolóból jöttök fel a boltokkal végigtűzdelt főutcán akkor ezen a boltíven mentek be a térre. Aztán van itt a Via Capassi utcán a Palazzo della Cancelleria épületében. Aztán van egy a Porta San Matteo kapunál, fent a vérban vagyis a Rocca di Montestaffoli-nál. A buszos check pointnál is van egy wc a Loc. Baccanella címen. Általában 0,50 euroba kerülnek.

Cinque terre :

Portovenere- a parti sétány végén a torony alatti téren van egy közwc 0,50 euroért vagy a belvárosban vagyis a kikötő felöli oldalon a kis büfésor utáni téren is van- ez utóbbi 1 euro és gépesítettek az ajtók vagyis be kell dobni egy gépbe a pénzt és akkor nyílik

Monterosso- a kikötőből a belvéros felé gyalogolva a szikla utna balra van a hajókhoz kapcsolódó jegyiroda és mellette wc, 1 euro

You have no rights to post comments

mobil

Telefon: +39 331 8508 145