A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.

TOP 10 látnivaló Firenzében

A minap került a kezembe vagyis a szemem elé a neten a híres városok 10es toplistája, amin keresztül eljutottam a firenzei cikkhez is. Lássuk!

Tehát lássuk hogy a világutazó.net szerint mi a legszebb 10 látnivalója Firenzének:

 ... Olaszország egyik legszebb régiója Toszkána fővárosa, Firenze. Az Arno folyó két partján, annak gyönyörű völgyében elterülő város nagyon régi múltra tekint vissza, a „reneszánsz bölcsője" a művészet és építészet fellegvára. Hosszú ideig a firenzei bankárcsalád, a Mediciek uralma alatt állt 

Paul Gravestock képe Eugen Nauman képe

Az Arno folyó partján a Ponte Vecchio közelében fekvő 15. századi Palazzo Pitti egészen 1919-ig a firenzei uralkodók rezidenciája volt, azóta az olasz állam átalakította és ma a palota Firenze legnagyobb múzeum-komplexe. A Pitti-képtárat Raffaello, Bartolomeo, Tiziano, Dürer, Sarto, és további olasz mesterek művei alkotják. A Pitti Képtár és a Modern Művészetek Múzeuma mellett számos érdekes kiállítás is megtekinthető, mint az ezüstmúzeum, kocsimúzeum, ruhamúzeum, porcelánmúzeum, és a királyi lakosztályok is a komplexum részét képezik.

A Palazzo Pitti mögött elterülő csodálatos Boboli-kert az olasz reneszánsz kertek kiemelkedő példája. A park alapjait Toledói Eleonóra a 16. században rakta le. A 16-18. századi antik szobrok mellett számos lenyűgöző szökőkút is megtekinthető. A tavak, lépcsők, amfiteátrumok, lugasok, ciprusfasarok, mesterséges barlangok környezetében remekül lehet kikapcsolódni, és pihenni. Szépsége  Olaszország egyik leghíresebb kertjévé emelte.

Riccardo Cuppini Darren képe

A város fő piaci negyedében elhelyezkedő San Lorenzo-bazilika Firenze egyik legrégibb temploma. A 390-ben alapított templomot Szent Ambrozius 393-ban szentelte fel, mely közel 300 évig Firenze katedrálisaként szolgált.  A 15.században a Medici család megbízásából Filippo Brunelleschi tervei alapján átépítették, de a homlokzat belső részét már Michelangelónak köszönhetjük. Az épület reneszánsz belsője hatalmas és kápolnákkal szegélyezett....

David Rouhani képe Mar Lambrechts képe

A firenzei Galleria dell’Accademia (Szépművészeti Akadémia) a világ egyik leghíresebb múzeuma, melyet leginkább Michelangelo Dávid szobrának köszönhet. Michelangelo Dávid szobrát 1501-ben az Opera del Duomo, a dóm fenntartásáért felelős testület rendelte meg. Michelangelo egyetlen márványdarabból három év alatt faragta ki mesterművét.
A galériát Pietro Leopoldo, Lorraine főhercege alapította....

Az Arno bal partján lévő dombon található a Piazzale Michelangelo Firenze egyik kilátóhelye, ahonnan fantasztikus panoráma nyílik a városra. A park tetején álló teret és kilátóteraszt a 19. század végén Giuseppe Poggi tervezte. Nem csak a tér, és a hozzá vezető sétautak, hanem Firenze sugárútjainak létrehozása is a nevéhez fűződik. A tér közepén Michelangelo Dávid-szobrának bronzból készült másolatát helyezték el, lábainál a Medici-sírok napszakokat ábrázoló szobrainak másolatával.

Chris Wee képe Justine Raimbault képe 

Napjainkban a világ egyik a legnagyobb és legjelentősebb művészeti múzeuma  a Piazza della Signorian fekvő Uffizi Képtár. Az 1560-ban épült palota a városi bírák irodája volt. Miután az uralkodó dinasztia, a Medici család lemondott Firenzéről a palota átalakult művészeti galériává, melyben a reneszánsz művészet  lenyűgöző kincseit láthatjuk. Az 1765-ben megnyitott múzeum több ezer művészeti alkotást rejt, olyan mesterektől, mint Michelangelo, Botticelli, Leonardo da Vinci vagy épp Tiziano......

.... a teljes cikkhez klikk ide

 

You have no rights to post comments

mobil

Telefon: +39 331 8508 145