A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.

Apertura di Cacce e Sagra del Tordo

középkori ijászversenyek Montalcinoban, az egyiket augusztusban a másik októberben tartják de sok közös vonásuk van kezdve a középkori hagyományoktól -igazán látványos program egy fantasztikus hangulatú városban.

 Apertura di cacce -nemsokára

 

Sagra del Tordo A versenyt 1957 óta tartják meg, hasonlít az augusztusi versenyhez. Mindkét alkalommal tehát a városrészek csapatai mérkőznek meg egymással: Borghetto fehér-piros színnel, Pianello fehér-kék színnel, Ruga sárga és kék, Travaglio sárga és piros. Az íjászverseny előtt és után középkori ruhás felvonulás, kirakodóvásár és zenés programok....

A város lakosai egész évben várják és készülnek erre az eseményre melyet a XIV században kezdtek el. Az augusztustól októberig tartó időszakban zajlott a vadászat a Montalcinot övező óriási erdőkben, amiben részt vettek gazdagok és szegények egyaránt. Szombaton kezdődik az feszta 11óra körül tánccal ami a trescone névre hallgat és a XVIII századi kosztümökben járják a váors utcáin. Aztán délben választják ki azokat az ijászokat akik részt vesznek a versenyen mert minden városrész 3 íjász nevezhet de csak 2 vehet részt aztán ténylegesen a versenyen. Szombaton délután tartják a próbákat majd Vasárnap 11kor kezdődik élesben a gara, elöszőr egy középkori kosztümös felvonulás amiben 150 résztvevő van és a XIV század ruháit tükrözi. A felvonulás a Sant Egidio templomnál ér véget ahol az íjászokat megszentelik majd kb délben érnek be a Fortezza vagyis a régi erőd falai közé. A dobosok után a vadmadarakkal vadászók tartanak bemutatót majd bemutatják a trofeot vagyis a nyertesnek járó trofeát (kupát) és ebdészünet következik. Aztán du3-kor folytatódnak az események vagyis elkezdődik az íjászverseny: minden csapatból előlép a két versenyző és a vaddisznó formát kell nyilaikkal eltalálni egyre növekvő távolságból (4 pozicióváltással) , az nyer akinek a legtöbb célbaért nyila van. A nyertes egy ezüstnyilat kap és a trofeot és az ünneplés-evés-tánc egészen késő estig tart.

további info itt: http://www.comunedimontalcino.it/sagradeltordo/home.html

You have no rights to post comments

mobil

Telefon: +39 331 8508 145