A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.

Astiludio- zászlódobálók

azaz középkori zászló-dobálók versenye amit szeptember első vasárnapján rendeznek meg Volterrában. Ilyen zászlósok egyébként minden közékori játékon felbukkannak, de itt együtt láthatók egymás után, középkori ruhás felvonulással

Általában a helyiek nyernek vagyis a Volterraiak, de ezt ugye mondanom sem kellene. Itt sok fiatal fiu választja ezt a 'sportot' még a foci helyett is, komoly edzésekkel készülnek egész éveben a hasonló versenyekre és természetesen a középkori hetek egyik fő résztvevői. A gyorsuló dobszóra egyre magasabbra és messzebbre dobálják a város hagyományos zászlójáit. Olaszországban szinte minden városi ünnepen szokás a középkori ruházatban való felvonulás és a város zászlóinak 'megtáncoltatása'.

Volterrában már 1406 óta tartják ezt a 'versenyt' a Piazza dei Priori-n, melyen az ország legjobbjai mérik össze tudásukat. A zászlókat a magasba dobják, ami több forgás után visszaesik a középkori dobálok kezébe, akik közben különböző koreográfiára cserélnek helyet miközben az egész csapat vonul előre az utcán. Az 60fős helyi csapat által eljátszott történeteknek Volterra történelme az alapja, a ruházatuk az eredeti reneszánszkoriak hűséges másolata, és zenészek, apródok, zászlóvivők alkotják.

A program mindi szeptember első vasárnapján van, általában du 3 és este 8 között, tudtommal nincsen belépődíj

További infok a weboldalukon: www.sbandieratorivolterra.it/sbandieratori/index.asp

You have no rights to post comments

mobil

Telefon: +39 331 8508 145