A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.

Regata Republica Marinara és társai

A régi híres 4 tengeri köztársaság hajósversenye az Arnon - Pisában legközelebb 2010ben lesz. De vannak más hasonló hajós versenyek is Toszkánában

Regate Repubbliche Marinare vagy más néven Palio delle Antiche Repubbliche Marinare - egy középkori hajósverseny melyet 1955 óta újra megrendeznek minden évben a 4 tengeri köztársaság vagyis Amalfi, Pisa, Velence, Genova vizein. Minden 4 évben (legközelebb 2010ben) tehát egyszer kerül sor Pisában erre a versenyre, melyet az Arnon rendeznek meg a négy város csapatának hajóival. Természetesen megelőzi egy középkori felvonulás a város utcáin.

A hajókban 8 evezős és egy kormányos ül, eleinte mindegyik helyi születésű sportoló volt, vagy legalább 10 éve bejelentett lakos, de 2004től lazítottak a szabályokon. Ma már nem fából hanem rezinából készülnek a hajók, de súlyra és méretre nem lehet eltérés. Az elejükön az 50es években megrajzolt állatfigura található, mindegyik városnak az emblémája. Amalfi színe a kék és a ló a jeképe, míg a Genova színe a fehér és jelképe a sárkány, Pisa színe a piros és jelképe a sas, Velence pedig zöld és jelképe az oroszlán.

A táv 2km, amit a tengeren vagy folyón tesznek meg és a nyertes csapat egy arany-ezüst trófeát nyer melyet firenzei mesterek készítettek. A 2006os Pisában rendezett versenyt Pisa nyerte, aki 1993-ban Amalfiban nyert utoljára, de a legtöbbször Velence nyert.

 

Palio Marinario dell'Argentario azaz tengeri palio Argentarioban.

A Porto Santo Stefano-tól indulnak a 4tagú csapatok, a város négy részének (rioni) kéviseletében: Croce, Fortezza, Pilarella, Valle. Már 1937 ota rendezik meg évente ezt a versenyt, de gyökerei a spanyol időkbe nyúlnak vissza.

You have no rights to post comments

mobil

Telefon: +39 331 8508 145