A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.

sportos programok

Természetesn nem hagyhatom ki a focit, de van kosárlabda és pl gyalogtúra Elba szigetén vagy Marathon Firenzében és Pisában

Foci - calcio

Az olasz bajnoki meccsek általában vasárnaponkén vannak du 3kor. A jegyeket csak személyivel lehet megvenni mert mindenkit beregisztrálnak. Az A csoportban játszik a Firenze, Empoli és Livorno csapata is. A Firenze azaz Firentina homepage (angolul is): www.acffiorentina.it

A csapat tagjairól: http://www.acffiorentina.it/InfoPage.aspx?id=26  szurkolói hompage: www.fiorentina.it 

A bajnokság jelenlegi állása: http://www.acffiorentina.it/StandingsPage.aspx 

Következö meccsek: http://www.acffiorentina.it/Seasonpage.aspx 

 

Kosárlabda - basket, palacanestro

A Siena csapata vagyis a Monte dei Paschi di Siena (MPS) az egyik legjobb olasz csapat és európai szinten is nagyon jó helyen áll. Akit érdekel és tavasszal látogat Toszkánába annak érdemes kinéznie egy meccsre. A jegyeket bármelyik bankfiokban meg lehet venni, és az van szint minden városban (Monte dei Paschi)

 

Giro Podistico dell'Isola d'Elba -Gyalogtura Elba szigetén -minden év májusa -Elba szigete

A tura 1991ben született, mikor egy baráti társaság végiggyalogolta Elbát, aztán egyre többen csatlakoztak a csapathoz, hogy bejárja a Toszkán szigetek legnagyobbikát, össekapcsolva igy a sportot a turizmussal. Egy kitűnő alkalom arra, hogy az egész család ellátogasson Elba szigetére, és egy felejthetetlen vakációt tötsön itt szezonon kivüli, alacsony árakon.

A gyönyörű tavaszi időszakban tartott gyalogos tura 5 részböl áll, mely naponta 13-15km-es szakaszokat jelent . A mind a 8 elbai közösséget érintő utvonal a tengertől egészen az egészen magas hegyekig elér. A tradicioknak megfelelően az első Portoferraio, ahol az atléták az öblöt körülölelő Medici falrol fantasztikus kilátásban is gyönyörködhetnek. A 2004es éveben 785 résztvevöje volt, de a szervezök, birók, újságírók és hozzátartozókkal együtt több mint 1000en látogattak ezért a szigetre.

Informácio: Promosport G. S. Italia Tel: 0565-851503  www.giropodisticoisolaelba.com  www.promosport-italia.com 

Email: 

 

Firenze Maraton

Minden év novemberében rendezik a város utcáin a maratoni futást. A Maratoni futást a város központjában rendezik meg, kb 5000 résztvevővel, így a világon az első 20 marathon egyike. A Piazza Michelangeloról indulnak a futók, reggel 9 órakor, és a Santa Croce előtti térre érkeznek. Itt van az éremosztás is délben. A versenyen résztvehetnek a mozgássérülétek is kerkes székeikkel (előbb indulnak 5 perccel).

Pisa Maraton -  december vége

Általában karácsony előtt rendezik meg a Pisa maratont amire rengetegen jönnek a világ minden részéből bár kevesebben mint a firenzeire,

Ultramaraton is van Pistoia - Abetone között, ami 52 kmes. Ez egy magas hegyre felfutást jelent, mert Abetone Toszkana leghíresebb és legnagyobb síiparadicsoma.

 

Repülés

vitorlázórepülés, motorosrepülés, ejtőernyőözés, modellezés,

Eget tudok biztosan ez a Capannoli Aeroclub. A pálya Pontedera mellett van, Volterra felé kanyarodva, Forcoli magasságában. Lehet tanfolyamra is járni és repülői jogsit csinálni, de egy sétarepüléshez csak merészség kell (és kb 25 euro egy 20 perces útra ), a repülő és a pilóta /oktató adott. A képen látható hangársoron vannak a privat gépek.

www.ulm.it/vend/aecpisa/default.htm

 

Bicikli

folyt köv

 

Tour di Balestro

Május 20án rendezik meg május 20 án, vagy az autáni elsö vasárnap (San Bernardino) és agusztus 2. vasárnapján, Massa di Marittima-ban. Egy középkori festa részeként rendezik meg a versenyt.

 

Tour della Geoterma

Maremma hegyes területein zajlo 2 napos montainbike verseny. Bővebb info a Montainbike adventure-nél tel: +39 0566 902575

 

Hullámlovaglás, surf

Vada fehér homokos strandja kitühően alkalmas a vizi sportokra, itt van egy nagyobb vizisport központ kait surfözéshez is.

 

You have no rights to post comments

mobil

Telefon: +39 331 8508 145