A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.

Mozifilmek melyekben feltűnik Toscána

 A legismertebb a Napsütötte Toszkana, de sok filmben tünnek fel Toszkán helyek, városok, mint pl a Szoba kilátással vagy Tea Mussolinivel...

A lista időrendi sorrendben van:

2019 november végén jelent meg a mozikban az 'Il Peccato' című film ami Michelangelo életéről szól és egy orosz-olasz együttműködés része még 2017ből. A rendezője Andrei Konchalovsky, a főszerepben az olasz Alberto Testone. Ha jól értettem azt az időszakot mutatja be amikor Michelangelo egyszerre több projecten is dolgozott, így pl a San Lorenzo templom homlokzatán is. Főleg Carrara felé a hegyekben játszódik ahol a márványt választja ki miközben belecsöppen a helyi családok hatalmi harcaiba. Egyelőre csak egy trailert tudok mutatni de remélhetőleg a mozikban is műsorra tűzik hamarosan. Az olasz trailerhez klikk ide. 

 il peccato film il peccato

Un estate in Toscana ( német film 2019) Teljesen véletlenül jött velem szemben a film egy nyári délután amikor a Rai műsorára tűzte ezt a filmet amiben olasz színészek is felbukkannak. Ne várjatok semmi világmegváltót de szép toszkán tájak, egy kis szerelem, romantika és fogyasztható a film. Laura, egy német divattervező érkezik Toszkánába azért hogy meglátogassa azt a helyet ahol elhúnyt édesanyja 25 éven keresztül töltötte a nyarat. Kiderül hogy egy helyi olasz uriemberrel töltötte ideját akinek fiába érkezéskor botlott bele mert lerobbant az autó és már randira is hívta.... Főkétn Luca, prato és a Siena alatti Val d'Orcia volt a forgatások helyszíne

 

Enrico Piaggio. Un sogno italiano - 2019 novemberében a Rai egy új filmmel rukkolt elő ami hozzám még közelebb áll hiszen Piaggio és a Vepsa a témája. A film a háború idején kezdődik amikor a Vespa motor megszületett Pontederán ami Pisa közelében található. Nem maradhat ki a szerelmi szál és persze a Római vakácio sem ami híressé tette ezeket a robogókat. Találtam egy 15perces videot, klikk ide.

Quanto basta / Ízlés szerint fűszerezve (2018 olasz) Arturónak, a sikeres séfnek ismétlődő dühkitörései miatt közösségi szolgálatot kell teljesítenie: egy Asperger-szindrómásokkal foglalkozó segítő csoport tagjait kell megtanítania a főzés rejtelmeire. A húszéves Guido különleges tehetséget mutat az ízek és fűszerek iránt. Arturo magával viszi a fiút egy szakácsversenyre: a gyönyörű tájakon át vezető toscanai út során lassan kibontakozó különleges barátság gyökeresen megváltoztatja Arturo hozzáállását az életéhez... a trailert találtam meg magyarul, klikk ide.

Tutto quello che vuoi (2017) Francesco Bruni új filmje Rómában kezdődik , amikor egy fiatal fiú elvállalja a szomszéd elegáns idősebb úr sétáltatását aki Alzheimer kórban szenved. Az úr egy költő, író és ugyan Rómában él az 50es évek óta valójában Pisában született. Az öregúr visszavágyik Pisába és így rábeszéij a fiút hogy utazzanak oda és megindul a kincskeresés. Olasz trailer linkje, klikk ide.

Lost in Florence (2017) vagyis régi nevén a The tourist - (2014)  egy olasz / amerikai film. A mozikban tudtommal nem játszották de felbukkant 2016 februárjában régi nevén és 2018ban már a neten is fent van magyarul az új név alatt. Egy könnyed, romantikus amerikai stílusú film amit Firenze legszebb helyein forgattak. Az olasz 'szépszemű' Alessandro Preziosi mellett Brett Dalton és Alessandra Mastronardi, Stana Katic szerepelnek benne. A film a híres calcio storicoról szól és egy amerikai turistáról aki összetöri a lány(ok) szívét. A tralierhez klikk ide.  egy másik trailer is van ami a calcio storico-t emeli ki, ehhez klikk ide. A teljes filmet magyarul megnézhetitek a videa-n, klikk vagy a youtube-on is, klikk

lost in florence lost in florence

 Minden út Rómába vezet (2016) a főszereplő Sarah Jessica Parker tehát egy könnyed és amerikai romantikus sztorit kaphatunk fantasztikus tájjal és persze Raul Bova ebből a fílmből sem hiányozhat mint a sármos olasz férfi megtestesítője

 

Palio - (2015 angol-olasz ) Egy dokumentumfilm ami a sienai paliot mutatja be, Cosima Spender rendezésében. Volt már egy híres amerikai pálios film amit 1957ben adtak ki, lásd lejjebb. A trailer linkje, klikk ide.

 palio

Toszkánai esküvő - Toscaanse bruiloft  (2015 holland)  egy új film amiben egy fiatal lány álomesküvőket szervez másoknak egy toszkán kúriában de saját életében nem találja meg a szerelmet. Vagy mégis? A történet elég egyszerű de a Toszkán táj azért elragadó. Az előzeteshez klikk ide. Magyarul is látható- klikk ideklikk ide.

La prima cosa bella- Toszkán szépség (2010) A livornoi rendező szülővárosába visz minket ezzel a megható filmmel ami 18 kategoriában került a Donatello filmfesztivál legjobbjai közé és a 2011es Oscár szoborra is esélyes volt az idegennyelvű kategoriában. Egy strand szépségversenyen a legszebb anya díjat érdemli ki Anna 1971 akinek ettől a naptól megváltozik az élete, el kell menekülnie. A két felnőtté vált gyereknek vissza kell térnie azonban anyjuk súlyos betegsége miatt és felfedni a múlt titkait, átértékelni több eresményt és személyt. Magyar trailer és az olasz film teljes formában.

Levelek Júliának - Letters to Juliett (2010 ) Főszereplők Amanda  Seyfried, Vanessa  Redgrave, egy romantikus tipikus amerikai film ami Veronában kezdődik de aztán Toszkána legszebb részein játszódik. A nászúton lévő fiatal amerikai lány talál egy 50 évvel korábban ott hagyott levelet Julia veronai házánál és aztán együtt keresi vele a rég elveszett szerelmét. A film egy részét Veronában forgatták, aztán a Garda tónál és lent Siena tartományban, Vagliagi-ban, és Borgo Scopeto és  Caparzo, nem maradhat ki a montalcionioi Brunello bor sem. A magyar feliratos trailerhezklikkeljetek ide

juliete1 letters2 letters4

The Twiglight Saga- New Moon ( 2009 ) A híres vámpír film amiért a tinédzserek meg voltak őrülve. Az eredeti történet Volterrában játszódik, de a filmhez más helyszínt választottak, pontosan a Siena alatti Montepulciano-t aminek egyik terén berendezték a volterrai teret. 

4 Tage in Toskana -  4 nap Toszkánában ( 2008 német film) Már három éve annak, hogy Erika nem olvassa halott férjének érkező leveleket. Most kapott egy számlát: az adóhivatal 250 ezer eurót követel tőle. A lánya, Valerie szerint az egyetlen mód a pénz megszerzésére az, hogy eladják toszkánai nyaralójukat. A hely azonban rengeteg remek emléket rejt... magyarul megnézhetitek ezen a linken .

Lovas a sötétben - L'uomo che cavalcava nel buio (2008 olasz) A két részes film főszereplője Rocco ( Terence Hill ) aki 11 év után visszatér lovasiskolájába hogy eladja a részét a lányának. Közben a régi történet gyötri hiszen egy lovas meghalt amikor a ló megbokrosodott és ledobta a hátáról. A filmet magyarul megnézhetitek itt.

lovas a sötétben lovas

Ízek, imák, szerelmek - Eat, pray, love (2006 amierkai) A film alapvetően 3 helyszínen játszódik: Olaszország, India és Bali. Az olasz rész főként Rómában de elugranak Nápolyba pizzát enni és Hálaadáskor Toszkánába is a családhoz ( az 56.perc körül). Azt hiszem elég sokat visszaad az olasz életvidémságból, hangulatból a film. Magyarul is létezik az első része klikk ide. a folytatáshoz meg klikk ide. 

eatpraylove eatpray

Árnyak Toszkán verőfényben - Vengo a prenderti/ The shadow dancer ( 2005 francia-olasz-angol) Főszereplők Harvey Keitel, Claire Forlani, Giancarlo Giannini. A filmben egy fiatal írót küld a kiadó cég hogy keresse fel az egyik legendás híres ameriaki írót aki Toszkánában húzódik meg és képtelen írni azért hogy győzze meg egy új könyv írására. A kritikák nagyon lehúzzák mert még az egyébként tehetséges színészek sem tudják emlékezetessé tenni a rendezéssel elrontott történetet, csak a toszkán táj miatt érdemes megnézni. Olasz trailer klikk ide. 

vengo a prenderti vengo a prenderti shadow

L'Amore ritrovato (2004 olasz) A történet alapja egy könyv volt, Una relazione  (Carlo Cassola). A romantikus storyban Giovanni a vonaton találkozik rlgi szerelmével Mariával, és újra feléled a tűz pedig Giovanninak már családja van. A Velencei Filmfesztiválon díjakat kapott film 1936ba repít minket vissza helyszíne Toszkána, Livorno és Cecina. Olaszul fent van az egész film a neten, klikkeljetek ide. A trailer magyarul klikk ide.

13 a tavola / 13an az asztalnál ( 2004, olasz) Enrico Oldoini filmje ami egy régi toszkán vidáki házban játszódik 1964ben, Giulio visszatér gyerekkora helyszínére abba a házba ahol mindig összejött a nagy család. Hozza magával lányát is és rögtön megrohanják az emlékek. A házat el akarják adni a rokonok.... A filmet magyarul itt nézhetitek meg- link

NAPSÜTÖTTE TOSZKÁNA- Under the Tuscan sun (2003, amerikai) Azt hiszem az etalon ez minden Toszkánát kedvelőnek. A filmet és könyvet itt Toszkánában szinte senki sem ismeri, még azok sem akiknek szinte minden nap dolga van a külföldi turistákkal. Frances (Diane Lane) sikeres és boldog írónő volt egészen addig, amíg házassága zátonyra nem futott. Az alkotói válságát is képtelen legyűrni, ezért barátnője egy repülőjeggyel ajándékozza meg, és elküldi Olaszországba pihenni és feltöltődni. Frances az elhanyagolt, ódon villában kap szállást és szinte pillanatok alatt elvarázsolja a környezet szépsége, a kisváros és lakóinak melegsége. Hirtelen ötlettől vezérelve elhatározza, hogy hátat fordít eddigi életének és megvásárolja a villát. Sajnos nem sok maradt meg a könyv sztorijából, de a helyszínek és fantasztikusak nem beszélbe az olasz Raul Bova-ról és ugye van benne Roma, Postano is... Nézztek meg akár többször is-klikk ide az előzeteshez. és magyarul is megtaláltam, klikk ide. meg egy másik oldalon is, klikk ide.

sun UnderSun2 

 

Monte Cristo Grofja (2002 angol amerikai ír) a film valójában Spanyolországban készült de a toszkán szigetre, Monte Crtistora utal. A teljes film magyarul megnézhető itt

Hannibal (angol-amerikai 2001) főszereplő Antony Hopkins, rendező Ridley Scott. Majd 7 évvel a bárányok hallgatnak filmben történtek után bukkan fel Lecter professzor Firenzében. Egy régi áldozata bosszut akar állni rajta és feltűnik az Uffizi is feltűnik. A helyszínek ahol a filmet forgatták: Palazzo Capponi könyvtára, Piazza della Republica, a Santa Maria Novella híres gyógyszertárában vesz kézkrémet, a Ponte Vecchio ékszerüzleteiben veszi az ezüst karkötőt , a Loggia del Mercato nuovo vaddisznószobánál mossa le a vért a kezéről, a Santa Croce templomban a Pazzi kápolna belső udvara, a Piazza della Signoria és a Palazzo Vecchio.  A film előzetese angolul, klikk ide

Gladiátor (2000 ) ez is egy Ridley Scott film, főszerepben Russel Crowe, majd 3 órás de minden szempontból fantasztikus. A forgatás szinte egész Olaszországot sőt europát érinti de még Marokko is feltűnik. Bár a főszereplő soha nem járt Toszkánában az egyik leghíresebb jelenet mégis itt játszódik- a Siena alatti Pienza közelében, Terrapille mellett a Poggio Manzuoli bírtokon. Emlékeztek a film elejére amikor egy búzamezőn a kalászokat simogatja egy kéz? És amikor a feleségét és fiát megölik és keresztre feszítik, a füstölgő romok között?

 toscana

Tea Mussolinivel - Un te' con Mussolini (olasz 1999). A híres énekes Cher is szerepel benne, a háború idején játszódik és Firenze mellett San Gimignano a fő helyszíne. Zeffirelli neve fémjelzi a filmet és szerintem ennek a filmnek a fantasztikus képei miatt szállták meg az amerikai turisták San Gimignano-t. A művészeti vonal is erős hiszen felbukkan az Uffizi, a Dom és persze San Gimignano híres freskóit is megmentik....Az angol trailerhez klikk ide. Magyarul me, találtam meg csak németül - itt a teljes film.

Mussolini2 Mussolini3

Szentivánéji álom- A midsummer night dream (1999 olasz-angol)  Michelle Pfeiffer, Rupert Everett, Calista Flockhart... Shakespeare műv alapján készült film parádés szereplőkkel a XIX. századi Toszkánába repíti a nézőket. A forgatás Lazio és Toscana területén folyt, ez utóbbi Montepulcianoban.

Viola bacia tutti - Viola mindenkit csókol (1998, olasz ) Veronesi egyik filmje, szerepel benne Ceccherini sé feltűnik Pieraccioni ... (a Latin vér szereplői). Viola (Asia Argento) egy fiatal lány aki kirabol egy bankot majd felmászik egy lakókocsira és sakkban tartja a 3 barátot. A félelmük lassan elszáll és beleszeretnek a lányba sőt segítenek neki. Szinte az egészet dél Toszkánában forgatták, Maremma tájain: Osa strandján, Punta Ala és  Cala di Forni, sőt Viareggio is feltűnik bár a story szerint ez Rimini lenne. Olaszul megtaláltam a teljes filmet, klikk ide.

Az élet szép /  La vita e bella (1997) a toszkán Roberto Begnini filmje, a zene Nicola Piovani nevéhez fűződik és külön kiemelném! Ez a film is nyert Oscarokat és szintén elég hosszú. Guido lelkesen udvarol Dorának akit futa módon próbál meghódítani, mindig vidáman. Siker körönázza törekvéseit, és boldogan élnek, gyermekük is születik de 1939ben járunk és jön a deportácio. A film első része Toszkánában, Arezzóban játszódik, feltűnnek benne Arezzo terei, utcái, a közeli Castiglion Fiorentino a vonaton, Cortona egyik tere és Montevarchi utcái. A háborúban elhurcolt férjét követi felesége is a deportácio idején és a film második része a koncentrációs táborban játszódik. Magyarul is megvan, klikk ide 

Stealing beauty  / Io ballo da sola (francia-angol-olasz 1996) főszereplő Liv Tyler, rendező Bernardo Bertolucci. Firenze és Siena között a Chianti dombok között játszódik a film a Ricasoli bírtokon, melyet 1995 nyarán forgattak az akkor még fiatal Liv Tylerrel. Egy amerikai tinédzserről szól, aki ellátogat ide hogy megkeresse valódi apját, anyja halála után. Az angol trailerhez klikkeljetek ide

La sindrome di Stendhal / The Stendhal Síndrome-  a Stendhal szindroma  (1996, olasz) Asia Argento főszereplésével egy igazi pszico-horrort láthatunk. A rendörnőt Rómából Firenzébe küldik hogy elfogjon egy sorozatgyilkost aki több nőt megerőszakolt és megölt. Mikor az Uffizibe látogat elájul egy kép előtt és a segítségére siető szőke férfiről nem tudja hogy éppen őt keresi. Aki aztán őt is megerőszakolja és meg is akarja ölni de sikerül megszöknie... a film angol bemutatója, klikk ide., az Uffizis részlethez klikk ide.

Latin vér / il Ciclone (olasz 1996) egy szupervicces film aminek helyszíne egy tipikus toszkán kőház a dombtetőn. A főszereplő Leonardo Pieraccioni nevéhez rengeteg további film fűződik melyek teljesen vagy részben Toszkánában játszódnak. Ezt a filmet pontosan Poppi, Stia városokban és Laterina közelében forgatták, a ház is itt van. Magyarul is megvan a neten a teljes filmklikk ideVolt még az Il pesce innamoratA legújabb filmje 2015ből az Il professor Cenerentolo vagyis Hamupipőke férfi változatban, trailerhez aklikk ide.

ciclone cicleon

Az angol beteg - The English Patient (1996) Főszereplők Ralph Fiennes, Juliette Binoche, Kristin Scott Thomas... Ez a film több szempontból is érdekes hiszen egy magyar utazó Almássy gróf életéből mutat egy részletet a második világháború idejéből. A megsérült titokzatos férfit Toszkánában ápolják közben felváltva jelennek meg afrikai kalandjainak bejátszásai. A film sok Oscart nyert, jó hosszú, magyar népzene kíséri és a végét a Pienza melletti Sant’Anna in Camprena kolostorban és agriturismoban forgatták. Feltűnik benne pl a tengerparti Viareggio és Forte dei Marmi egyik fürdője, Massarosa, a Massaciuccoli, , Pienza utcái és a Piazza Pio tér ( a háború végét ünneplő bálon itt táncolnak), Ripafratta, Montecatini termének állomása.  Az angol trailerhezklikk ide, de magyarul is megnézhetitek az egészet a netenklikk ide.Akit érdekel a téma annak ajánlok egy cikket még ezzel kapcsolatbanklikk ide.

angolbeteg angolbeteg

Sok hűhó semmiért - Much Ado about nothing (1993 angol-amerikai) Shakespeare több mint 400 éve írott művét Kenneth Branagh feldolgozása tette számomra halhatatlanná. Ő írta a forgatókönyvet, rendzete a filmet, és az egyik főszerepet is ő játszotta- több díjat is nyert egyébként. Az egész cast fantasztikus hiszen ott van Emma Thompson, Denzel Washington, Keanu Reeves, Michael Keaton... Bár a töréten Messinában játszódik a filmet teljes egészében a toszkán Chianti régio szívében forgatták a Tenuta di Vignamaggio birtokon. A teljes filmet magyarul megtaláljátok a videa-n, klikk ide.

sok huho sokhuho

Good Morning Babilonia (1987, olasz ) Az 1900as évek elején  Bonanno, toszkán restaurátor mester cége nem megy már ezért visszalép és idősebb fiai eladják mindenét hogy a tartozásokat kiegyenlítsék. A két fiatalabb fió Amerikába utazik hogy ott próbáljon szerencsét, és innen a film helyszíne átkerül a másik kontinensre (Hollíwoodba) de marad a helyi olasz közösségben. A filmet a két Taviani készítette (Sapore di Mare), a zenét Piavani neve fémjelzi és a Cannes festiválon mutatták be. A film bemutatója angolul, klikk ide

Szoba kilátással / room with a view / Camera con vista (angol, 1985) rendező James Ivory. A 3szoros Oscar díjas film forgatókönyve egy könyv alapján készült és az 1907es időkbe repit minket vissza. Lucy, egy jómódú családból származó fiatal, angol lány Firenzébe érkezik hosszabb időre. Szobát cserél egy másik angol férfival és fiával, hogy kilátása legyen a városra. Felfedezi a műemlékeket, templomokat majd hazautazik vőlegényéhez, de .... az angol trailerhez klikkeljtek ide, a teljes film is fent van de elég rossz minőségben, klikk ide

camera con vista cameraconvista

Le due vite di Mattia Pascal -  Mattia Pascal két élete (1985, olasz) Imádom Marcello Mastroianni-t, ez nem titok. A film valójában 3 részből áll és Cortonában forgatták. A főszereplőt tévedésből halottnak nylvánítják és saját temetésén is részt vehet majd kihasználva a helyzetet új életet próbál kezdeni. Ezt a filmet is Mario Monicelli készítette. A film első részét olaszul megnézhetitek itt.

Legyetek jók ha tudtok - State buoni se potete (1983, olasz) A főszereplők nagy része gyerek , én is még gyererkkoromban láttam elsőként ezt a filmet, azóta sem felejtem el a címadó dalt. Neri Fülöp utazása során tanúja lesz egy szent kereszt ellopásának és megmenti a kis huncut fiut. Elhatérozza hogy megáll itt és segít a sok elhagyott gyerek nevelésében. A filmet magyarul megnézhetitek ittA menyországot választom - Preferisco il paradiso ( 2010, olasz)  az előző film, A legyetek jók ha tudtok folytatása. Néri Szent Fülöp életéről szól, aki az 1500as években Romába indul de útközben megáll mert csellengő gyerekekkel találkozik. A főszereplő Toszkánában született ezért a film első része is itt játszódik.  A filmet magyarul is láthatjátok, klikk ide

legyteek jok ha tudtok legyetek jok

A tenger zamata - Sapore di mare ( olasz 1982) Ezt a filmet szerintem szinte senki sem ismeri közületek pedig létezik magyar szinkronnal is. Híres olasz komikusok szereplenk benne: Jerry Cala, Christian de Sica, Isabella Ferrari és az egyik legszebb színésznő Virna Lisi. A film  ugyan 82ben készült de a 60as évekbe repít minket vissza, egyik célja ponmt a 60as évek olasz nagy slágereinek felélesztése köztük a címdal is  (sapore di sale). A helyszín a toszkán tengerpart legfelkapottabb része vagyis Forte dei Marmi, ahol az olasz tehetős családok fiataljai vidáman töltik a nyári vakációt. Ne várjatok akciódús filmet sem velős értelmet, viszont a jókedv garantált. Ez a film jól bemutatja a milánoi és déli családok közötti különbséget, de külföldiek is feltűnnek és az egésznek keretet ad a csodá homokos tengerpart.  A filmet magyarul is megnézhetitek - klikk ide. Sapore di mare 2, un anno dopo (olasz 1983) vagyis az előző film folytatása amit egy évre rá készítettek. A szereplők ugyanazok, a story folytatódik. Sőt az első film után 30 évvel, vagyis 2014ben készült egy újabb folytatás a Sapore di te címmel. Ebben újra láthatjuk az eredeti szereplőket immáron a 80as években, amikor pocakosan, kissé kopaszodva visszatérnek az redeti helyszínre. Az előző filmekhez húen itt is erős a zenei vonal immár a 80as évek nagy slágereivel és leginkább az tűnik fel hogy a nyaralás már nem hónapokig csak egy- egy hétvégére korlátozódik. 

 sapore di mare

Viaggio con Anita - Utazás Anitával (1975 ) Fellininek íródott anno az aranykorban de ő eladta és jóval később készült belőle film Monicelli által, Fellini szerint másként mint ahogy ő gondolta. A főszereplő Goldie Hawn. 

Per le antiche scale - From down the ancient stairs (1975, olasz) a film Toszkánában játszódik 1930ban. A híres pszichiater egy bolondok házában dolgozik,közben egyszerre 3 szeretője van: a titkárnője, az egyik kolléga felesége és az igazgató felesége. És ekkor érkezik egy új orvosnő a házba. A zenét Enio Morricone készítette és a a főszerepben Marcello Mastroiannit láthatjuk, de játszik benne Barbara  Bouchet is. Csak egy kis részletet találtam olaszul, klikk ide

Rómeo és Julietta (1968 olasz-angol) Zeffirelli rendezte a filmet, amiben két szinte ismeretlne fiatal színész kapta a főszerepet. A történet ugyan Veronához kötődik a forgatás azonban több olasz helyszínen történt főleg Toscana és Lazio határán lévő falvakban. A belső jelenetek nagy részét a Palazzo Piccolomini-ben Pienzában készítették, ami a Capuleti család házaként szerepelt, itt volt a bál is ahol megismerkedik a két fiatal. Pienza főterén forgatták azt a részt ahol  Rómeo és barátai a maszkabálra indulnak. Artena egy másik toszkán falu ahol a Palazzo Borgese-ben forgatták a balkonos jelenetet.

pienza film  julietta 

il sorpasso 1962es fekete fehér olasz film amiben a nagyon sármos olasz Vittorio Gassman szereplésével az ország több részén jérhatunk- ma úgy mondanánk hogy road movie ami egy augusztusi majdnem teljesen kihalt Rómából indul végig a tengerparton így átszelik Toszkánát is a Versilia részen egészen a Costa Azzuráig. A filmet olaszul megnézhetitek ezen a linken

 

Giovani mariti - Fiatal férjek (1958, olasz-francia) A film a Cannes fesztiválon a legjobb forgatókönyv díját kapta. A törrténetben olasz férfiakat látunk akik gondtalanul élnek, együtt iszogatnak és hódítják a nőket. Franco egyszercska úgy dötn hogy megházasodik és ebben Marcello is követni szeretné de aztán így alakul hogy elsodródnak egymástól. A film Luccában játszódik. A teljes filmet megtaláltam olaszul, klikk ide.

La ragazza del Palio - Lány a Palioról ( 1957, amerikai ) Nyíltan turisztikai céllal készült fílm melyben felbukkan Pisa, San Gimignano, Collodi... de az olasz kritikai pont ezért lehúzta. Egy amerikai lány megnyer egy vetélkedőt így kap egy olasz utat és luxusautot. Sienában megismerkedik egy olasz herceggel aki megmutatja neki  környék látnivalóit miközben a város a paliora készül.... A főszereplő Diana Dors és Vittorio Gassman. A teljes filmhez klikk ide.

 palio57 palio57

régi olasz filmek :

Fiorenza mia 1915 rend.Enrico Novelli
Vite Futurista 1916 rend. Arnaldo Ginna
La Mirabile visione 1921 rend Luigi Sapelli
Dante nella vita e nei suoi tempi rend. Domenico Gaido (az akkori pici Holylwood a Rifredi helyén készült)
La Statua (Piazza Signoria)
Accade in settembre
Arcidiavolo
Cosi come sei
Eutanasia di un amore
Un attimo, una vita
Complesso di colpa
Il Prati
Fiorile

La visione della sabbia

Piove sul bagnato, teljes film 

benvenuti a casa Gori, teljes film

nem toszkánás de olasz filmek magyarul:

Az utolsó csók (2001 olasz) ... folytatása a 18évvel késöbb ami logikusan visszatér az első film szereplőihez akik egy temetés miatt újra találkoznak. Magyarul  a filmhez klikk ide. Aztán a második Al Capone maffiafilm is elérhető magyarul, klikk ide. Aztán a híres olasz énekes Adriáno celentano filmje: Adriáno Celentani az ász, magyarul klikk ide.

 még több klikk ide

 

You have no rights to post comments

mobil

Telefon: +39 331 8508 145