A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.

Túrák Vespa motorral

Nincsn annál jobb mint egy meleg nyári napon motorral bejárni a kis falvakat és kanyargós toszkán utakat- már annak aki tud motorozni :) Lehet bérelni kisebb nagyobb motorokat és az ajánlott útvonalakon egyedül bejárni vagy kis csoportban egy helyi vezetővel nekiindulni.

 

 

Pontederán található a Piaggio gyár ahol a híres Vespa motorokat is gáyrtják sok évtizede, mellette persze háromkerekűket, sportmotorokat de gyártottak mozdonyt, repülőt is - további info a gyárról és múzeumról klikk ide. Ezért mindne túra Pontederáról indul és ide ér vissza, kérésre transzfert is tudnak biztosítani ide az érdeklődőknek.

Nézzük a választható motorokat:

  • Vespa 125cc  ET Primavera (1980ból) max 90km/hval tud menni, 4es váltója van, elektromos indítóval, 
  • Vespa 125cc  Primavera (1974ből) max 85km/hval tud menni, 4es váltója van
  • Vespa 150cc  Sprint (1968ból) max 95km/hval tud menni, 4es váltója van
  • Vespa  faro basso 125cc  Model Year '54 (1953ból) max 75km/hval tud menni, 3as váltója van és az utolsó modell amin az első fényszóró a sárhányón van
  • Vespa PX 125 E (1983ból) max 90km/hval tud menni, 4es váltója van és elektromos indítója
  • Vespa VNB5 125cc (1963ból) max 85km/hval tud menni, ez volt az első aminél a 3as váltó 4esre változik

 

Toszkánát keresztül kasul be lehet járni és lehetetlen lenne minden szép utat helyet belevenni egy túrába. Az egyszerűség kedvéért 5 útvonalat ajánlanak a fiuk, pontosabban történelmi/kultúrális, természeti, gasztro és wellness témákra kihegyezve. Ezen kívül vannak olyan túrák is amiket különböző események/rendezvények idejére szerveznek és csak az adott napon indulnak. 

Túra No1 : a túra kb 80kmes, 7-8 óra alatt járható végig és márciustól novemberig minden vasárnap szervezik 9,30as indulással. A túra érinti Larit ahol a XI századi Vicari vár található, a Palaiban lévő  katedrális és a középkorból megmaradt Montefoscoli, aztán a Villa Saletta. A túra alatt egy könnyű ebédet is elfogyaszthattok. A túra minimum 2 fővel indul és max 10fő mehet rá. Egyénileg 99 euro/fő az ára ha 2en ülnek egy motoron, 148 euro/fő ha egy ember ől a motoron.  Idegenvezetővel 168 euro/fő. Az árak tartalmazzák a Vespát tele tankkal, bukót, tipikus ebédet egy rusztikus vidéki házban, technikai segítséget az út alatt, útleírást és vezetés esetén angol nyelvű vezetőt is. 

Túra No2 TÁJ: a túra kb 100kmes, 7-8 óra alatt járható végig és márciustól novemberig vasárnapokon szervezik 9,30as indulással. A túra főként a kihalt vidéki utakon megy búzatáblák  és napraforgók között, cirpusok, olajfák és szőlősorok mellett. Érinti a fürdővárost Casciana Termét, a Bocelli féle szabadtéri színházat Lajatico határában, a hegyoldalon az erdőben megbúvó Chiannit és a Villa Saletta farmot és a volterra felé eső lankákat. A túra alatt egy könnyű ebédet is elfogyaszthattok. A túra minimum 2 fővel indul és max 10fő mehet rá. Egyénileg 79 euro/fő az ára ha 2en ülnek egy motoron, 131 euro/fő ha egy ember ül a motoron.  Idegenvezetővel 158 euro/fő. Az árak tartalmazzák a Vespát tele tankkal, bukót, tipikus ebédet egy rusztikus vidéki házban, technikai segítséget az út alatt, útleírást és vezetés esetén angol nyelvű vezetőt is. 

Túra No3 WELLNESS: a túra kb 25kmes, 7-8 óra alatt járható végig és márciustól novemberig szombaton szervezik 10,00as indulással, visszafelé busszal hoznak vissza mindenkit Pontederára. A túra a Piaggio gyár múzeumánban kezdődik ahol a vespa motorok fejlődését és a gyár által gyártott motorok, 3kerekűt és repülőt, mozdonyt stb bemutató állandó kiállítását lehet végignézni. Ezután mindneki felpattan a motorra és a közeli Casciana Terme fürdőváros medencéiben áztathatják ki fáradt izmaikat. A túra alatt egy könnyű étket is elfogyaszthattok. A túra minimum 2 fővel indul és max 10fő mehet rá. Egyénileg 89 euro/fő az ára ha 2en ülnek egy motoron, 131 euro/fő ha egy ember ül a motoron.  Idegenvezetővel 158 euro/fő. Az árak tartalmazzák a Vespát tele tankkal, bukót, egy étkezést a piaggio múzeumban a látogatást, a fürdőbe a belépőt és technikai segítséget az út alatt, útleírást és vezetés esetén angol nyelvű vezetőt is

Túra No4 GASZTRO: a túra kb 40kmes, 3-4 óra alatt járható végig és áprilistól októberig pénteken szervezik du2 órás indulással. A túra főként a közeli bortermelő vidékre koncentrál ezért áthalad Larin, Terricciolán egészen Lajaticoi. Az úton több termelőnél is megállhattok és az általuk készített bort, olajat, mézet,  szalámit és szarvasgombát is megkostolhatjátok. A túra alatt egy könnyű ebédet is elfogyaszthattok. A túra minimum 2 fővel indul és max 10fő mehet rá. Egyénileg 74 euro/fő az ára ha 2en ülnek egy motoron, 116 euro/fő ha egy ember ül a motoron. Idegenvezetővel 122 euro/fő. Az árak tartalmazzák a Vespát tele tankkal, bukót, két kostolót valamelyik termelőnél, technikai segítséget az út alatt, útleírást és vezetés esetén angol nyelvű vezetőt is.

Túra No5 LEONARDO: a túra kb 120kmes, 8-9 óra alatt járható végig és áprilistól októberig szombaton szervezik 9,00as indulással. Ez a túra Leonardo da Vinci nyomában jár vagyis megnézhetitek Vincit ahol Leonardo született  de előtte egy ismeretlen kis falut, Palaia-t is. A Vincihez közeli San Miniato városában is van egy megálló ami egy dombtetőn áll ahonnan messze ellátni és Dómján kívül érdekes megnézni a középkori tornyát és erős várát ahonnan a környéket tartották szemmel. Innen mehettek Vincibe ahol egy rusztikus farmházban ebédelhettek és aztán a közeli szülőházat is meg lehet nézni. A túra minimum 2 fővel indul és max 10fő mehet rá. Egyénileg 99 euro/fő az ára ha 2en ülnek egy motoron, 147 euro/fő ha egy ember ül a motoron.  Idegenvezetővel 179 euro/fő. Az árak tartalmazzák a Vespát tele tankkal, bukót, tipikus ebédet egy rusztikus vidéki házban, technikai segítséget az út alatt, útleírást és vezetés esetén angol nyelvű vezetőt is. Nem tartalmaznak belépőt Leonardo szülőházába sem a múzeumokba.

Túra No6 STRANDOLÁS: a túra kb 130kmes, 8 óra és július-augusztus hónapokban vasárnaponként szervezik reggekl 10es indulással és 18órás érkezéssel . Casciana terme után át kell vágni a hegyen és a pain di Laura-n majd Castiglioncellohoz érkeztek az egyik legszebb tengerpartra ahol van egy homokos meg sziklás rész is. A túra minimum 2 fővel indul és max 10fő mehet rá. Egyénileg 84 euro/fő az ára ha 2en ülnek egy motoron, 136 euro/fő ha egy ember ül a motoron.  Idegenvezetővel 162 euro/fő. Az árak tartalmazzák a Vespát tele tankkal, bukót, technikai segítséget az út alatt, útleírást és vezetés esetén angol nyelvű vezetőt is. Ehhez az is csatlakozhat akinek van saját Vespája ebben az esetben 30 euro ha minimum 6an jelentkeznek.

egyéb: aki nem akar vagy tud odamenni Pontederára annak tudnak rendezni transfert is oda vissza. Mivel nem szokott összejönni a 10 magyar fő közvetenül a szervező céggel kellene kapcsolatba lépnetek, az oldalukon vannak árak is

http://www.fioccorossoviaggi.it/valdera-in-vespa/

 

 

 

You have no rights to post comments

mobil

Telefon: +39 331 8508 145