A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.

Zarándokút - gyalogtúrák Toszkánában

Nem kell komoly túrára gondolni, kényelmes tempóban könnyű terepen jöhettek velünk egy fél napos gyalogtúrára a legszebb toszkán tájakon.

A helyszín a via Francigena egyik toszkán szakasza, amiről a kirándulásterveknél írtam a KIRÁNDULÁSOK menüben. A kiválasztott rész biztosan San Miniato-Gambassi-San Gimignano-Monteriggioni-Siena közötti szakaszok egyike lesz, ami lehet 13 de akár 35 km, a csapat felkészültsége alapján. Természetesen aki több napot is szán erre az végigmehet akár 4-5 szakaszon is, közben éjszakára megszállhat egy szálláson aztán másnap tovább - lefoglaljuk nektek mindet, a csomagokat eljuttatjuk a következő szállásra- minimum 6 fő esetén. Maradjunk az egy napos változatnál, hiszen a legtöbben szerintem erre neveznének be.

A tapasztalat azt mutatja hogy az út elég jól ki van jelölve, felváltva földút és néha aszfaltos autóúton megy. Mi 2015 végén és 2016 tavaszán megpróbáljuk mindegyik részt legalább egyszer végigjárni, egy profi vezetővel is tárgyalunk így fel leszünk készülve. A már említett szakaszokon nincsen igazán hegyes rész csak lankás dombok és részben erdők tehát normál ütemben bárki megcsinálhatja. Egy kényelmes és könnyű cipő kell ha jó idő van, de ha a tavaszi esős időszakban megyünk érdemes bakancsot hozni. Rétegesen felöltözni és egy könnyed hátizsákban vizet hozni, telefont és pár kekszet vagy könnyed ételt pl gyümölcsöt. Az ebédre megpróbálunk egy pikniket szervezni. Szerintem a 20-25kmes út a legjobb mert ez kb 5 óra gyaloglást jelent ami még bírható és élvezhető is egyben, kellemesen elfáradunk. 

Kinek: akár pároknak, családoknak tinédzser gyerekekkel, de kisgyerekeseknek vagy idősebbeknek nem ajánlott hacsak nem röviditett változatban és külön vagyis nem vegyes csapatokban. Baráti társaságoknak akár csapatépítő utazáson is érdekes lehet

Mikor: tavasszal és ősszel ideális, de melegben június-szeptember között már nem ajánlom hacsak nem összeszokott, gyakorlott barátoknak. Alapvetően egy fix napot fogunk rá kijelölni előre láthatóan a szerdát, de ez érdeklődéstől függően változhat.  

Minden további információra várnotok kell de akit érdekel nyugodtan írjon az új  emailcímre Vikinek

You have no rights to post comments

mobil

Telefon: +39 331 8508 145