A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.

Bemutatkozás

.... és a szőke herceg megérkezett a fehér lovon és elrabolta magával a hercegkiasszonyt

frissítve 2023ban

A 90es évek végén éppen Krétán éltem de télen hazautaztam többször és Húsvétkor csatlakoztam egy olasz körutazásra a szüleimmel. A 20as éveim derekán jártam de soha nem mondtam nemet egy olasz útra főleg ha együtt lehettem a szüleimmel és más régi ismerőssel (és ugye nekem nem került semmibe). Felhivtam hát az előző nyáron a krétai hotelben megismert olasz barátamiat és az egyik firenzei párral megbeszéltük hogy találkozunk egy vacsorára. Ők azonban hozták magukkal a szomszéd fiut akit már elötte nyáron ajánlgattak nekem és tényleg szimpatikus volt de mivel a szívem foglalt volt ennyiben ki si merült a dolog. A következő 2 évben is Krétán maradtam, idegenveztőként dolgoztam és ugyan az olasz fiu küldött pár levelet ( mert ugye akkor még nem használtunk facebookot meg whats app-ot sem). Amikor aztán végleg hazaköltöztem szüleim örömére, akkor megjelent az olasz 'szomszéd fiú' és 2 hétig kirándulgattunk Magyarországon. Aztán rávett, hogy utazzak ki Toszkánába mondjuk olaszt tanulni és én ugye minden kalandra kapható volltam (vagyok). Kicsit felgyorsultak az események, az első egyhónapos nyelvtanfolyam után mégegyre beneveztem aztán végleg kint ragadtam. Elöször egy online utazási irodában majd egy firenzei luxushotelben kezdtem el dolgozni ahogyan egyre biztosabban ment az olasz. Nyáron, alig 6 hónap után, meg is kérte a kezem, így jött az esküvő következő évben és aztán nemsokára megszületett egy kisfiunk is. Toszkána lett az új otthonom és boldogan éltünk, míg meg nem haltunk...

Valójában mégsem happy-end lett a vége, talán a legendás 7 év vagy a faluba való kiköltözés és gyereknevelés miatt de a lényeg hogy válásra került sor. Nem költözhettem haza a gyerekkel, nélkülem meg nem akartam ezért  berendezkedtem hosszabb távra. Így most több mint 20 év távlatából azonban mondhatom hogy jól beilleszkedtem, sikerült a nulláról felépíteni az új életemet, sok a munkám és a magánéletem is helyre került. 

Mondhatom hogy Toszkána a második otthonom lett ahova a fenti kis kitérővel érkeztem a 2000es évfordulón és azóta is itt élek. Az igazat megvallva mindig is szerettem utazni és Olaszországban elég jól összehozták a természeti, kulturális és gasztro értékeket tehát nem panaszkodhatok. Én már a 97es diplomaosztóm után is azt hittem hogy itt fogok élni amikor Capri szigetére utaztam egy munkaigérettel, amiből aztán csak egy hónap fantasztikus 'majdnem' vakáció lett. Itt szerettem bele ebbe az országba igazán, mert már nem turistaként láttam, hanem a bőrömön éreztem. Aztán a nyár végén kimentem Münchenbe baby-sitternek és nyelvtanfolyamra jártam mellesleg pedig belekostoltam az önálló életbe. Áprilisban már utaztam Krétára ahol az első évben egy luxushotelben voltam animátor majd a következő 2 évben idegenvezetőként dolgoztam. Azt hittem ott fogok majd élni de aztán máshogyan alakult ahogyan leírtam feljebb...

A gportálos weboldalat 2003ban hoztam létre a terhességem alatt, eleinte napló szerűen irogattam és saját képekkel illusztráltam a cikkeket- akkor még nem tudtuk mi az a blog. Aztán egyre több toszkánás téma jött és a barátaim, ismerőseim kérdezgették mindig: ... és milyen Olaszországban élni? Hova menjünk, mit érdemes megnézni? Tudsz valami jó kis szálláshelyet? És akkor elkezdtem egy kifejezetten Toszkánával foglalkozó weboldalat csinálni ahova átpakoltam az írásaimat és nekiálltam egy általános bemutatónak is. Az elsődleges cél tehát a tájékoztatás volt és maradt is, vagyis megpróbáltam azokról a dolgokról írni amit a legtöbben kérdeztek és azokról, ami nekem az eleinte furcsának tűnt. Ilyen volt például az hogy itt nem tesznek ketchupot a pizzára vagy hogy az olaszok nem veszik le a cipőjüket mikor belépnek a lakásba vagy hogy a toszkán kenyér sótlan és hogy itt a kék csíkkal felfestett parkolóhelyeken fizetni kell a parkolásért....  Ezek most a BLOG menüben a Viki blogja részen találhatók illetve a Tanácsaim menüben az Érdekességek címszó alá kerültek be. Folyamatosan bővülnek az aktuális dolgokkal, mint engedélyek a munkavállaláshoz Olaszországban, aztán a gyes és iskolarendszer szépségei'. Most is irogatom a gondolataimat csak persze kevesebb rá az időm és mióta beindult a facebook azóta inkább oda irogatok mert sokkal többekhez eljut és képet is tudok rögtön mellé tenni. Aki szereti mások élményeit meghallgatni mint én is az olvasgathat bőven a BLOGban a Ti írtátok (és a frissebbeket a Ti írtátok 2 ) pontban és ha van kedvetek küldjétek el ti is milyen volt a nyaralásotok. Persze a weboldal nem csak blog sőt, a szállások vagy a toszkánás rész meg főleg a tanácsaim alatt minden infot megtaláltok amit elmondanék nektek ha lenne időnk leülni személyesen.

A barátokkal és ismerősökkel egyre több szálláshelyet fedeztünk fel és ezeket aztán én is ajánlottam tovább a nálam érdeklődőknek. Mivel mindig is az idegenforgalomban dolgoztam és ez a végzettségem is átéreztem a weboldalban rejlő potenciát és lehetőségeket így lassan hobbiból munkává vált a dolog. Egyre nagyobb lekötöttséget jelentett nekem is, hiszen hamarosan már ismeretlenek is megkerestek mindeféle ügyben és sokan számítottak a válaszomra. A személyes hangvétel, a tapasztalat és az hogy engem itt helyben is el lehet érni sokaknak fontos egy nyaralásnál ezért a népszerúsége nem csökkent, sőt. Meg persze nekem is nagyon jó az hogy napi kapcsolatom van magyarokkal, karban tartom a nyelvet. Most is sokat kirándulok egyedül vagy a kisfiammal vagy barátaimmal, mégis sok fehér folt van még a térképemen. Ez tehát a Toszkana Mania, ami most már kitölti az időm nagy részét sőt már többet is mint kellene. Ezért lassan választút elé kerültem mert 2 munkát nem lehet jól csinálni és 2013ban otthagytam az apartmanházakat amiket 7 évig vezettem. Így tudok mindenkinek azonnal válaszolni és egyre szebb szállásokat feltenni a kínálatba, követve az igényeiteket. Meg tudok kirándulni is veletek és mehetünk pincelátogatásra vagy főzhetünk közösen, olajbogyót szüretelünk októberben.... Ehhez egy új menüt is csináltam TÚRÁK néven. Ja és elkezdtem kis videokat gyártani parkolással, tankolással kapcsolatban amiket a youtubos csatornán találtok!

Aki még szeretne rólam olvasni az olvassa el az interjukat is, amiket a szintén a Viki blogja menüben találtok meg. És remélem találkozunk itt Toszkánában!

Hozzászólások   

0 #21 Viki 2022-09-03 23:12
2022esek
Szia Viki!

Tegnap letelt a nyaralásunk.Nagyon szuper élménnyel teli napokat töltöttünk azon a szép vidéken.
Cinque terrét is megjártuk, hajó és vissza vonattal, ahogy ajánlottad.Nagyon szép hely!
Nagyon köszönjük a sok segítséget és hogy időt szakítottál ránk a személyes találkozóra.
Montepulcianóra, Arezzora sajnos már nem maradt időnk.Ha sikerül újra visszatérni hogy
az elmaradt részeket is megnézzük, jelentkezük szállásért.
További sikeres munkát kívánunk neked!
Jó szívvel adom az elérhetőségedet azoknak az ismerőseimnek akik nagyon szeretnének ezen a csodás vidéken a bakancslistás álom nyaralásukat eltölteni.

Köszönettel: Edit és Dénes!
+1 #20 Viki 2020-01-23 00:07
2019esek

Kedves Viki!

Egészségben és szerencsében gazdag új esztendőt kívánunk! Te is és a toszkánai kirándulás is sokszor téma volt. Idén már másképp hallgattuk Bocelli karácsonyi lemezét!

Köszönjük!
Köszönjük!
És harmadszor is Köszönjük!
Nem találkoztunk még olyan idegenvezetővel, vagy segítővel (nem tudom mi lenne a helyes, illetve mindkettőben jó vagy), akire mindenben számítani lehet! Kezdve a weboldallal, ahol minden fontos információt, a javaslatokat aprólékosan kidolgozva az „ostoba turista” számára is jól érthetően kifejtve meg lehet találni. Minden programjavaslatod, minden leírásod, utazási javaslatod 10 pontos.

Sokat elárul a hozzáállásodról, hogy annak ellenére, hogy nem Veled mentünk (nem indult csoportod) Cinque Terrére, de Te reggel megnézted, hogy mennek-e a hajók, pontos infókkal láttál el és fel is hívtál: Elértük-e a hajót, minden rendben van-e? Anyánk helyett anyánk voltál, ami biztonságérzetet adott.

Nagyon jó volt a termelői túra. A túlzsúfolt városi programok után jó volt látni a helyiek mindennapjait. Kedves sétát vezettél nekünk Lajaticoban. Már másképp hallgatjuk Bocellit.

Programok:
A termelői kirándulás és a lajaticoi séta klassz volt, mindenkinek ajánlott.
Eszter kiváló idegenvezető, mindenkinek ajánlott.
Firenze, Pisa túlzsúfolt, egyre kevésbé élvezhető.
Volterra csodálatos! Itt még részese lehetsz egy középkori gyökerő városka életének. Mindenki kedves, segítőkész. A város egy kis ékszerdoboz. Nincsen úgy felújítva, mint San Gimignano, de nincs is annyi turista....

San Gimignanóval talán szerencsénk volt, nem voltak annyian mint Firenzében, vagy Pisában......

Szóval köszönjük! Ismerősök felé tolmácsolt jelmondatunk: „Toszkána felé toszkanamania.hu-n és Vikin keresztül vezessen az utatok!”

Jó egészséget kívánunk!

Melinda és családja
0 #19 Viki 2019-10-16 17:03
2019es 'csajok'
Kedves Viki!

Ezer éve készülök már arra, hogy írok Neked.

Nagyon szeretnénk Neked megköszönni a sok-sok segítséget és kedvességet, amit adtál a kint tartózkodásunk ideje alatt. Csodaszép nyaralásunk volt Toszkánában, soha nem fogjuk elfelejteni! Mindenkinek tiszta szívből fogunk ajánlani, mert valóban színvonalas szolgáltatást nyújtasz, és megfizethetetlen az a sok ismeret és tapasztalat, amit a vidékről, valamint annak lakosságáról, kultúrájáról, nevezetességeiről, történelméről stb. tudsz. Zseniális volt Veled találkozni!

Nagyon sok szeretettel gondolunk Rád és sok puszit küldünk:
a 2 Anna
0 #18 Viki 2019-08-22 12:04
2019es család
Szia Viki
Bocsi , hogy csak most reagálok de mint gondolom tudod 4 napos ünnep volt és összejött a család nem kell magyarázni hogy ez mivel jár. De nem is ez a lényeg hanem hogy megköszönjük a segítségedet és tudom nem vagy rászorulva a dicséretemre de azt kell mondanom, hogy ilyen profin megszerkesztett széles látókörü, színes régiós utazási lapot nagyon ritkán láthat az ember ( speciel én még nem is találkoztam ilyennel) így nagyon sok ötletet , tanácsot írtunk ki amit felhasználunk. Természetesen ha bárki ismerős a régióba utazik a te lapod lesz az első amit ajánlunk. De nem is rablom tovább az idődet mégegyszer sok köszönet .
üdvözlet
Edit
0 #17 Viki 2018-09-09 18:55
2018asok
Nagyon köszi mindent! Nélküled sok mindent kihagytunk volna, 2 hét tökéletes toscanai élményt köszönhetünk neked. Minden ismerősömnek ajánlom az oldalad és a facebook elérhetőséged.
0 #16 Viki 2018-08-13 22:19
2018 csapat. szállás Matteo és Ornella, plusz termelői kirándulás
Kedves Viki,
elnézést kérek, hogy csak most jelentkezem, de hazaérve Toszkánából beleestünk az 'unokanyaraltatások' sűrűjébe.
Mindenekelőtt köszönetet szeretnék mondani a sok segítségért, amit a szervezés és ott-tartózkodásunk alatt kaptunk. Kívánjuk, hogy legyen még sokáig erőd és kedved a munkádhoz és kedves mosolyod soha ne hagyjon el.
Minden utazásunkról szoktam összefoglalót csinálni magunknak. Ez kicsit hosszúra sikerült, ha van kedved, olvasd el
Nem reménykedem, hogy még sikerül, de már hazaérkezésünkkor rájötttem, hogy valószínűleg Ornellánál maradhatott a kék tokban az útra vitt CD-gyűjteményem. Ha esetleg megvolna, kérlek, kérdezz rá.

Még egyszer: köszönet mindenért!
üdvözlettel:
a 8 fős M. csapat
0 #15 Viki 2018-07-09 23:49
Kedves Viki!

Szeretnèm neked megköszönni, azt a sok segítsèget amit fèrjemnek Zsoltnak nyújtottâl, hogy megszervezte nekem a legszebb szülinapi ajàndèkot amit kaptam tőle. 10 csodâs napot tölthettünk Toszkànâban.
A kèt szàllàshelyünk tökèletes volt ( Alberto és Alessandro), de ami az èn szívemet teljesen elbűvölte az a második volt. A fogadàs pillanatàtól a búcsú pillanatâig. Alessandro közvetlen ès làtszik, hogy a vendègek minden rezdülèsèt figyeli, hogy a kedvükbe jàrjon.
Szeretnèk gratulàlni a honlapodhoz, ami mindenben a segítsègünkre volt.
Sajnalom, hogy ott kellet hagynom az èn èdes Toszkànàm dombjaimat. Bízom benne, hogy mèg vissza fogunk tèrni, ès szemèlyesen is tudunk veled is talàlkozni.

Örülök, hogy ràd talàltunk.
Szeretettel gondolok ràd.
Köszönök mindent.

T. Kati
0 #14 Viki 2017-03-01 13:27
2017 márc
Kedves Viki!

Már hónapok teltek el a novemberi toszkán kirándulásunk óta, de még mindig nagyon elevenen él bennünk az élmény. És ezt Neked is köszönhetjük.
Szóval csak azért írok, mert szeretném újra és újra megköszönni azt a sok-sok segítséget, amit kaptunk Tőled és a blogodban lévő infókból!
Nem is volt alkalmunk személyesen rendesen megköszönni Neked, ezért most újra írok. Nagyon köszönünk Neked mindent! Azóta is minden ismerősömnek ajánlom, ha Toszkánába megy, feltétlenül olvassa az oldaladat. Ha Hazajössz és bármiben segíthetünk, kérlek, szólj! Remélem sokszor fogunk még találkozni, mert az azt jelentené, hogy sokszor mennénk még arra a csodálatos vidékre.
Köszönjük még egyszer,

üdv, H. Kriszta
(Lajaticoban laktunk Cristina apartmanjában november elején)
0 #13 Viki 2016-12-30 23:39
Szia Viki !

Most, hogy az évet letudtam ( munkailag) jöhet néhány gondolat az általad szervezett Toszkán kirucinkról .Tömören csak annyit; hogy szuper volt, ügyes vagy !! ?
Én igazándiból nem az olaszokról szeretnék írni, hanem arról, hogy nekem mit is segített a ,,lapod, illetve Te ! Elöljáróban szeretnélek arra emlékeztetni, hogy 4 motoros párocskának kerestem szállást Toszkánában. Mivel a fő műsor" nem Toszkána volt, így csak 4 éjre terveztük az ottlétünket .A neten keresgéltem , s szerencsére hamar megtalált a ToszkánaMánia"t. Úgy vélem elég alaposan áttanulmányoztam, s döntöttem. Majd minden cimbimnek elküdtem, hogy Ők is nézzék meg. Így a kezedbe helyeztük az ottlétünket!

Nos kezdjük az elején!

Számomra minden kirándulás ott kezdődik, hogy jön egy álom, vágy, isteni szikra, vagy akármi , majd jön az információ gyűjtés. Ezért a honlapodat hasznosnak,gyorsnak, biztonságosnak, kreatívnak tartom és a tervezésben igen nagy segítséget kaptam !!

- mert olyan jó, sokféle infókat tartalmaz. Szükségtelen máshol keresgélni, kutakodni!
- mert gazdag , sokszínű programokat kínál fel.
- mert biztonságot ad ,hogy egy ott élő emberke, aki ismeri mind a kintieket, mind a magyarokat, tud segíteni !
- mert nem erőszakolja rám magát , meg a programokat sem! Így megmarad a döntési szabadságom. De úgy is mondhatnám, hogy a felfedezés élménye, öröme megmarad!
- mert kényelmes, hisz minden adott !!
Én úgy éreztem, hogy megtaláltam azt, amire nekem szükségem volt. Annyira hittem és bíztam abban, hogy ami írva van az úgy is van! Így Rád bíztam magunkat !

Akkor nézzük a megvalósítást !

- a szállásunk (Montaione villa) nem teljesen olyan mint a képeken, hanem sokkal, de sokkal jobb !! / Annyira elégedettek voltunk, hogy simán, jó ízűen megvettük a tulaj borát, mivel " nem tudott " visszaadni?...
- egyébként mások is mondták, hogy nagyszerű szállást szereztél nekik !
- nem lettünk lenyúlva, sem átverve !!!
Végezetül !

Úgy vélem, hogy akkor beszélhetünk egy sikeres kirándulásról,ha hozza az elképzeléseinket, illetve túlszárnyalja azt !
Ez ilyen volt: hozta és túlszárnyalta!

Visszamennék-e ?
- igen, hisz Toszkána még adós a színeivel!
- igen, hisz még akad ott nézni való !
- igen, hisz a Toszkánamániával könnyen megoldható !
- ja, s van még néhány bőr holmi, amit még el kellene hoznunk! - meg remélhetőleg van néhány jobb etető is .

- Ennyi -

Kívánunk Neked Örömteli , Szeretetben Gazdag Karácsonyt, meg a többi szokásost.... !

Péter és Gabi
0 #12 Viki 2016-09-25 23:22
2016os
Kedves Viki!
Még egyszer nagyon szépen köszönjük a kedvességedet, a segítségedet és a sok-sok infót amit kaptunk! :-)
Szenzációsan éreztük magunkat, mi is Toszkána rabjaivá váltunk. :-)
Sajnos az idönk letelt, holnap indulunk haza, de nagyon reméljük, hogy hamarosan visszatérünk! :-)))
Minden szépet és jót kívánunk Neked és szerintünk sose költözz haza! ;-)

Üdvözlettel,
S. Gabi és
S. László

You have no rights to post comments

mobil

Telefon: +39 331 8508 145