A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.

Diana tanácsai

Firenzébe autóval vagy vonattal érdemesebb bemenni? És a Firenze kártya megéri?

2014es mail

Kedves Viki!

Szerencsésen hazaértünk. Köszönjük a sok segítséget és tanácsot. Nagyon jó volt. Elenáéknál valóban kellemes szállásra leltünk a Vinci apartmanházban. Tiszta, tágas, hangulatos, ízlésesen berendezett apartmanunk volt. Hamisítatlan toszkán kilátással. A házigazdák pedig nagyon kedvesek, segítőkészek. Mi lemaradtunk a közös pizzasütésről, mert aznap is Firenzében voltunk, de úgy hallottuk, jól sikerült. A borkóstoláson sokat tanultunk.......
....... A Firenze-kártya nekünk megérte így, gyerekekkel. Kétszer mentünk be és az Uffizit, az Akadémiai Múzeumot, a Pitti Palotát néztük meg a Boboli-kerttel, valamint a dómot és a harangtornyot. Anyagilag kb. ott voltunk, ahol foglalt jegyekkel lettünk volna, de az, hogy nem kellett sorbaállni mindent megért. Bár tömegközlekedést egyáltalán nem használtunk.

Elenáék azt javasolták, hogy vonatozzunk be és első nap ezt is tettük, de nem érte meg. Ötünknek 35 euro volt a jegy és az első vonatra fel sem fértünk, 3/4 órát veszítettünk a kicentizett időből. Második alkalommal kocsival mentünk és egy barátunk tanácsára a Prato kapunál álltunk meg egy parkolóházban és ez így kényelmesebb és olcsóbb is volt. Tengerpartra kétszer mentünk, egyszer Vada-ra és egyszer (tanácsodra) Viareggio-tól délre, Pucciniről elnevezett partszakaszra. Az utóbbi sokkal jobb és (az ágyak bérlése) olcsóbb is volt.
Gondolom nem árt, ha megosztjuk veled ezeket a tapasztalatokat. Remekül éreztük magunkat és ehhez nagyban hozzájárult a honlapod alapossága és részletessége, baráti hangvétele és az, hogy bármilyen kérdésünkre gyorsan válaszoltál. Mindent meg tudtunk nézni, amit azon a vidéken akartunk (Pisa, Volterra, Lucca, Siena, Vinci, Cerrato Guidi, San Gimignano, San Miniato), kivéve a kis elárasztott falucskát, ahová idő hiányában és a hegyi utakra való tekintettel mégsem mentünk el lásd szellemváros.  Reméljük lesz még módunk azt is megnézni.

Köszönünk mindent és további jó munkát!
M. Diana

You have no rights to post comments

mobil

Telefon: +39 331 8508 145