A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.

Hol találkozunk Pisában ?

Pisa valahogy nem kap akkor figyelmet mint Firenze nekem mégis ez van közelebb így elég gyakran megyek egy találkozóra barátnőkkel, ismerősökkel és felmerül a kérdés hogy hova menjünk enni/inni...

Kezdjük könnyedén, Via Vai Cafe vagyis egy kávázó a Piazza della Berlina téren vna ahol este a szokásos aperitivo idejében terülj terülj asztalkámmal várnak mindenkit, meleg ételekkel is. Legutoljára talán 5 eurot kellett fizetni egy italárt és cserében ehetsz amennyit szeretnél., jólk a boraik.

Ceccorivolta a Piazza delle Vettovaglie téren van és egy ici pici helységből áll meg pár asztal és bárszék az ajtó előtt. Fingerfood vagyis falatkák várnak mindekit aki egy pohár bort szertne inni és faaltozni hozzá.

Ristorante Gallileo- ugye a város híres szülötte Galileo... A via San Marino utcán található étterem, helyi főleg húsos éttelekkel ebédre és vacsorára, olyanok is mint a trippa (pacal) , firenzei steak, pappa al pomodoro de vannak halas fogésok is.

Ir Tegame a Lungarno Mediceinél található és hivatalosan Spaghetteria van kírva vagyis a tésztán van a hangsúly. Van hogy egy fix összegért lehet enni több félét is, ami persze nagyon népszerű ezért ajánlom hogy előre foglaljatok mert különben nem lesz szabad asztalotok.

La Pergoletta étterem ahol különleges alkalmakkor pl születésnapon voltunk, nyitva ebédre és vacsorára is. Helyi vagyis toszkán ételeket szolgálnak fel, jó az antipasti de a desserteket helyben készítik, ki ne hagyjátok és kitűnő a borvűlaszték is. címe: Via delle Belle Torri 36, telefon +39 050 542458

La Scaletta étterem szintén különleges alkalmakkor jön elő. Régen is népszerű volt de mióta új  a tulaj még jobb lett, eltűnt a pizza de előtérbe kerültek a tengeri ételek. Friss halak és tengeri herkentyűk, szemet gyönyörködtető tálalás és szuper desszertek . címe via Pietrasantina 107, Tel. +39 050 6202050107

A Capodimonte étteremről egyre többet hallok, mindenki csk jót mond róla- nem csak pizzájuk van, hanem szupi tésztáik, jók a húsok (tagliata) kedvesek, profik, nyitva vannak ebédre és vacsorára is. Címe via del Carmine, 14 telefon 050 870690

És ha bulizni akartok? Hova jár a fiatalság ahol zene is van és késő este is meg lehet inni egy koktélt?

Elsőként persze a Piazza delle Vettovaglie jön előg ahol délelött piac van de aztán a térre nyíló ajtók megnyílnak: van itt pizzéria, söröző, étterem és borozó....  (mondjuk a il Deviribé, il The Violin e Ceccorivolta ) 

Piazza della Berlina ugyanez, itt van a Sweet and Sour és a már említett Vai Via bár és az Amaltea.

Nyáron amikor kevesebb a diák mindneki inkább a tengerpartra megy, vagyis Marina di Pisa egyik strandjára. Ezek este elegáns étteremmé alakulnak vagy csak aperitivozni lehet sőt van ahol táncolni is mert discoként működik. A leghíresebb talán a Papafico vagy a Sunset Cafe, a Pia Para Ti. Kicsit lejjebb Tirreniában van a Le Scimmie nyitva hétvégén discoként és a Carosello.

Aki mégis a városban marad annak az Arno melletti ArnoVivo vagy a Argini e Margini ahol zene mellet egy apericena vagy ital mellett a szabad téren ihatjuk meg amit választottunk. A Piazza Garibaldi téren összegyülik a tömeg - Il Bazel vagy a Baribaldi. 

Tovább sétálva a Piazza S. Omobono felé jön a La Volta ami söreisről híres vagy a Maniomo ahol hétköznap is van nyüzsgés. És ha párban vagytok egy kis romantikázáshoz jobb a Pick a Flower,i vagy a Vicolo Divino steni borokkal hétköznap is a via Serafini-n.

Ha egy kicsit intelektuális estére vágytok jöhet a Sottobosco Libri e Cafe ami egy könyvesbolt és kávézó keveréke, egyedi! A San Francesco mögött van az Orzo Bruno söröző. Még megemlíteném a Skyline American Bart a Largo Ciro Menotti és a  Mimi Cafe -t ahol rengteeg jó bort tartanak és vacsorázni is lehet.

A Borgo Stretto-t találhattok sok bart Bar Settimelli, a Salza és a Lo Sfizzio, egy fagyira vagy italra. Nemrégen nyílt a La Caffetteria Carraia del Nicchio ahol lehet kávázni vagy aperitivozni is. 

És ha későn keltek egy vasárnap és egy kiadós reggeli/ebédre fáj a fogatok akkor jöhet egy brunch!

Általában fejentként 15 eurot kérnek de ezzel rendesen jól is lakhatsz és még egészséges is. Menjetek a Filter coffee lab kávézóba  a via Santa Maria utcán. REz egy angolamerican hely ahol a Starbucksból ismert isteni kávéféleségeket találjátok de 'brunchozni' is lehet vasárnap 11,30-15,30 között. Tel. 339 7231871 – 349 6483414. Aztán ott az Amaltea ahol vasárnap szintén van sok finomság későn kelőknek vasárnap 11-15 óra között , Lungarno Mediceo 49 tel. +39 335 5305339. Ha pedig nem a hétvégén jársz erre akkor irány a Caffè Letterario Volta Pagina, ahol keddtől péntekig minden reggel 8tól akár délutánig lehet brunchra befizetni. Van itt pl pancake juharszirupopal de bacon tojással vagy babbal angolosan. Hétvégén vagyis szombaton és vasárnap viszont csak uzsonnázni lehet mert du 4kor nyitnak.  Via San Martino, 71-73 , Tel. +39 0505202716. Aztán ott a Circolo Il Battichiodi, vasárnap du 1től lehet itt enni tipikus toszkán ételeket , 10 euroért amennyi belédfér. Via Battichiodi, 8 Tel. +39050 3820604.Lássunk pár szuper pékésget is, pl a Cookiss Bakery, ahol take away rendszerben lehet bruncholni Lungarno Pacinotti 24. Tel. 388 1564485. Vagy a The Wall ahol szintén fix összegért lehet ebédelni amenmnyit bírsz, Via Cardinale Maffi 26. Tel. 349 4218007 . Aztán  a Abitalia Tower Plaza, vasárnaponként fix menüvel Via Caduti del Lavoro 46, Tel. 050 7846444. Aztán a Il ristoro della Pe’ Via Giosuè Carducci 73. Tel. 050 554873

 És egy igazi discora vágytok? abból is pár a belvérosban pl a Borderline, a Ex Wide, in via Franceschi 13, vagy a  Leningrad, in via Silvestri 5, a Akua Keta a Corso Italia-n keddenként erasmusos este van egyébként csütörtökön és szombaton, 15eu a belépő. Ja és ott a Reverse a Fontina a Ghezzanonál a Via Pietro Metastasio 29 alatt. A közgáz szak épülete alatt az Arnoparton van az Arno Vivo ami csak nyáron van nyitva 

You have no rights to post comments

mobil

Telefon: +39 331 8508 145