A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.

sajtos szószok

aki a sajtokat szereti annak itt van pár sajtos-tésztás recept

Quattro formaggi -makaronival

Hozzávalók:

50 gr provolone
50 gr fontina (puha fehér sajt)
50 gr mozzarella
50 gr ementhal
4 kanál reszelt grana (parmezánszerű érett kemény sajt)
60 gr vaj
2 kanál tejszín

Egy forrásban lévő vízes edény felett meg kell olvasztani a sajtokat a grana kivételével majd hozzáadjuk a tejszínt. A kifőtt tésztára öntjük, majd rátesszük a vajat és a reszelt granat- kész.

 

Quattro formaggi gorgonzolával - pennével

Hozzávalók:

30gr gorgonzola
40 gr ementhal
40 gr fontina
40 gr mozzarella
50 ml tejszín

Előszőr megfőzzük a tésztát (penne) majd félretesszük és ugyanabban az edényben megolvasztjuk a sajtokat lassu tűzön a tejszínnel. Hozzáadjuk atésztát és sózzuk borsozzuk esetleg egy kis tejjel krémesebbé tesszük az állagát.

 

Quattro formaggi ricottával - fettuccine

Hozzávalók:

100 gr ricotta
100 gr gorgonzola
50 gr parmezán
100 gr scamorza
40 gr vaj
1 csomó ruccola

A gorgonzának levágjuk a 'héját' és kis kockákra vágva forrásban lévővíz felett megolvasztjuk, ugyanígy a scamotzát is majd egybeöntjük őket. A megolvasztott vajat a ricottához keverjük hogy krémes legyen majd a sajtokkal egybekeverjük. Végül a ruccolát kis darabokra tépdessük és hozzákeverjük. A tésztát kifőzzük és két kanállal a főzővízből a krémhez keverünk majd a szószt a tésztával átkeverjük.

 

Gnocchi al gorgonzola

Hozzávalók:

gorgonzola
vaj
tejszín

Míg felforr a víz egy másik edényben megolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a gorgonzolát és mikor már szinte teljesen feolvadt hozzáöntjük a tejszínt is. Amint kész a gnocchi (pár perc, mikor feljönnek a felszínre) ráöntjük a szószt.

 

 

You have no rights to post comments

mobil

Telefon: +39 331 8508 145