A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.

Laura pincészete***

Egy kis toszkán település határában található a családi pincészet aminek tulajdonosai saját házukban tudnak fogadni vendégeket. A szőllőtőkékkel és olajfaligetekkel beültetett terület és a toszkán lankák a háttérben a klasszikus képeslapokról ismert képet mutatják. A két apartman igényesen berendezett, konyhapulttal és van légkondi is. Nincsen idegenforgalmi adó

2fős apartman napi 60-85euro, heti 350-500 euro, 2+2fős apartman napi 100-140 euro, heti 580-700 euro

 2024ben tele vannak márc.30-ápr.2, ápr 9-14, máj. 14-18, júli. 4-9

Laura és férje Stefano a gyerekekkel a nagyobb épületben laknak, csakúgy mint Stefano testvére családjával és anyukájuk- mindenkinek saját lakása van és mint a nagy olasz családok ebédre összegyülnek a nagy ebédlőben. A házat körülvevő területen szőlősorok futnak kb6 hektáron, aztán olajfaligetek és gyümölcsfák sorakoznak, a teljes terület 24 hektár. Az elahagyott gazdaságot a fiatalabb nemzedék 2002ben vette kézbe és azóta folyamatosan növekszik a megművelt területek aránya. A föld és napfény a szőlőnek kedvez ezért ez a fő tevékenységük és jelenleg főként vörösbort termelnek, de mellette készül rosé és fehér bor, van vin santo is vagyis likörbor és saját extra szűz olivaolajuk is. Az új pince ahol a borkostolást is tartják és természetesen megvásárolhatók a termékeik a házuktól kb 100 méterre van lejjebb (rálátni). A házuk mellett félig a föld alatt viszont még megvan a régi pince amit kérésre szintén megmutatnak. Aki szeptemberben érkezik az megnézheti a szüretet, bár a vin santohoz decemberig szedik a mazsola-szőlőt. Az év nagy részében nyitva van a pince, különböző típusú borkostolóra van lehetőség 6-12-18 euroért - további info és foglalás érkezéskor.

A családi ház oldalában van a kisebbik apartman (35m2), az ajtón egyenesen a hálószobába léphetünk be, innen nyílik szemben a konyha étkező asztallal, és innen jobbra egy kis előtéren keresztül lehet a fürdőbe menni. 

Az oldalsó kisebb épületben van a nagyobbik apartman (60m2): itt az impozáns konyhába léphetünk be ahol az étkezőasztal és nappali rész is van, egy lépcsőn lehet felmenni a nyitott gallériára ahol a gyerekek játszhatnak vagy aludhatnak (belmagasság max 100centi). Oldalt a nappaliból nyílik egy folyosó és innen nyílik a franciaágyas hálószoba és mellette a fürdőszoba. Mivel Laura férje Stefano valójában asztalos maga készítette a konyhákat mindegyik apartmanban - igazi mestermunka, egyedi darabok. Mindegyik apartman légkondicionált, amit fűtésre is lehet használni de igazán hideg esetén egy elektromos fűtőtestet is de tudnak tenni.

egyéb: A konyhákban van kotyogós kávéfőző, a fürdőben hajszárító. A recepcion és előtte a padon van wireless internet vétel de az apartmanokban már nem fogható a jel. A falu vagyis Terricciola központja gyalog 10 perc a háztól (autóval is ugyanennyi de kerülni kell), itt vannak éttermek, kis boltok és posta, gyógyszertár.

Aki szeptember elején jön ide az megnézheti testközelből a szüretet és megkostolhatja a mustot. Aki október végén száll meg náluk az viszont az olajbogyó szüretet kísérheti figyelemmel testközelből.

 

2024es napi/heti apartmanárak  (nincsen reggeli lehetőség):

2024ben tele vannak márc.30-ápr.2, ápr 9-14, máj. 14-18, júli. 4-9

 euroban     jan. 10 - márc. 31 ápr. 1- máj. 31 júni 1  - júli.15 júli. 16 - aug.15
      nov. 1-  dec.18 okt. 1- 31 aug.16 - szept. 30  
          *ü n n e p e k*  
kisebb apartman 2fő éj 75 80 85 90
1hét 380 400 450 500
Fienile nagyobb apt 2+2 éj 110 120 130 140
1hét 600 650 700 750

* ünnepek mint Húsvét másju 1 stb mindig az eggyel drágább szezon árain

Az árak egy apartmanra vonatkoznak egy éjre 2/4 főre, a hetes ár 6 vagy 7 éjre. Tartalmazzák az ágyneműt és huzatokat, törölközőket, közművek és a légkondicionálót, alapfűtést kivéve extra fűtés ha tényleg hideg van ( 20 euro/hét). Lehet hozni kutyákat is amennyiben jól neveltek 5 euro/nap felárért, de nincsen bekerítve a terület. Egy plusz főért bármelyik apartmanban napi 20 eurot vagy heti 50 eurot kell pluszban fizetni. Az internet wifi csak a recepcion működik (ingyenes). Egy borkostoló a pincéjükben ingyenes minden vendégnek.

Foglalás / lemondás: Ha érdekel ez a szállás írjatok nekem mailt a  címre magyarul és ha megfelel akkor intézem a foglalást is. Az apartmanokat 30% előleggel lehet lefoglalni amit banki utalással lehet elküldeni nekik- ehhez majd küldöm a vouchert az adatokkal. A többit helyben kell fizetni érkezéskor kp-ben. Aki lemondja a foglalását kevesebb mint 35 nappal az érkezés előtt az elveszíti az előleget kivéve ha talál valakit akinek át tudja adni a foglalást azonos feltételekkel. Természetesen nincsen más költség foglalás esetén sem. 

falu főtere 1km, Lajatico 10km, Volterra 28km, Pisa és San Gimignano 40km, Rosignano (tenger) 40km, Firenze és Siena 75km,

Hozzászólások   

0 #7 Viki 2019-08-26 14:23
2019 augusztis pár

Szia Viki!

Mindent nagyon köszönök!

Azóta már hazaértünk szerencsésen. Személyesen nem tudtunk már Laurától elköszönni, akkor amikor elhagytuk Terricciolát. Írtunk pár sort ugyan,de ha találkozol Laurával tolmácsold már kérlek, hogy nagyon jól éreztük magunkat, felejthetetlen emlékeink vannak! A kutyusuk Mia rendesen hiányzik. A boruk is isteni finom, vettünk itthonra is..... Minden super volt!!
köszönjük a tanácsaid, a legjobbakat a továbbiakhoz!
Anita
-2 #6 Viki 2018-11-20 18:37
2018 okróberi pár
Kedves Viki!

Szavakkal ki sem lehet fejezni azt a számtalan élményt, amiben részünk volt az egy hetes utunk alatt.
A te oldalad volt a Bibliánk, minden hasznos információt java részt innen szereztünk az út előtt, és annak során is.
A szállást szintén az általad javasoltak körül választottuk ki.

A fő szempontunk az volt, hogy igazán toszkán, a világtól elzárt helyen szeretnénk lenni, a tipikus dombok között. Mivel végül több helyre szerettünk volna eljutni, Toszkána középső részét választottuk, mivel innen minden általunk választott város könnyen megközelíthető volt. Laura birtokára esett a választásunk.

Amikor először láttuk a képeket a szállásról, bevallom azt gondoltam, hogy biztosan picit szerkesztve vannak a képek, mert kizárt, hogy a valóságban is ilyen... amikor megérkeztünk ledöbbentünk. A valóságtól. Sokkal szebb volt!
Lehet, hogy nagyon giccsesen hangzik, de pontosan naplemente környékén értünk oda. Amikor kiszálltunk a kocsiból, nem hittük el, amit látunk. Azóta is csak mosolygunk, ha eszünkbe jut.

Egy kedves lány jött elénk a bejárathoz, ő mondta, hogy a borászatban tudunk majd bejelentkezni. Ott találkoztunk veled és a véletlenül épp ott lévő magyar csoporttal és Laurával is.

Azonnal ízelítőt kaptunk az olasz vendégszeretetből, mivel szinte rögtön asztalhoz ültettetek minket, és mi is részt vehettünk a 3 fogásos vacsorán, és végig kóstolhattuk a mennyei boraikat.

Laura és Stefano hihetetlenül kedves volt. Egyik este még Stefanoval is váltottunk pár szót, annak ellenére, hogy ő nem beszél angolul, mi pedig nem beszélünk olaszul. Előkerült a google fordító. :)

Soha nem felejtem el, amikor kinyitottam a zsalut az első reggelen, és csak bámultam a tájat. A szőlősorokat, a dombokat. Az ezer színben pompázó őszi tájat. Mese szép volt!

Az egy hetünk dióhéjban:
Trieszt, Laura, Pisa, San Gimignano, olajbogyószüret, Cinque Terre .....
Rengeteg élménnyel és szépséggel lettünk gazdagabbak. Toszkána maga a csoda! Örökre szerelembe estünk! Biztosan visszatérünk még.

Még egyszer nagyon szépen köszönjük a sok segítséget, tanácsot és az együtt töltött napot!

Reméljük, hogy még találkozunk!

Üdvözlettel:
Szilvi & Balázs
0 #5 Viki 2018-09-09 15:42
2018 julius, 2nagy gyerekkel
Kedves Viki!

Azért jelentkezek, hogy megköszönjem a segítséged a szállásunk kiválasztásában.
A hely csúcs szuper volt. Kilátás pazar, nyugodt vidék. Nagyon jól éreztük magunkat.
Laura és a férje nagyon -nagyon kedvesek. A férjem és Stefano annyira egy hullámhosszon voltak pedig nem beszélnek angolul de mégis megértették egymást hol mutogatással, hol németül, hol a gyerekeim fordítottak spanyolra vagy angolra.
És azt mondta a férjem, hogy megtanul olaszul, hogy ha legközelebb megyünk tudjanak beszélni. :)
Rengeteget mentünk, ami belefért az időnkbe megnéztük, ami nem az remélem majd még egyszer teljesül.

Még egyszer köszönöm szépen.
Szép napot, B. Zsuzsa
0 #4 Viki 2017-10-04 12:34
2017es vendégek szept

Szia,

Nagyon sok pozitív élmény ért bennünket és csak igazán kevés negatív.
Kellemes meglepetés volt, hogy a szállásunkon volt internet az apartmanban is és az is, hogy gondoltak arra, legyen a mi elektromos csatlakozóinknak megfelelő kapcsolható hálózati elosztó. Azzal, hogy a szállás különálló épületben volt gyakorlatilag teljesen függetlenek voltunk a háziaktól, ezért semmilyen szinten nem zavartuk egymást.

Terriciola nagyon kedves hely. Kevés a turista és a helyiek nagyon segítőkészek. Az angol nyelvtudással kicsit hadilábon állnak, de meg volt a szándék a megértésre, ami megoldott szinte mindent. Rendkívül örültek és hálásak voltak annak a pár olasz kifejezésnek, amit sikerült megtanulnunk.

A meglátogatott városok közül negatív meglepetés Pisa volt, ahol a város tényleg nagyon lepusztult és ha nem az napra terveztük volna még a Luca-i látogatásunkat, akkor csalódottak lettünk volna, de Luca volt az egyik leginkább pozitív meglepetés, amiről itthon nem is nagyon hallottunk, csak Henrik könyvében írtak miatt ejtettük útba és csak ajánlani tudom mindenkinek.

Nagyon jól éreztük magunkat. Tudjuk, hogy ennyi idő alatt csak a felszínt lehetett megkarcolni, de még ez is nagyon mély benyomást tett ránk.

Még egyszer köszönjük a segítséget!

Üdvözlettel: Judit & Attila
0 #3 Rekavicky 2015-02-12 10:01
2014 juliusiak

Szia Viki,

A szállás fantasztikus volt, mindennel felszerelve- minden konyhai eszköz, ãgynemű, hajszárító, stb.
Laura és a többi családtag is nagyon kedves volt. Ajánlottak éttermeket, bevásárlási lehetőségeket és látnivalókat is a környéken. Kaptunk prospektusokat és egy egyszerűsített térképet is a környékről, és Laura a telefonszámát is megadta, ha valamire szükségünk van elérhessük.
Kicsit kényelmetlen volt, hogy a vastag falak miatt csak az iroda elött volt elérhető a wifi, de rendesek voltak, mert szóltak, hogy nem zárják be az irodát, bármikor amikor szeretnénk menjünk be és üljünk le valamelyik asztalhoz.
A falu nagyon tetszett, nagyon barátságos hely. Majdnem minden nap kirándultunk, de ha csak pihenni szerettünk volna arra is tökéletes lett volna. A borfesztivál Terricciolában nagyon jó program volt, azt is csak ajánlani tudom.
Üdv,
Nóri
0 #2 Rekavicky 2015-02-12 09:58
2014 májusi vendégek

Szia!

Nagyon köszönünk minden segítséget és tippet, csodaszép hetet töltöttünk Toszkánában!
Lauráéktól sajnos nem tudtunk személyesen elköszönni, mert épp nem voltak otthon mikor eljöttünk, ha megírnád nekik, hogy mindent nagyon köszönünk és további sok sikeres évet kívánunk a helyhez és a borászathoz, megköszönöm! :) A borkóstoló profi volt, a borok és az ételek is nagyon finomak voltak, Laura és Stefano mindig mosolygósak, kedvesek voltak! Bárcsak több ilyen ember és hely lenne Magyarországon is!
Neked is további sok sikert kívánunk!

Roberta és Norbi
0 #1 Rekavicky 2015-02-12 09:57
2014 márciusi vendégek (az elsők)

.....annyiszor gondoltam rá, akartam is írni, de aztán a munka, rohanás, időhiány stb. Lehet, hogy ősszel ismét megyünk, ahogy már mondtuk egy csomó helyet nem tudtunk megnézni. A szállással elégedettek voltunk, Laura nagyon kedves, közvetlen, készséges, de nem tolakodó. Élmény volt a borkóstolás, a pince - régi és új - megtekintése. A falu és a környék lenyűgöző, tényleg nehéz haladni, mert másodpercenként kattintod a fényképezőt.

Hálás köszönet a segítségedért, valószínű még jelentkezünk !
S. Edit

You have no rights to post comments

mobil

Telefon: +39 331 8508 145