A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.

Henrik tanácsai Toscanába készülőknek

Feleségével és két pici lányával több, mint 2 hónapot töltöttek Toscanában, aztán könyvet írt, ami azóta is nagy kedvencem. Lássuk, mit ajánl az utazóknak.

A 2011-es családi utazásra hónapokig készültek, segítettem nekik a szállásokban hiszen hetente költöztek új helyre. Henrik az utazása alatt blogot vezetett, rengeteg képet készített, majd könyvet írt és most mint utazó ad tanácsot az ide készülőknek.

idézet a blogról http://hellotoszkana.blogspot.it/

...Toszkána akkora, mint a fél Dunántúl. Néhol sík, máshol dombos, számos helyen pedig vizes. Olykor kedvező árakkal kacérkodik, máskor lazán zsebre vágja mind az euródat. Íme, néhány kósza ötlet indulás előtt.

Irány a csönd, a nyugalom!
Ha erre vágysz, Toszkána belső, tengerparttól távolabb eső tájait érdemes feltérképezned! Főképp e belső térségekben uralkodnak a klasszikus, bájos aranysárga-zöld dombok, a maguk pazar majorságaival, ciprussoraival. Béke, nyugalom, kék ég.
Javasolt szállások: Siena és környéke, Volterra és környéke (klikk ide), Montepulciano és környéke (klikk ide)
Spéci szállásjavaslatom: Lajatico Residence No54 (klikk ide)
Megtekintésre érdemes városok: Certaldo, Cortona, San Gimignano, Siena, Volterra.

tengerparton a kislányok Tenger: Június második felétől indulhatsz. Ekkor már a libabőrmellény sem kell a tengerbe ereszkedéskor. Gyönyörű hotelek és apartmanházak ezrei várják  érkezésed. Június második felétől az árak repülőre ülnek, és erősen tartanak a csillagos ég felé. Augusztusban már az üresek üvegeket is vissza kell vinned, hogy fizetni  tudj! Cserébe a tenger lenyűgöző, és ha figyelsz, akár olaszokkal is találkozhatsz. Lévén e térségek inkább turistákban tobzódnak, akik a gumimatraccal kiverik a  kezedből a   pizzaszeletet. Mindenesetre az élet itt javában zajlik - reggeltől estig. (a tengerpartos infohoz klikk ide)

 Javasolt szállások (Toszkána felső karéja): Viareggio, Camaiore, Pietrasanta, Forte dei Marmi, Massa
 Megtekintésre érdemes városok: Carrara, Forte dei Marmi, Lucca, Pietrasanta, Pisa. És ezt se hagyd ki: Cinque Terre (bár ez már nem Toszkána, hanem Liguria- infohoz klikk ide).

 

Montepulciano és Montalcino borban erősek Bort ide, maestro!
 Jó helyen nyüzsögsz, ha borbarát vagy! Chianti maga tán megfelel, igaz? :) A Firenze alatti térség csak Rád vár, emitt érdemes szállásra lelned, aztán nekivághatsz a  bortúráknak. Jómagam még Montepulcianóra beszélnélek rá, ott is jóféle nedűt mérnek.

 Javasolt szállások: Chianti vidéke (info klikk ide)
 Megtekintésre érdemes városok: Firenze, Montalcino, Montepulciano, San Gimignano.

 

 

Firenze Battistero Kupola Művészettörténész vagyok! Vagy leszek.
 Na, itt majd feladod e nemes csörtetésed, olyan mennyiségben kapod az impulzust. Csak Firenze egy fél életet kíván, és akkor még sürgetőn tekint rád egy rakás város,  valamint ősi, feltárt etruszk települések tucatja.

 Javasolt szállások: Firenze és környéke, Pisa és környéke, Siena és környéke
 Megtekintésre érdemes városok: Firenze, Pisa, Siena, illetve etruszk vonalon: Populonia, Vetulonia, Volterra (Etruszk Múzeum)....

 

 

  Hozzám nőtt a fényképezőgépem
                                                   Számodra is inkább Toszkána belső tájait javaslom. Támadnak a dombok, a kalászok, az ősi városok. Annyi a fény, hogy jóval kevesebb babrálással is elképesztő fotókat készíthetsz majd.

Javasolt szállások: Siena és környéke, Volterra és környéke, Firenze és környéke
Megtekintésre érdemes városok: Certaldo, Cortona, Firenze, Montepulciano, Pienza, San Gimignano, Siena, Volterra.

 Segítség, gyerek is van nálam!
Tengerpart a legegyszerűbb fejfájáscsillapító. Homok, kagylóhéjak, hullámok, játszóterek. A vízhőfok erősen befolyásolja a szállások árát. Toszkána felső tengerparti része drága, "középtájon" inkább rábukkanhatsz néhány elviselhetőbb árú szállásra - vagy a tengerparton, vagy attól 10-15 kilométerre.

Javasolt szállások: Cecina és környéke, San Vincenzo és környéke, Follonica és környéke
Megtekintésre érdemes városok: Massa Marittima, Castagneto Carducci, Castiglioncello, Elba
Vidámparkokra emitt lelhetsz: Cavallino Matto (Castagneto Carducci), Pinocchio Park (Collodi, ez pont jóval feljebb van)

   

 

You have no rights to post comments

mobil

Telefon: +39 331 8508 145