A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.

egy motoros túra leírása

Egy szervezett túra egy hetes programja a motorral érkezőknek sok ötletet adhat - 2napos leutazással, 2012ből

Napsütötte Toszkána hullámzó dombjait egy 6 napos motoros túra keretein belül tekintjük meg, melyben 4 napot fogunk Toszkánában motorozni és 3 éjszakát megszállni és élvezni a gasztronómiát, a tájat Firenze körzetében ahonnét csillagtúrázni minden nap, csomagok nélkül. Toszkánában szinte bármerre indulunk el szebbnél szebb tájban gyönyörködhetünk és lágyan ringatózó dimbes – dombos úthálózaton haladhatunk. Toszkána gasztronómiája paraszti hagyományokon alapul és a hagyományos bora a Chianti. Túránk során mindent megízlelünk és megtekintünk amit csak lehet! Toszkána egy olyan vidék ahová mindenki szívesen visszatér. Mivel Toszkána igen messze van és egy nap alatt csak hosszú unalmas autópálya szakasszal lehet elérni, így mi a ki- és hazautat két részben tesszük meg így érdekesebb útvonalakon motorozva érjük el az úticélunkat. A túrát azon motorosoknak ajánljuk akik szeretnének nem mindennapi tájakon motorozni, különleges helyszíneket bejárni, különleges ételeket és kiváló borokat kóstolni......

- A túra jelege: főleg dombokon, kanyargós úthálózaton megyünk
- Kiemelt látványosságok: Firenze, Pisa, Volterra, S. Gimignano, Siena, Arezzo, Cortona és Toszkána hullámzó dombjai
- A túra nehézsége: kezdő motorosoknak is ajánlott

Indulás: 2012-09-04 

Érkezés: 2012-09-09

nehézségi fok: 2 Szervező: MotoAvantura

Megtett út: 3000 km Várható utazóseb.: 80 km/h Túra azonosító: 4718

Résztvevők: 2 fő 2 motor

Menetrend, program(ok):

1. nap Szeged – Budapest – Nagykanizsa – Matibor – Ljubljana – Udine

Szegedről indul a motoros túra kora reggeli órákban, majd Budapest érintésével az M7-es autópályán haladunk Szlovénia felé. Szlovéniában is egy szakaszon autópályán haladunk majd a mellékutakon kanyargunk egy kicsit a hegyek között és így jutunk el első megállónkig Udine térségében, hogy másnap kényelmesen érjük el Toszkána szívét.

2. nap Udine – San Dona di Piave – Mestre – Chioggia – Mesola – Ravenna – Firenze

Ismét korán útnak indulunk, hogy minél előbb Toszkánában legyünk. Az Adriai tenger partvidékét követve haladunk Ravenna irányába majd Toszkána azon belül is Firenze felé megyünk tovább. Itt már kezd a táj érdekesebb dimbes-dombos lenne és megjelennek a látványosabb útszakaszok is. Firenze környéke lesz 3 napra a házigazdánk. Innen indulunk minden nap csillagtúrázni csomagok nélkül.

3. nap Firenze – Pistoia – San Marcello – Bagni di Lucca – Lucca – Pisa – Cecina – Volterra – San Gimignano – Firenze

Reggeli után elindulunk első körünkre Pistoia, San Marcello, Lucca irányába, ahol első nagyobb megállónk Pisa lesz ahol a Piazza Dei Miracoli (Csodák tere) megtekintése lesz a cél. Innen Volterra felé haladunk tovább majd San Gimignano, a tornyok városában állunk meg ismét. Innen már a szállásunk felé indulunk meg amit a tervek szerint késő délután érünk el újra.

4. nap Firenze – Pontassieve – Bibbiena – Arezzo – Montepulciano – Chianciano – Roccastrade – Monticiano – Greve – Firenze

Arezzo irányába indulunk meg egy igen kellemesen kanyargó útvonalon, ahol egy frissítő kávéra meg is állunk. Majd Montepulciano és Chianciano felé haladunk, ahol a motorozás szenvedélyének is kedveznek az útviszonyok egészen Siena -ig. Siena után ismét a Firenzei szállásunk felé igyekszünk. és a tervek szerint városnézéssel zárjuk a napot.

5. nap Firenze – Bologna – Ferrara – Rovigo – Mestre – San Dona di Piave – Udine

Búcsút veszünk Firenzétől és Bologna felé hagyjuk hatunk mögött Toszkánát. Ferrara érintésével haladunk Észak-Olaszország irányába, hasonló útvonalon mint amilyenen el is értük Toszkánát. Ismét megszállunk Udine térségében, hogy kényelmesebben tegyük meg a hosszú haza út távját.

6. nap Udine – Villach – Maribor – Nagykanizsa – Budapest – Szeged

Indulás után most nem a Szlovén utakon fogunk motorozni, inkább Villach felé haladunk, onnan Lavamünd és a 69 út irányába haladunk tovább, így megkoronázva Toszkánai túránkat egy kellemes motorozással egészen Mariborig ahol autópálya szakaszra váltunk és elindulunk hazafelé.

Költségek:
Részvételi díjak:
- Motoros egyedül: 400 EUR
- Motoros utassal (motoros+utas): 720 EUR
- Motoros egyedül, egyágyas elhelyezéssel: 470 EUR

Részvételi díj a következőket tartalmazza:
- Szállást min. 3* szállodákban vagy panziókban
- Reggelit és vacsorát
- Autópálya díját a magyarországi és szlovén szakaszra
- A túra vezetés és szervezés költségeit (idegen nyelvismerettel)

Részvételi díj nem tartalmazza:
- Italfogyasztást
- Az ebédet és egyéb étel fogyasztást ami eltér a reggelitől és vacsorától
- Utas-, poggyász- és gépjármű biztosítást
- Üzemanyag
- Egyéb személyes szükségleteket

A fenti programot a motorozz.hu weboldalról vettem át, további részletekért klikk ide

 

Hozzászólások   

0 #1 Rekavicky 2015-10-21 14:42
2014es email
Szia Viki!
Szerencsésen megérkeztünk a motorostúráról ,rengeteg élmény és sok sok kaland stb után .Sajnos személyesen nem sikerült találkozni de majd egyszer biztosan.A csapat nevében is köszönöm a segítséged ami nagyban megkönnyítette az ottlétünket.Nagyon jól éreztük magunkat a Voltera Fattorián .Teljesen igazad van, nagyon sok idő kell ahhoz ,hogy egy kicsit is megismerjük Toscanát.de legalább egy kis szeletkét sikerült látni.
Kösz és nagyon sok kitartást a továbbiakhoz .
Üdv Laci

You have no rights to post comments

mobil

Telefon: +39 331 8508 145