A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.

Kemping nemcsak lakókocsival

Engem is izgat a lakókocsis/lakóautós utazás témája de eddig valahogy nem sikerült rászánni magamat. Tapasztalatok, ajánlatok

frissítve 2023 jan

Kezdjük azzal hogy a kempingezés az olaszoknál szerintem életforma- rengetegen bérelnek valamit egész szezonra vagy 1/2 hónapra a kedvenc kempingjükben ahol éveken keresztül ugyanazokkal találkozhatnak. Gyerekekkel ideéális hiszen a nyári vakáció itt igen hosszú, jőúnius 8/10től szept 15ig tart általában márpedig ennyi szabadséga senkinek sincsen ezért sokszor a nagyszülőkre marad a gyerek nyárra. Helyi ismerőseim (mozgássérült kigyerekkel) is 10 éven keresztül jártak ugyanabba a tengerparti kempingbe ahol egy lakókocsijuk volt fixen elősátorral, külön kis faházban egy konyhapult . Helyben van több medence, kisbolt, étterem, kávézó és lehet biziklivel menni a közeli városba vagy gyalog le a tengerhez. Sokan megosztják a lakókocsitvagyis nagyszülők mennek 2-3 hétre aztán jöhetnek a gyereke az unokákkal majd ősszel megint visszatérnek a nagyszülők. ... A vidéki kempingek is lehetnek drágák ha sok szolgáltatás nyújtanak pl bungalowk, animácio gyerekenek napközben táncos esti program a szülőknek. kézműves tanfolyam stb. A tengerparti kempingek iszonyúan tele vannak nyáron, kicsit zsúfoltak is, közel vannak egymáshoz a sátrak/mobilhomok és sokcszor egyáltlaán nem olcsóbbak mint normál hotel pár km-vel messzebb a parttól- persze az nem ugyanaz Szóval a következtetésem hogy aki azértakar kempingezni mert az olcsóbb az nézzen azért körül előtte mert egyáltalán nem biztos hogy egy kiadó lakás több kerül. Aki a természet és szabadság vagy a tenger miatt választja ez az jól nézzen körül mert a toszkán tengerparton is rengeteg van.

 

Aztán folytassuk Beca levelével:

Szia Viki!

Bocs, hogy csak most válaszolok, de ezer volt az ügy...

Mi imádjuk ezt a lakóautós nyaralást. Itt Fehérváron béreljük évek óta.

Ha betartod a szabályokat, nem lehet baj: sosem éjszakázunk máshol, mint valódi kempingben, ráadásul azokból is a ****-osokat választjuk többnyire, mert egy helyen van minden, és igényes. Persze előfordult, hogy egyszerűbbet találtunk csak egy bizonyos régióban, de az is biztonságos. Ên itthon előre fel szoktam mérni a kínálatot a neten, aztán a továbbiakban is böngésszûk a következő megállót, vagy hallunk vmi jó ötletet. Firenzėben egyszer egy szép kis olajligetben helyezkedett el a camp, tök közel a belvároshoz. Cinque Terre kôzelében is megszálltunk, pár méterről indultak a hajók a városkákba. Na ide pl. vissza szeretnének menni a lányaink.
Sorrentóig mentünk le előszôr, tavaly pedig St.Tropez-ig. Pici hátránya ennek az utazási módnak, hogy helyben nem közlekedhetsz a kocsival, a mérete miatt, de tömegközlekedêssel v. gyalog meg lehet oldani. Szóval mi imãdjuk, csak hazajônni rossz. .... idėn Toszkána lesz a cél, szeretnėk kérni tőled tanácsot, miket kellene feltétlenül felkeresnünk. Én odavagyok a kis történelmi városkákért, gyönyörű tájakért....

Kôszi. BB

 

Aztán néhány konkrét ötlet:

AZ én kedvenc szuper kempingem Vinci mellett van, vagyis Firenzéhez vna legközelebb. Itt aztán vna minden: több medence köztük egy fűtött vízű is, kisbolt, étterem, pizzéria, lehet bérelni biciklit stb. A kis sátorhelytől a bungalown át az új kedvenc a gambling sátorig minden van. Klikk infokhoz ide.

Volterrában találjátok a Parcheggio Docciola nevű parkolót ahol van lakóautóknak fristíésre kijejölt hely lefolyóval. Autóval ingyenes, lakóautóval napi 8 euro reggel 8tól este 8ig. Aztán San Gimignano jóval híresebb, itt 22 eurot kérnek egy 24 órás pihenésért és frisstíésért a Santa Chiara nevű parkolóban. Van egy egyszerűbb is ami ingyenes, a via Don Minzoni utcában lévő parkoló ahol nincsen lakóautónak kijelölt hely sem frisstíési lehetőség. Monteriggioni-ban mehettek az il Cipressino nevű parkolóba ahol óránként 1 eurot (vagy a napi díj 5 euro) kell fizetni. Colle Val di Elsában mehettek a Porta Nova kapu közelében a kijelölt hely. Sienában megállhattok a Albergherua parkolóban ahol van lakoauto hely de nincsen áram. Ez nyitva van reggel 8tól ese 8ig, az első óra 1 euroba kerül, aztán max 5 eurot kérnek akár az egész napért.... további infokhot klikk ide Egy másik nagy lakoautos utazó eírása és ötletei- klikk ide.  

néhány kemping

Volterrában panorámás környzetben a Le Balze nevű kempinget. Vannak sátorhelyek, lakókocsi és lakoautó helyek, medence, kávézó büfé, minimarket- a weboldalukhoz klikk ide

San Gimignanoban is van kemping, a Boschetto di Piemma az 1es parkoló után van, a szokásos sátor és lakókocsi helyek mellett vannak mobilhomeok is 1/5 férőhellyel. Kávézó, büfé, egy szuper pizzeria/étterem medence és mivel a városi sportközpont mellett vannak tenisz és focipályák...- infokhoz klikk ide.

 Certaldo mellett található a Poggio ai Pini ami egy agricampeggio vagyis egy működö és termelő farmon lehet kempingezni.  infokért klikk ide.

 Egy kemping a Chinati részen: Camping chianti néven, klikk ide.

 Pisa és Firenze között félúton található Montopoli ahol egy jó nagy kemping van midnenféle szolgáltatással, medence, játszótér és sátor vagy lakókocsihely, mobilhome midenféle kategoriában.Iinfokért klikk ide.

Siena mellett 10kmre egy kisebb kemping sátor/lakókocsi helyekkel, infokért klikk ide.

 

You have no rights to post comments

mobil

Telefon: +39 331 8508 145