A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.

Maremma természeti park

A természeti, nemzeti parkokból is van több Toscánában tehát aki szeretne egy kicsit gyalogolni homokdünék között, erdőben hegyoldalon ... az is talál magának itt többet amiből válogathat

Ez ugyan kicsit délen van azoknak akik elsőként járnak Toscánában és a Firenzéhez vagy Pisa-hoz közeli részekre koncentrál, viszont aki a Saturnua vízeséshez megy vagy a Grosseto környéki részt fedezi fel annak útbaesik. A park elég nagy területet ölel fel, van több bejárata és gyalogosan, lovon vagy biciklivel is bejárhatja a parkot. Van olyan amit vagy amikor csak csoportosan, vezetővel lehet megcsinálni, más részeket egyénileg is fel lehet deríteni. Minden nap nyitva vannak, a jegyeket előre is meg lehet venni vagy helyben a főbejáratnál Alberese helységben ahol a parkoló is van- lásd infokat lent. A weboldalukon komplett útvonalak vannak leírással, képekkel akár 2-6-10 órás változatokban is, tengerparti, homokos, hegyes, erdős variációkkal is de tornyok, régészeti leletek és romok is találhatók.

 Lássuk mit ír Alida akik 2017 tavaszán jártak itt

'A parkban több gyalogos, illetve kerékpáros útvonalat jelöltek ki. A kijelölt útvonalak a honlapon megadottaktól némileg eltérhetnek, de a jegyvásárlásnál mindenki kap egy aktuális térképet. (Ha jól láttuk, új útvonalakat építenek ki, ezek felfestése friss, ezeket a jelzéseket kell követni.) Nem utanként kell a jegyet megvenni; a megváltott jegyek egész napra érvényesek a park teljes látogatható területére, sőt a gyalogos túráknál magukban foglalják a buszos utat is a park belsejébe és vissza. A jegyeket a park területén belül bármikor elkérhetik, ellenőrizhetik. Mi családként az egyik szülőre ingyenjegyet kaptunk. Nem tudom, ez mennyire általános vagy, hogy hány gyerektől érvényesítik.
Albereséből félóránként indulnak a buszok a park belsejébe, kifelé szintén (az utolsó 17 órakor.) Most a Pinottolai állomásra érkeztünk, onnan a szaggatott úton értük el a túrák kiindulópontját, a „Teknősök hídját":

A parkhoz tartozik a Talamone acquarium és teknősbéka telep ahova a sérült állatokat hozzák és napi 24 órában elérhető a halászoknak vagy akinek szüksége lenne szakszerű segítségre. A vizes kádakon kívül keltető és egy komplett állatkorház is van sebészeti beavatkozásokhoz. Az kaváriumban vannak még kagylók, tengeri állatok, van itt fotokiállítás, sőt egy látogatói központ is ahova főleg iskolai csoportokat hoznak hogy bemutassák nekik a helyi tengeri élővilágot egy vezető segítségével- előre be kell jelentkezni. A címe Talamone, via Nizza 20 telefonszámuk +39 0564/887173. Április végétől junius végéig csak hétvégéken és ünnepnapokon van nyitva. 

Megközelítés (park): Autoval Grosseto felé kell menni majd az aArelia útról lemenni a Rispescia kijáratnál és követni Alberese kiírást. . Aki vonattal jön annak Grossetoba kell eljutnia majd innen busszal továbbmennie a Centro Visite Alberese-be. Navigációba beírhatjátok azt is hogy 42.620062    -  11.143538000000035 . A 17es busz tavasszal jár junius végéig és szeptembertől megint csak hézvégéken és ünnepnapokon jár ide, általában reggel 9,30tól 18,45ig fél óránként. A buszjegy ára tavasszal 1,20 vagyis  a sima helyi jeggyel lehet ide menni (Tiemme). Nyáron vagyis junius első hétévégéjétől minden nap jár a busz, a jegy ára 1,70 euro és egész napra érvényes tehát oda és vissza is.

nyitvatartás: a park egész évben nyitva van mindne nap. A látogatói központ Alberese-ben 8,30tól 16ig van nyitva jó id esetén vagyis március végétől az őszi hűvös, esős időszak kezdetéig. A Talamone Acuarium 9-13ig van nyitva csak hétvégén.

Belépők:  Meg lehet venni a bejáratnál vagyis a látogatói központban vagy előre on-line a weboldalon keresztül. Az év különböző időszakaiban és az útvonaltól függően van amikor csak vezetővel lehet bemenni, vagy egyénien, családosan vagy csoporttal. A Marina di Alberese parkolóban a napi parkolójegy ára 2 euro illetve aki a közeli szállásokon alszik annak csak 1 euro de igazolnia kell

!! Egyéb: mindenkinek kényelmes, zárt cipőt ajánlanak. Adnak egy térképet a bejáratnál, ezt mindenki tartsa magánál. Vigyetek magatokkal innivalót, széldzsekit, sapkát/kalapot és szunyogok elleni krémet mert bizonyos időszakokban szükséges! Nem szabad letérni a kijelölt utakról, nem szabad letépni a növényeket sem zavarni az állatokat vagy etetni őket vagy megközelíteni. Nem szabad zajoskodni pl zenét hagnosan hallgatni vagy kiabálni. Tilos dohányozn és tüzet gyújtani. Tilos saját állatot (kutyát, macskát) bevinni a parkba. A szemetet mindenkinek magával kell vinnie vagyis nem szabad hátrahagyni semmit. 

weboldaluk: https://www.parco-maremma.it/

You have no rights to post comments

mobil

Telefon: +39 331 8508 145