A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.

egy újabb interju velem

A Hellomagyarok kérdéseire válszoltam 2015ben

'TOSZKÁNAVIKI – HOGYAN ÉPÍTSD FEL AZ ÉLETEDET EGYEDÜLÁLLÓ NŐKÉNT OLASZORSZÁGBAN?

Miközben például csak az Egyesült Államokban 2004-2014 között 22,6%-kal csökkent az utazási ügynökök száma, és a következő tíz évben újabb 11,6%-os csökkenést jósolnak ezen a területen, addig Nyitrai Réka Viktória köszöni szépen, minden a legnagyobb rendben és kiválóan működik a saját utazási vállalkozása – Olaszországban. Helyesbítek: Toszkánában. Aki magyar és ebbe a régióba utazott a közelmúltban, egészen biztosan találkozott már a Toszkána Mániával az interneten. Vagy esetleg személyesen Rékával. Vagy Vikivel. ToszkánaVikivel.

– A Hello Magyarok! oldalán Nyitrai Réka Viktóriaként ismerhetnek az olvasók. Amikor először hallottam rólad, akkor ToszkánaVikiként emlegettek, és amikor első alkalommal beszéltünk, akkor inkább a Rékát preferáltad. Ha ehhez hozzáveszem, hogy (nagy leleplezés következik) a szerkesztők Rékavikinek hívnak egymás között, akkor teljes a zavar. Szóval most akkor mi is a helyes megszólítás esetedben?

– Hivatalosan a teljes nevem Nyitrai Réka Viktória, de ebből csak a Rékát használtam úgy 18 évig, eszembe sem jutott, hogy van egy másik nevem is. Majd amikor elkezdtem utazgatni, akkor találta ki valaki, hogy "jé, te Viktória is vagy, azt sokkal könnyebb kimondani!". És innentől jött be a második név, amit aztán minden külföldi utamon használtam. A weboldalt is Vikiként kezdtem el csinálni, mert kicsit inkognitóban akartam maradni. A ToszkánaViki pedig a hotmailes e-mail címemből adódik, míg a Rékaviki leginkább egy megkülönböztetés a többi Réka és Viki miatt.

– Oké, akkor maradjunk az oldalon is használt teljes névnél. A fentiekből pedig ki-ki kimazsolázza majd magának és a céljának megfelelőt. Mikor kezdtél utazgatni és milyen indíttatásból?

– A szüleim már gyerekkorunkban is vittek minket a tengerhez, illetve 14 éves koromban egy nagy európai útra, amire egy Daciával mentünk – sátorral és konzervekkel –, mégsem vette el a kedvemet. Sőt! Bár a suli alatt is utaztam, amikor csak lehetett, igazán akkor indultam neki, amikor vége lett a fősulinak, mert az anyukám azt mondta mindig, hogy "ha megvan a diplomád, oda mész ahova akarsz". Azóta, tehát 1997 óta, nem élek otthon. A fontosabb állomások pedig Capri, München, Kréta és Olaszország voltak.

– Olaszország egyben a végállomás is lett, legalábbis egyelőre biztosan. Azon ismerőseim, akik lányok és Itáliában élnek, szinte kivétel nélkül pasi miatt kerültek az országba. Leszel te a kivétel?

– Nem, ez tényleg így van. Ezért jöttem én is és mivel született egy gyerekem is, egyelőre ez a végállomás. És nem táncolni jöttem az országba, mielőtt megkérdeznéd vagy gondolnád.

– Ilyen magas labdát nem szabad kihagyni. Sokan választják még mindig a magyar lányok közül a pénzkeresetnek ezt a módját?

– Soha nem jártam lap dance klubokban itt Olaszországban, sőt, diszkóban is alig párszor, tehát nem tudok hitelesen válaszolni. Amit viszont többen meséltek, hogy Firenzében van egy hely, ahol szinte félmeztelenül táncolnak a lányok, és nagy részük magyar. Éjjel, ha bekapcsolom a helyi tv-csatornát, akkor ott is feltűnik ennek a klubnak a reklámja, amiben bizony elég sok magyar lány mutatja meg magát.

– Viszont nem egy nagyvárosban telepedtél le, hanem egy elég kis faluban. Miért pont ott?

– 15 éve még egy városba jöttem élni, mert ott élt a barátom – a későbbi férjem (most már ex). Ráadásul Empoli elég közel van Firenzéhez és mind a ketten oda jártunk be dolgozni, ami kényelmes volt, akár vonattal is. Aztán főleg én erőltettem a kertes házat és így jött képbe Lajatico ami ugyan egy pici falu, de nagyon szép helyen van és az ingatlanárak is jóval kedvezőbbek. Rengeteg barátunk lakott itt és pont elkészült egy új házsor, amikor megszületett részünkről a költözési szándék. Így szinte a városi pici panellakás áráért itt egy kertes lakást kaptunk, ami jóval nagyobb is volt. Persze ez az egész életemet megváltoztatta, mert 80 kilométerről bejárni dolgozni nem igazán leányálom.

– Ha minden igaz, akkor csak a település második leghíresebb lakosa vagy. Milyen a viszonyod a legismertebb helyivel?

– 2001-ben egy esküvőn ácsorogtunk a kertben, és majdnem elájultam, amikor besétált Andrea Bocelli és mindenki régi barátként üdvözölte. Aztán megszoktam, hogy néha beleütközök a boltból kilépve vagy beül mellém a kávézóba, esetleg ellovagol az ablakom alatt. Már nem lakik itt hivatalosan, de az anyukája és a testvére a családjával nem költöztek el, és Andrea a nyári rendezvények miatt is hazajár rendszeresen.

a folytatást vagyis a teljes cikket megtalálod a hellomagyarok.hu weboldalon

Hozzászólások   

0 #1 Viki 2016-09-03 12:14
2016os mail
Kedves Viki!

Szeretnénk megköszönni a szállással kapcsolatos gyors, és igen rugalmas segítségedet!J
Nagyon jól éreztük magunkatJ!
Mind a két szállás tiszta, rendezett, kényelmes és ugyan más-más szempontból, de számunkra tökéletes volt.J
Ez alatt a néhány nap alatt kaptunk egy kis ízelítőt Toscanából, és mint valószínűleg sokan azok közül, akik már jártak ott, úgy érezzük, hogy először, de nem utoljára vettük célba ezt a csodálatos helyet.


Sok-sok üdv.,
S családJ

You have no rights to post comments

mobil

Telefon: +39 331 8508 145