A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.

Matteo Bocelli a 'híres fiucska'

 Villámlátogatáson járt nálunk egy kis magyar csapat a különböző médiák képviseletében Matteo Bocelli nyári zalai koncertjável kapcsolatban. 

A cikk teljes változatban fotókkal a ZAOL.hu oldalán található

 

Az Örvényesvölgy Fesztiválon lesz az első hazai fellépése
 
Matteo Bocelli exkluzív interjút adott a zaol.hu-nak

Alig ért haza édesapjával a 96. Los Angeles-i Oscar gáláról, másnap már a magyar sajtó képviselőit fogadta a toscanai birtokon a világhírű tenor Andrea Bocelli fia. Az exkluzív találkozót és interjúkat Badacsonyi Tamás, az Örvényesvölgy Fesztivál igazgatója szervezte, Lajaticoban egy napot töltött a magyar stábokkal a fiatal olasz énekes és dalszerző, Matteo Bocelli.

Matteo Bocelli cikkünk megjelenésekor első önálló lemezének ausztrál turnéjára készül (Sidney, Melbourne, Brisbane, Perth), aztán Észak-Amerika és Európa (Helsinki, Baltikum, Lengyelország, Prága) következik. A turnénaptárban már ott olvasható a magyarországi dátum: június 29. Zalacsány. Tavaly ősszel kezdte a debütálást, utoljára Dubai-ban lépett fel decemberben. A szoros dátumokból érezhető, hogy mekkora megtiszteltetés ért minket: látogatás a Bocelli-birtokon, minikoncert, vendégség a család éttermében, végül megtekintettük a Teatro del Silenziót (Csend Színháza), ahol minden évben Andrea Bocelli és sztárvendégei adnak különleges koncertet a festői toszkán dombok között. Az idei azért is más, mivel 30 éves pályafutását ünnepli a világhírű tenor. Budapesti duplakoncertjére gyorsan fogynak a jegyek. Nem mellesleg a toszkán rendezvény ihlette Tamást és feleségét, Nikolettát, hogy Zalacsányban hasonló szabadtéri programot hozzanak létre.

A szárnyát bontogató 26 éves tehetség hatévesen kezdett zongorázni és 18 évesen lépett először közönség elé, Verdit énekelt a római Colosseumban. A legenda szerint tenor édesapja úgy csalta fel a színpadra a félénk fiút, aki egy év múlva már felbátorodva adta elő a Caruso-t a David Foster Alapítvány Miracle gáláján Vancouverben. A vörös szőnyeg házigazdája Oprah Winfrey volt. Matteo azóta többek között a New York-i Madison Square Gardenben, a Sydney-i és Dubai Operaházakban, sőt a Fehér Házban is énekelt. Gyakran szerepel édesapjával, legutoljára az Oscar-gálán adták elő a „Time to Say Goodbye” legújabb hangszerelését, amit a kétszeres Oscar-díjas Hans Zimmer készített. Az előadás után Matteo így nyilatkozott: ez a dal családjának nemzeti himnusza.

2018-ban közösen adták ki a „Fall on Me” című érzelmes duettet, ami a szülő és gyermek kapcsolatáról szól. A dal a „Diótörő és a Négy Birodalom” címet viselő Disney-film egyik betétdala lett és mára több mint 400 millió letöltést ért el világszerte. A dal akusztikus szóló verziójával Matteo a Covid-járvány idején a pandémia ellen küzdők előtt tisztelgett. Aztán elérkezett az idő, s a fiatalember 2021-ben adta ki első kislemezét, a Solo-t: címe már egyértelműen arra utal, hogy egyedül és külön indul el a zenei pályán, méghozzá a pop világában.

Interjú a szerény és sármos olasz művésszel, Matteóval

Az olasz fiatalember őszintén meglepődött a nagy számú csapaton és érdeklődésen. A lajatico-i Bocelli-birtokon az írott média képviselői kezdték az interjúzást. A Zalai Hírlap elsőként arra volt kíváncsi, hogy miért mondott igent az Örvényesvölgy Fesztivál felkérésére, s hogy miként készül a szimfonikus zenekarral közös fellépésre?

– Nagyon megtisztelő, hogy olyan valaki kért fel, aki személyesen járt a Teatro del Silenzio-ban, ahol magam is felléptem. Az is örvendetes, hogy ez a rendhagyó, természetközeli, édesapám által felkarolt vállalkozás egy másik fesztivál létrejöttének az ihletője. Büszke vagyok arra, hogy felléphetek Magyarországon, azon belül Zalában, ugyanis nagyon sok világhírű zeneszerzőt, előadót adott az Önök országa. A szimfonikus zenekarral való közreműködés kihívás, ám izgalommal tölt el a velük való munka. Nagyon jó híre van a magyar zenészeknek, könnyen lekövetik az előadót, öröm velük együtt dolgozni. Magam ugyancsak szívesen tanulok másoktól, tehát olyan élményre készülök, ami egyben engem is szakmai fejlődésre sarkall. A két helyszín (Csend Színháza és Örvényesvölgy) természetközelisége, varázsa valamennyire közös, így lélekben átérzem azt a miliőt, felemelő, családias estre készülők. Látatlanban bízom a befogadó magyar közönségben.

– A zenei tehetségen kívül milyen örökséget kapott az édesapjától?

– Minden szülő a saját legjobb tudása szerint neveli a gyerekeit. Mindenkinek az a tökéletes, amit átad az utódoknak. Számos gyermekkori és későbbi élményeim mellett talán azt emelném ki, hogy édesapám mentalitását, hozzáállását a világhoz, értékrendjét szeretném továbbadni majd leendő családomnak. Olyan maradandó példa számomra, amiért hálás vagyok.

– Édesapja harminc éve van a pályán. Ön is hasonló távlatokban gondolkodik?

– Egy zenésznek lételeme az a késztetés, hogy énekeljen, zenét írjon, hogy a közönséggel megossza az élményeit, lelki vívódásait, érzéseit. A dalaimmal szeretnék másokat elgondolkodtatni, boldoggá tenni. Az hajt előre, hogy a zene szeretetét továbbadjam másoknak. Harminc év múlva is szeretném ezt a késztetést, belső erőt érezni.

– A három évig készülő és most debütáló saját albumon szerepel egy korábbi kislemeze, a Chasing Stars, amit Ed Sheeran és bátyja, Matthew írt. Milyen volt a közös munka könnyűzenei példaképével? Lesz még folytatás?

– Ez a dal talán azért fogott meg már elsőre, mert mindkettőnkben közös, hogy zenét szerető családba születtünk, ezt a szenvedélyt szüleinktől kaptuk. Gyermekkorom óta rajongok érte, tisztelem, láttam koncerten, nagyon megfogott az egyedi hangzásvilága. Klasszikus zenét szerető családban nőttem fel, ám az én generációm már Ed Sheeran-en és Eminemen nőtt fel, én is azokat hallgattam. Felemelő és megtisztelő, hogy az ő szerzeménye is szerepel az albumon. Csak egy kicsit változtattam, néhány énekrészt átdolgoztam, ő teljesen elégedett volt a végeredménnyel. Igen, jó lenne, ha tudnánk még közösen munkálkodni a jövőben.

......

A folytatáshoz menjetek a következő linkre zaol.hu 

You have no rights to post comments

mobil

Telefon: +39 331 8508 145