A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.

Hajókirándulások Elba szigetéről

Aki Elbán nyaral az több hajókázós kirándulásból válogathat akár csak pár órára vagy egész napra szeretne menni. Szinte csak főszezonban vagyis július-augusztus hónapban hajókáznak rendszeresen

A sziget bizonyos részeinek felderítését hajóval is meg lehet tenni, pár órás ringatózás nagy élményt jelent mindenkinek főleg egy forró napon. Van egy üvegfenekű hajó is, ami pár órás útra megy a partok közelében, itt be lehet lesni a hullámok alatti tengeri világba anélkül, hogy vizesek lennénk. Főleg azoknak érdekes ez, akik eltöltenek itt több napot.

Desideria Pincess - egy kirándulóhajó, ami több felé is megy a szigeten, a déli részen lévő Marina di Campo-ból indul általában és kisebb csoportoknak vállalnak egyéni utakat is. Az utak általában két órásak, max. 30 fő fér fel, Marinából kelet felé vagy nyugat felé is indulnak, tehát két különböző részt is megmutatnak (nem egyszerre persze). A hajón van wc. A jegyeket a hajón lehet megváltani induláskor. Állítólag 10 euro egy út, de csak pár mobiltelefonszámot találtam +39 328 782 1455

Kikko Charter - egy 18 méter hosszú vitorláshajó Elba különböző kikötőiből indulhat, max. 12 fős és pár órás, napos vagy akár hetes utakat is vállalnak. A rövidebb kirándulás ára 90 euro fejenként és kb. 5 órát jelent, ami lehet délelőtt, délután vagy este is. Benne van egy könnyű ebéd vagy vacsora falatkákkal, egy itallal. A hajon van wc, kérésre lehet rendes étkezést vagy szakácsot is kérni, baby sittert és természetesen a hajóról lehet ugrálni és fürödni amikor megáll. mobiljuk +39 348 301 9709 vagy +39 342 1977 615

Nautilus : Elbán létezik egy olyan katamarán is, aminek az alja 80 négyzetméter átlátszó üveg, tehát az utasok a hajóút alatt gyönyörködhetnek a tenger mélyén található növényekben, halakban és roncsokban A hajó belső része és az alsó, üveges részek természetesen légkondicionáltak, van egy kis büfé, ahol üdítőket, kávét és fagyit is lehet venni. Útközben a fenti teraszról élvezhetjük a hajókázást, a hangosbeszélőn keresztül mondják be, hogy mit lehet látni és mikor lassul le a hajó vagyis le lehet menni a fenékbe, hogy a víz alatti részeket is megnézhessük. A hajó két kikötőből csinál két különböző útvonalat, általában egyet délelőtt, a másikat vagy akár kétszer is délután.

- Amikor Portoferraioból indul a hajó, akkor végigmegy a város mellett, majd nyugat felé halad, egészen a Sansone félsziget csúcsáig. Ott bemegy a Viticcio öbölbe, ahol megfordul és visszaindul.
- A Marciana Marinából induló túra a sziget nyugati partja mentén egészen Pomonte-ig elmegy, ahol egy 1972-ben elsüllyedt kereskedelmi hajó roncsait is láthatjuk. Ez relatíve nyugodtabb terület, ezért nagyobb esélyünk van rá, hogy delfineket és óriási tengeri teknősöket is lássunk, mert nem járnak nagy hajók. Capo San Andrea után egy sok pici szigetes részen megy a hajó, amit Formiche di Zanza-nak neveznek, aztán jön egy lapos szikla, amit Napóleon székének is neveznek. Tovább haladva lehet látni Pianosa és Montecristo szigeteit is dél felé, majd elér a hajó oda, ahol az elsüllyedt hajót lehet megnézni. Korzika is látható innen szabad szemmel is, de naplementekor a legszebb ez az út, hiszen a vörös korong a tenger hullámaiba nyugszik.

Én is kipróbáltam és tényleg nagyon jó!! Olyan mintha egy akváriumban lennénk, centikre úsznak el kisebb nagyobb halak és medúzák, amikor megálltunk a hajóroncsnál akkor pedig a búvárokat is láttuk. Egy lelkes utazó képes beszámolóját nézzétek meg elsőként olaszul klikk ide.

Indulás: Poroferraio kikötőjéből minden reggel 10,30-kor és 2 óra után tér vissza. Míg délután Marciana Marina kikötőjéből indulnak, főszezonban (júl. 7-aug.8) kétszer is 14,30kor és csak hétköznap 17,00-kor, szezonon kívül csak egyszer 15,30-kor, ez az út 2 óra 15percig tart.
Jegy: a hajón lehet megvenni, 18 euroba kerül minden 12 éve felettinek, kicsiknek 10 euroba. Link az olasz weboldalhoz klikk ide.

Elbáról minden más info a másik menüpontban. 

Hozzászólások   

-1 #1 Rekavicky 2015-10-21 13:56
2014 ápr mail

Szia Viki!

Hazaérkeztünk toszkánai útunkról. Remekül éreztük magunkat. A szállás fantasztikusan kényelmes, tiszta és stílusos volt, a kilátás
lélegzetelállító...
Mindenhová eljutottunk, ahová terveztük. Átkompoztunk Elbára, voltunk Pisában, Livornóban és Fizenzében is.
Minket leginkább Volterra nyűgözött le az ódon épületeivel és az emberek kedvességével. A hazautazás napján megnéztük a húsvéti zászlódobáló attrakciót is.
Egy program maradt csak ki, Elbán szerettünk volna a Nautilus nevű üvegaljú hajóval utazni, a honlapjukon megnéztem az indulási időket, csak épp azt a "mellékes" részletet hagytam ki, hogy délután nem Portoferrario-ból szokott indul a hajó, hanem Marciana Marina-ból.
Majd legközelebb :)
Ettől jobb időt ki sem foghattunk volna, amikor Elbára mentünk szikrázó napsütés volt. Le is égtünk, már hámlik is mind a négyünk orra :)
Egyedül szombaton esett, pont, amikor Firenze felé autóztunk, és pont akkor, amikor az Uffizi-ben voltunk. Vasárnap reggelre az egész volterrai tájat fehér köd lepte be, olyan szép volt, felette pedig megint sütött a nap.A hazafelé úton Szlovéniában viszont végig szakadt, nem tudom, itthon vagy-e még, de pont olyan dézsából öntött eső volt, mint tegnap Pesten. De az már nekünk mindegy volt... :)
A lisztérzékenyek számára földi paradicsom Olaszország, .....

Nagyon köszönünk mindent, munkádhoz további sok sikert és örömet kívánunk.

Üdvözlettel:

M. Zsuzsi és családja

You have no rights to post comments

mobil

Telefon: +39 331 8508 145