A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.

hajókirándulás Elba szigetére

Nyári melegben nincs is annál jobb mint hajókázni, irány tehát a legnagyobb toszkán sziget, Elba! Több hajó is jár a szigetre ahol szuper strandok és kézművesboltok vannak de finomakat enni is lehet meg persze Napoleont se hagyjátok ki. 

Elbán elöszőr talán 2002ben voltam a szüleimmel és aztán többször visszatértem de igazán csak 2016ban kezdtem el rendszeresen vagyis legalább évente egyszer lemenni ide pár napra. Mindig is imádtam a tengert meg a hajókázást és ez a sziget elbűvölt a magas hegyeivel, nagy erdeivel és sziklás vagy éppen homokos strandjaival. Amit a legtöbben kérdeztek vagyis hogy hol van Toszkánában hangulatos kis halászfalu, erre is csak Elba jut eszembe vagy a déltoszkán partok (Argentario). Toszkánában van persze több kisebb sziget is de ezekre is többnyire Elbán keresztül lehet eljutni. Hogy milyen látnivalókat nyújthat Elba és a többi sziget? Találtok egy külön cikket, klikk ide.  

Nyáron én is elmegyek veletek szívesen Elbára egy napra, ha van elég jelentkező- erről írtam a KIRÁNDULÁSOK menüben , klikk ide. Egyébként meg bármikor átmehettek komppal, autóval vagy annélkül vagy kirándulóhajóval.

KOMP     - Ami tény hogy a kompozás költséges és hosszadalmas, egy órás utazást jelent, ami odaautózással, felszállással, leszállással együtt még több. Érdemes-e átvinni az autót? Mivel a kikötőben parkolás is idő és pénz szerintem többnyire igen - de keress rá az árakra autóval és annélkül. Van hogy csak 1-5 euro az autó díja ! A kompok főszezonban Piombinoból Portoferraioba fél óránként járnak, a jegyek árait előre meg tudod nézni neten de megvenni ott is meg lehet a kikötőben csak drágább. Erről a témáról több infot írtam a közlekedéses menüben, klikk ide.

 

Akkor mit ajánlok én? Egy kirándulóhajót aminek felső deckjén napozni is lehet, vagy a benti részen pihengetni. Szinte minden nap van ilyen hajó de a hétfői/szombati és pénteki járatok Elba több városában is megállnak ezért én ezeket szeretem. Sajnos ezek csak június utolsó hetétől szeptember első hetéig mennek, tehát ezen kívül marad a kompozás.  

1, a szombati kör (augusztusban hétfőn is) teljesen körbemegy a sziget körül ami azt jelenti hogy San Vincenzoból indul, elsőként kiköt Porto Azzurroban majd tovább megy és megkerülve a szigetet az északi oldal két nagyvárosában is megáll mielött újra visszaindul. 

 • 8.30kor indulás San Vincenzoból, felszállás 8,15kor
 • 10.00kor érünk Porto Azzuro kikötőbe a keleti oldalon, itt van másfél óra a parton, séta, kávé
 • 11.30 továbbindulunk a déli parton és a végén vissza az északi oldalra
 • 13.15 kikötés Marciana Marina-ban, szabad program, ebéd és fürdés (kavicsos strand)
 • 15.45 tovább indul a hajó
 • 16.30kor kikötés Portoferraioban, a fővárosban
 • 18.00 indulás haza
 • 19.30 visszaérkezés San Vincenzoba

Erra a napra a hajójegy ára felnőtteknek 40 euro, gyerekeknek 4-12 év között 25 euro. Az első ilyen hajó június 29re van beírva az utolsó meg szept 7re

2, a pénteki kör ugyanúgy San Vincenzoból indul de nem kerüli meg a szigetet hanem az északi oldalon marad és itt két városban áll meg elöször 3 majd 4,30 órára, így több idő marad fürdésre, kirándulásra és kevesebb a hajókázás.

 • 8.15 indulás San Vincenzoból, felszállás 8kor
 • 9.30 kikötés Portoferraioban, káve, séta, Napoleon villája ( felnőtteknek 5 euro a belépő)
 • 12.30 továbbindul a hajó
 • 13.30 kikötés Marciana Marina-ban, ebéd, strandolás esetleg felmenni a hegyre Marciana-ba ( buszjegy 1,50euro kétszer)
 • 18.00 indulás vissza
 • 19.40 visszaérkezés San Vincenzoba

Erra a napra a hajójegy ára felnőtteknek 35 euro, gyerekeknek 4-12 év között 20 euro, lehet fizetni hitelkártyával is. A jegyeket meg lehet venni helyben vagyis San Vincenzoban előtte napokon is vagy ott reggel a hajón felszállás után.  Ezt junius 27től szept 6ig csinálják , egyébként csak akkor ha van legalább 30 fő.

Én a pénteki kirándulást tettem be a programomba vagyis ha összejön legalább 12 jelentkező akkor megyek veletek ezen a napon júliusban és augusztus. Ezért fejenként 15 eurot kérek tőletek ( családonként max 50eu), ami fedezi az én költségeimet is mint parkolás, benzin, jegyek... A pontos programot és költségeket megtaláljátok a kirándulások között, klikk ide , aki szeretne csatalkozni, írjon nekem mailt a  emailcímre. 

You have no rights to post comments

mobil

Telefon: +39 331 8508 145