A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.

szabadtéri éttermek Firenzében

Nincs is annál jobb mint egy szép napsütéses tavaszi (vagy őszi vagy nyári) napon kiülni egy térre, teraszra a városban és valami finomságot rendelni- ehhez lássunk most pár konkrét ajánlatot

Ehhez a cikkhez különböző forrásokból gyűjtöttem anyagot de sajnos nem jártam mindet személyesen végig. Azért szerintem hasznos lehet.

Ristorante Quinoa- Firenze belvárosában a Vicolo di Santa Maria Maggiore 1 címen találhatjátok a templom belső udvarán. Egy igazi kertet hoztak itt létre de a belső rész óriási üvegtáblák mögött a hidegebb idő esetére is kerti hatást garantál. Főleg bio alapanyagok, mindig az váészaknak megfelelően és főleg vasárnap glutenfree- meleltte olyan programok mint gyerekfoglalkozások, zene vagy színelőadás, képzőművészeti foglalkozások. Ebédre és vacsorára nyitva zárva vasárnap és hétfő este.

  

A JT Caffe a Pitti palotával szemben a sarkon van, és ez nem étteremt hanem inkább kávézó, borozó de koktélok is vannak és könnyed ételek pl házi tésztafélék, saláták vagy antipastik. Csütörtök-péntek-szombat egész nap 7-22ig, egyébként 7-20ig. 

  

A Ponte Vecchio tövében az Uffizival szemben lévő oldalon található a Golden View, ez a teraszos étterem vagy kávézó vagy borozó... mert itt minden van szinte, még élőzene is és aperitivo esténként, de híresen finomak a halételeik, itt még nyers halfilét is kérhettek. Crudo di pesce,Tartare, Piccione al forno. Via de Bardi piros 58as, minden nap nyitva 7,30-éjjel1ig.

  

És ha már  ahalaknál járunk itt a Chalett Bellariva, ami szintén az Arno partján van csak kicsit délebbre. Egy hegyi faházhoz hasonló az épület de előtte a kertben is vannak asztalok meleg idő esetére. Készítenek itt pizzát és húsféléket de tengeri ételeket is. Egyszerű ételek, nagy adagok, kedves kiszolgálás, friss halak. Lungarno Cristoforo Colombo 11, nyitva csak vacsorára de hétfőnként zárva.

 

Most következzen valami egyedi- egy börtön amiben jelenleg étterem működik. A Le Carceri egészen a 80as évekig valóban börtön volt amire a belsők ma is emlékeztetnek. Húsok, tészták, pizza és tengeri ételek is szerepelnek a menün, házi sörrel és sokféle borral kísérve. Pizza L'Ucciardone, Pici alla salsiccia, Tortelloni di radicchio in salsa di papavero, Padella allo scoglio, Salmone marinato. Piazza della Madonna della Neve, 3 nyitva minden nap ebédre és vacsorára.

 

A Chalett Fontana nemrég nyitott újra megszépülve, a Boboli kert közelében, kifejezetten szép panorámával. Tipikus toszkán ételeket találhatunk itt, főleg bio alapanyagokból a környék termelőitől (km0 ) ŰÁllítólag a helyi művészek is ide járnak. Viale Galilelo 7 minden nap nyitva 10-24ig kivéve hétfő.

Nem csak reggelizni lehet a Sit 'n' Breakfast nevű egyébként könyvesboltként működő kávézóban ahol co-workinghez is biztosítottak asztalokat (akár egy órára is be lehet ülni) . A kertben olvasgatni is lehet, hozhatod a kutyádat is és rendszeresen tartanak könyvbemutatókat, címe Via San Gallo 21R.

 

Egy 5csilagos hotel  ( Villa Tolomei ) a következő megálló, a belvárostól eltávolodva, ez az Il Convento al Marinolle

 

folyt köv.

You have no rights to post comments

mobil

Telefon: +39 331 8508 145