A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.

Carlo kiadó lakása Sienában No62

Siena belvárosában található ez a kiadó lakás, ideális helyen, akár gyerekekkel is vagy autó nélkül érkezőknek. A középkori épületet teljesen felújították és modern bútorokkal rendezték be. Egy kisebb bevásárló-udvar közelében van és kényelmesen, gyalog elérhető a főtér is.

napi ára 80-90 euro, heti ára 480-540 euro

Siena az egyik legszebb Toszkán város, szinte biztos vagyok benne hogy Firenze és Pisa mellett ez a harmadik legkedveltebb kirándulási cél. A város legyező alakú főterén rendezik a Palio-t vagyis lovasversenyt (évente 2szer), mindenképpen érdemes elmenni a Dómhoz és emelett rengeteg múzeum, villa és isteni éttermek várnak mindenkit. A közeli Monteriggioni és San Gimignano sokkal kisebb de mindenképpen nézzétek meg. Siéna közelében és főleg innen délre olyan a táj mint a képeslapokon...

A lakást 2005ben újították fel és be is rendezték de soha nem lakott itt senki valójában, tehát minden burkolat és berendezés is új. Carlo ebben a siénai városrészben született, és ugye ez nagyon fontos kötődést jelent a siénaiaknál - szeretné ha egyszer valamelyik fia élne majd itt. A városrész a sárkány vagyis a Drago rész, ráadásul a szobaablakok egy zsákutcára néznek amit a Palio idején lezárnak és a sienai sárkányoknak kisorsolt lovat itt tartják a verseny elötti napokban. Tömény történelem.

Az utcáról egy lépcsőn belső udvarra lehet bemenni ahol egy ruhabolt, egy élelmiszerbolt  és fent van egy kis étterem is aminek teraszát üveges veranda védi a hideg-meleg ellen. Egy új széles kőlépcsőn lehet lemenni a lakáshoz egy szinttel lejjebb, ahova már nem szűrödik be a véros moraja.

Az ajtón a nappali-konyha részbe léphetünk be ahol van egy piros dívány, étkezőasztal és egy konyhapult amiben a hűtő és sütő mellett egy mosogép is rejtőzik. Innen egy előtérbe jutunk ahonnan a fürdőszoba és a két hálószoba is nyilik illetve a csigalépcső ami az emeletre visz. A lakásban van egy franciágya hálószoba meg egy gyerekszoba amiben egy ágy van de befér még egy vagy akár egy babágy is. A két hálószoba ablaka alatt teregető zsínorok is vannak, olyan igazi olaszos teregestéshez :) A fürdőben zuhanyfülke van, wc, bidet és mosdókagyló.

A csigalépcsőn a tetőtérbe érünk ahol van egy franciágy és egy pici fürdő de ez inkább csak gyerekeknek jó mert a belmagassága nem több mint 170centi középen. Innen a lenti hálószobába is le lehet látni ha kinyitja valaki az oldalsó 'ablakokat'. 

egyéb - parkolás: a lakáshoz nem lehet kocsival eljutni mert a ZTL zonában van ahova csak helyi lakosok hajthatnak be engedéllyel. Ez viszont csak a tértől érvényes tehát 150méterrel a lakástól meg lehet állni és kipakolni a cuccokat és utána az autóval parkolót keresni. A közelben van több fizetős de ingyenes parkoló is, ezeket a tulaj megmutatja érkezéskor. Aztán a belső udvar vaskapuját minden este bezárják, de ehhez adnak kulcsot tehát nem marad kint senki. Az üzletek fizetnek egy éjjeli őrt is tehát a nyugalom garantált éjjel is záóra után. Érkezés késő du, ha lehet egy előre megbeszélt órában, elutazás az utolsó napon reggel 10ig. A vendégekre Carlo felesége, Monika vár általában aki angolul is beszél. A helyközi buszok megállója 5 percre van gyalog.

lakásárak

  • 2 felnőttre +1/2 gyerekre napi 80 euro, heti 480 euro
  • 4 felnőtt esetén napi 90 euro, heti 540 euro

Foglalás / lemondás : a lakást 30% előleggel lehet lefoglalni, amit banki utalással lehet nekik elküldeni. A többit helyben érkezéskor kell a tulajdonosnak fizetni kpben. Aki lemondja a foglalását kevesebb mint 4 héttel az érkezés előtt az elveszíti az előleget. Ha tetszik a lakás és szeretnéd megtudni hogy mikor szabad írj egy mailt Vikinek magyarul a emailcímre, a foglalást is együtt intézzük egéyb költségmentesen természetesen

Siéna főtere 10 perc gyalog, a buszpályaudvar a vidéki vonakhoz 5 perc gyalog

contentmap_plugin

Hozzászólások   

0 #2 Viki 2016-09-22 18:14
2016os visszajáró vendégek
Szia Viki!
Most már több mint egy napja, hogy hazaértünk Siena-ból. Nagyon szépen köszönjük neked a sok segítséget, tanácsot! Minden jól sikerült, Monicaék nagyon aranyosak voltak, mikor érkeztünk, Monica jött ki élénk a vasútállomásra, mikor eljöttünk, Carlo fuvarozott ki bennünket a sok csomaggal, mert természetesen több volt, mint amivel érkeztünk ?
Jól tudtunk utazni mindenfelé, vonattal-busszal, 90-95 %-ban teljesítettük az előzetes terveinket ? az idő is nagyrészt jó volt a 10 nap alatt, az első napokban kifejezett nyár, 1-2 szer volt kisebb eső, zápor.
Nagyon nagy élmény volt az egész út, Monica mondta, hogy menjünk máskor is, szívesen látnak. Hát bizony jó lenne! ? Mégegyszer köszönünk mindent, jól sikerült utazás volt! ?
0 #1 Rekavicky 2015-03-05 00:34
2015ös mail Szóval a környék: a lakás a San Domenico templomtól nem messze található, autóval a Matteotti tér széléig lehet behajtani, mert onnantól csak sienaiak hajthatnak be. A lakástól mintegy 50 méterre lehet megállni rövid időre, utána az autónak helyet kell keresni. Fizetős parkoló mintegy 200 métere van, több is, az utcán illetve a stadionban. Kicsit távolabb az erőd körül is őrzött fizetős parkoló van, az erőd túloldalán pedig ingyenesen is meg lehet állni, ez 10 perc gyalog a szállástól.

A környék nagyon kellemes, csendes udvarban van a lakás, pár lépcsőt kell lemenni az ajtóig. Az udvarban van egy Conad élelmiszerbolt is, így a vásárlás könnyen megoldható. A Conadhoz egy mozgólépcsőn kell lemenni a lakáshoz képest ellenkező oldalon, így egyáltalán nem zavaró. Volt egy étterem is korábban az udvaron, ám az bezárt. Éjszakára az udvart bezárják, de a kapuhoz van kulcs. A lakástól a belváros 100 méterre van, a középkori rész főutcáján a Salimbeni palotához lehet rövid sétával kiérni.

A lakás: egy előszoba-ebédlő-konyhába lépünk be, onnan nyílik két szoba és egy fürdőszoba. Az egyik szobában egy, a másikban két személy alhat. Van még egy emeleti szoba is, szintén egy személynek, mosdóval-WC-vel. Minden nagyon tiszta volt, elég törülköző, takaró, stb. áll rendelkezésre, meleg vízzel sincs gond. Egy-két apróság hiányzik, például fogas a kabátoknak, de át lehet hidalni a problémát.

Vásárolni a Conadban nyugodtan lehet, nagyon jó a kínálat. Nagyon egyébként nem hirdetik (Sienában már korábban is megfigyeltem, hogy a boltokat eldugják), csak kis betúkkel van kiírva a kapun, aki nem tudja, hogy ott van, nem találja meg. Ezen kívül 50 méterre van egy helyi specialitásokat áruló bolt, amelyben sonkától borig, kenyérig minden kapható, helyben pizzát is sütnek, nagyon kellemes.

Étterem nagyon sok van, minden utcasarkon kettő, aránylag normális árakon, a legtöbb helyen 6-8 euro az antipasti és a primi, 8-12 a secondi, 5-6 a dolci. Étterembe véletlenszerűen mentünk be, például az Osteria Il Vicoloban is ettünk, ami a Campo háta mögött, a Logge del Papa mellett található. Az ár és a minőség is elfogadható, a mennyiség pedig meg is lepett, elég szépen megpakolták tésztával a tányért és akkor még jött a secondi, édességet már nem is bírtunk. A ház vörösbora iható. Ezenkívül érdemes megnézni a La Tellina vendéglőt a Via delle Terme-n, nem messze a lakástól, szintén nagyon jó árakkal, mennyiséggel és borral. Egyébként ebben az utcában volt egy „turistacsalogató” vendéglő, amelynek ajtajára ki volt írva, No pizza, No cappuccino, Si maiale, Si vino J – ha előbb észreveszem, kipróbáltam volna, mire olyan büszke.

You have no rights to post comments

mobil

Telefon: +39 331 8508 145