A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.

Kiutazás repülővel

A legkényelmesebb és leggyorsabb utazási mód, sőt néha még olcsó is, csak az a baj, hogy utána helyben elég nehézkes a mozgás autó nélkül - persze lehet autót bérelni is, de ez megint komplikálja a helyzetet. A fapadosok közül marad a Ryanair közvetlen járata heti kétszer Budapest-Pisa vonalon. Az Alitalia és más cégek is utaztatnak, főként Firenzébe, de csak átszállással és drágán.

Kiutazás autóval

Ez a legegyszerűbb módja a kiutazásnak, hiszen relatíve kötöttségek nélkül lehet otthonról nekiindulni és útközben bárhol megállni. Végig autópályán lehet lejutni Firenzébe, kevesebb mint 1000 km-re van Budapesttől. Költségek, útvonalak lépésről lépésre és egy kis segítség az autópályán fizetéssel kapcsolatban is. 

Mikor érdemes Toszkánába utazni?

Mindegyik évszaknak megvannak a maga szépségei, Toszkána mindig lenyűgöző. Az időjárás többnyire jobb mint nálunk, nem jellemző a hetekig tartó szürke, esős idő. A nyár forró - ideális annak, aki gyerekekkel jön és fürdőzésre vágyik. Az utazás idejét jól kell megválasztani, mert az ünnepnapokon és nyári hétvégéken nagy a forgalom az utakon.

egy vonatos toszkán utazás története

Történt, hogy tavaly egy elegáns hölgy bejött az „Ízes Itália" kiadójába és felszerelkezett lapunk „Toszkána" számával. A barátainak vitte, hogy mindenkinek legyen sajátja, akikkel éppen oda készült utazni. Elmondta, hogy vonattal mennek, ők, így együtt mindig vonattal utaznak és szerinte ennél kényelmesebb dolog nincs. Elgondolkodtam, mint szerkesztő, hogy tényleg, miért írunk mi mindig csak repülőről, gépkocsiról, mintha a közeledésnek ez a vaspályás alternatívája már nem is létezne? Megkértem a hölgyet, írja le, hogyan szervezik meg a vonatos utazást. Az alábbiakat foglalta össze, a saját szavaival. Elgondolkodtató...

mobil

Telefon: +39 331 8508 145