A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.

Mennyibe kerül kiutazni Toscánába?

Ne várjatok tőlem pontos összegeket mert az lehetetlen, de nézzük hogy kb mennyibe kerül maga a kiutazás és a helyi közlekedés költségei

frissítve 2017 febr

A költség attól függ, hogy hányan, mikor, mivel utaztok és hol szálltok meg- és higgyétek el nagyon nagy különbségek vannak. A legdrágább egy tengerparti vakáció augusztusban, míg a legolcsóbb egy vidéki házban apartmant bérelni kora tavasszal (nem Húsvétkor) vagy ősszel. Mivel a nagy apartmanok ára arányaiban jobban megéri, általában egy 4-6fős csapattal utazva olcsóbban jöttök ki, mintha ketten vagytok. Az autó fix költségei ugyanúgy terhelnek 5 főt mint 2 főt, egy 2 fős szállás árának nem duplája a 4fős. Persze aki korán kezdi a keresést az nagyobb választékból csemegézhet.

Nézzük amit egy párnak írtam ma:

....ha jól értettem 2en vagytok (meg a baba). Ha szeptemberben jöttök, akkor már sokkal alacsonyabbak az árak. Nézzük egy hétre hogy alakulnak a költségek kicsit ráhagyva:

  • ezer km ide az út Firenzébe meg ezer km vissza és pár száz km amit itt meg fogtok tenni. Számoljunk 2.500km-rel, az 175 liter üzemanyag ami benzin esetében kb 230-240 euro
  • otthon kössetek biztosítást az autóra is, ennek összege változó de általában napi 2000ftnál kezdődnek
  • autópályamatrica Szlovéniában 7napos 15 euro, egy hónapos 30eu vagy az osztrák 10 napos matrica 8 euro
  • olasz autópálya 30 euro Firenzéig meg ugyanennyi visszafelé, tehát összesen kb. 60 euro
  • aztán erre jön rá a szállás, ami önellátós apartmanos kellene hogy legyen a pici miatt. A hetes turnusban foglalható házakban általában olcsóbb egy hét, mint máshol 5 nap de elég nagy a szórás. Egy hétre 300-350euronál kezdődik az áruk, de főszezonban már inkább 700eu. Mondjuk minimum napi 25 eurot számoljatok fejenként.
  • Aztán amit esztek isztok- egy pizzázás fejenként 10 euroból megvan, de egy komplett több fogásos, húsos ebéd/vacsora már 25 euro vagy több.
  • és parkoltok (1,50-3,00 euro per óra), tengerpartoztok ( napernyő/napágy napi 25 eurotól)... gondolom sok múzeumba nem mentek be de ha csak napi 50 eurot számolok akkor a 6 teljes nap még 300 euro

Ha jól nézem tehát szeptemberben 1000 euroval biztosan elindulhattok egy hétre, mert mindenre jól ráhagytam tehát belefér még egy kis szuvenir, fagyi és strandolás is.

You have no rights to post comments

mobil

Telefon: +39 331 8508 145