A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.

Tranzitszállás ötletek

Megállhattok pl Riminiben egy éjre, itt van csúzdapark, delfinshow de Trieste vagy Velence vagy Verona is kedvelt megállóhelye az utazóknak. ÖTLETEK, TANÁCSOK tőletek-nektek

Kezdjük a klasszikus ötlettel, vagyis egy pár órás megállóval Velencében, a lagunák városában. Velence központja elég jól ki van táblázva, a hosszú hídon beérve jobbra vannak a nagy pakolóházak, ahol rögtön vehetünk is jegyet a vaporeto-ra vagyis a vizibuszra, aminek megállója egy pár perces sétával elérhető az első 3 parkolóból. A vaporettok sűrűn mennek, a Gran Canale-én végig egészen a Szent Márk térig több megállóval. Innen akár sétálhatunk is visszafelé levágva az első nagy kanyart. A kis utcákban sok pici bolt, rengeteg turista és kis kávézók is vannak.

A családosoknak ajánlom hogy Riminiben vagy inkább a környékén álljanak meg egy vagy több éjre útközben, az itteni hotelekben foglalóknak sok helyen adnak belépőt valamelyik tematikus parkba. Klikkelj ide a részletekért

Aki Magyarország távolabbi feléből indul, annak még Szlovéniában érdemes megállnia vagy rögtön az első olasz részen Trieste közelében.

A facebookos oldalunkon megkérdeztem hogy kinek van tranzitszállás ötlete (2013 aug 2i poszt) és emailekben a következőket írtátok:

- Koper

- Hazafelék Szlovénia felé szintén aludtunk egy éjszakát. Hotel Jelovica. Ezt is nyugodtan tudom ajánlani átutazásra. Szlovénia egyébként is gyönyörű! Ez a hotel pedig a bledi-tó partján található. Finom vacsorát és reggelit kaptunk.

- Trieste, pontosabban Banne. Én ott szálltam meg. 10 perc autóval Trieste belvárosa és 15 perc a Miramare kastély.

- Monfalcone

- Nekünk Trieszt bevált. Több alkalommal is ott szálltunk meg, oda-vissza. Sok látnivaló van. Kellemes város.

Nekünk Trieste, Ventodibora BedandBreakfast, közel az autópálya. Megtalálod a FB-on. Nagyon szép kis apartman, jó áron.

- Mi az első napot Velencében töltöttük. Mestre-ben, a Hotel Ambasciatori-ban foglaltam egy éjszakára szállást. A Hotelt átutazásra nyugodt szívvel tudom ajánlani. Finom reggelit kaptunk, a recepciósok nagyon segítőkészek voltak, buszjegyet náluk is tudtunk vásárolni. A 4L jelzésű busz visz be Velencébe (kb. 8 perc), ami pont a szálloda előtt áll meg és oda is érkezik vissza.

- Noventa di Piave. Mindenféle színvonalú szállások vannak, 5-600 m-re a pályától.

- Nem félút, de szerintem nagyon kellemes szállás : Ljubljana előtt, Cerklje na Gorenjskem,Hostel Mama's House. Kis kitérő ( max 20 km, de megéri. Szép, hegyes vidék.Kb. 580 km Toscana.

- Izola, Hotel Keltika

- Caorle...kis ékszerdoboz a tengerparton

- S. Dona di Piave! Nem kell messze lecsámborogni az A4 autópályáról.

- Nekunk Domzale valt be, Ambinet Hotel. Tiszta, szinvonalas, Ljubljana mellett. Es Pesttol majdnem feluton van

- Ha Tarvisionál elkanyarodsz Szlovénia felé, Kobaridban biztosan találsz szállást. Gyönyörű hely, és nem is kerülő. Kobaridból vezet egy jól járható út Udine felé.

- Velence - Mira városrész, Vecia Brenta hotel, Via Internacionale az utca. Udvari parkoló, a busz ami Velencébe visz a ház előtt áll meg. Kb. 70 EUR egy 4 tagú családnak reggelivel.

- Kicsit ugyan Velence után, de múlt héten mi Padovaban a Hotel Voltaban aludtunk útközben, tranzit szállásnak tökéletes volt.

- mi is Padovában szálltunk meg kétszer, akkor a Campanile lánchoz tartozott a szálloda, most Tulip Inn. Közel van a pályához, könnyen megtalálható, ingyenes a parkoló. Akkor nagyon tetszett nekünk a szálló és az ellátás is, most nem tudok részleteket, de az elhelyezkedése nem változott. Tulip Inn Padova...

- Treviso

- Én mindig Favaro Veneto-ban állok meg , itt van két három csillagos szálloda ( Altieri és a Ducale), ahol meg szoktam állni egy vagy két napra, a parkoló privát és ingyenes, a szállodák sem drágák, közel van az autópályához és könnyen megtalálhatóak.

- Palmanova is az A4-es autópálya mellett fekszik http://www.hotelromapalmanova.it/ és a város is megér egy kis sétát

Akinek van még ötlete írjon nekem a  mailcímre

You have no rights to post comments

mobil

Telefon: +39 331 8508 145