A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.

Tranzit-ötletek gyerekekkel is

Vagyis ha meg akartok állni Toszkána felé valahol (vagy hazafelé) és kellene pár ötlet esetleg csemetéiteknek is akkor íme egy lista a lehetséges látnivalókból.

 Többen írtatok hasonló témában tehát fussunk neki:

Velence- egy pár órás megálló amit egyszer érdemes beiktatni mindenkinek. Átmentek a hídon ami átvezet a kanálisokkal szabdalt szigetre és jobbra több emeltes parkolóház van ahol leteszitek az autót és a díjban sokszor benne van maga a transzfer is a kis kikötőig. Innen egy vaporettoval végighajókázhattok a Canale Grande-n vagyis az S alakú hosszú kanálison aminek a végén a Szent Márk téren tudtok kiszállni. Megnézhettiek a Dózse palotát is de elég nagy a sor mindig, aztán oldalt a Sóhajok hídját. Én visszafelé sétálni szoktam a kis utcákban a Rialto hídig ahonnan akár gondolázni is lehet vagy vissza vaporettoval. Ne kérjetek komplett városbemutatót mert ehhez már utikönyv kell.

Padova- ideális megálló Velencéhez közel azoknak akik nem akarják ez utóbbi várost beiktatni. Galilleo és Giotto is kapcsolódik a városhoz, de a belváros is nagyon hangulatos akár egy kis téren elfogyasztott ebédhez. Aztán ott van a Cappella degli Scrovegni vagy a Sant Antonio Bazilika, a  Dom és a Keresztelő kápolna ( Battistero ) . A Piazza dei Signroi téren minden szombaton délelött piac van de itt található a híres óratorony is ( torre dell'orologio ) aminek majd 700 éves számlapján a zodiac jegyei vannak és fel is lehet menni benne (nem mindig). Aztán lehet bérelni elektromos vagy evezős csónakot és a kanálisokat ezzel felderíteni. Sok nagy zöld felőlet is van pl a Botanikus kert ( Orto Botanico) ami az UNESCO listáján is fent van aztán a Parco dell'Arena, és főleg a játszóterek és szökőkutak miatt a Margit szigetre hasonlító Prato della Valle. Lássuk mit lehet megnézni gyerekekkel: van egy gyerekmúzeum is Padovában aminek a neve MusBaPa ahol sok foglalkozást is tartanak a játékterek és informácios anyagok mellett, ideális megoldás rossz idő esetére. A város szélén az Alegri reptér mellett van egy szuper rovarmúzeum, neve Esapolis  ahol meg is lehet érinteni őket, selyemhernyó, pókok, méhek... de hétfőn sőt júliusban kedden is zárva van. A közeli Montegrotto termében van egy MicroMegaMondo nevű komplexum, Bosco delle fate ahol Afrika, Ázsia és Amazonia élővilágát rendezték be és egy pillangóház is van ( Casa delle Farfalle ). Padovától 20kmre délre az autópálya mellett van egy igazi kastély, a Castello di San Pelagio ahol több érdekes dolgot is találtok: Van egy repülési múzeum ( Museo di volo ) ahol Leonardi da Vincitől az űrhajózásig mutatják be a replüés történetét. Az óriási parkban helikopterek, kisebb repülők is felbukkannak a fák közötti tisztásokon. Apropó park- van itt rózsakert, árnyas padok, titkos kert, kis tó és a legfontosabb: egy igazi labirintus sövényből, amit knosszoszi labirintusnak neveztek el az ismert görög mitológia történet alapján. Csak csüt-vasárnap 4 napra van nyitva, Infokhoz klikk ide. Déli irányban kb 40kmre Padova alatt, a Colli Euganei részen van a Cava Bomba nevű palentologiai és geologiai múzeum, ahol visszareplühetünk az őskorba. A helyszíne egy régi bánya ahol a 70es években őskori leleteket találtak, pl dinoszaurusz csontvázakat de a parkban életnagyságú dinoszauruszok mellett akár pik-nikezni is lehet de úgy látom hogy csak hétvégén és ünnepnapokon van nyitva.

még jön majd Le Fiorine játszóház, szamaragolás, Pedrocchi kávézó, museo del precinema, csónakázás

You have no rights to post comments

mobil

Telefon: +39 331 8508 145