A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.

parkolás más városokban

Sokan közületek ingyenes helyet keresnek a kirándulások során persze minnél közelebb a belvároshoz -ezzel rengeteg időt veszítenek és a sok egyirányú utca miatt csak idegeskedés lesz a vége vagy elvesznek és több kör után már annak is örülnek ha helyet találnak.

Pisa

A ferde torony nem a belvárosban van, de nem nehéz megtalálni, mert kis tábla mutatja az utat, amin egy ferde torony rajz látható. A közeli utcákban rengeteg fizető parkolóhely van, egy részük automatás és 1,50 euroba kerül egy óra parkolás. Számitsunk ugy, hogy kb másfél-2 ora kell a Dom és a torony megtekintéséhez (ha nem akartok felmenni a toronyba).

középkori városok mint Siena - Volterra - San Gimignano, Lucca:

Hasonló szerkezetű bár eltérő méretű városok ezek,általában dombra épült (kivéve Lucca), melyeknek van egy régi városmagja szűk utcákkal amit városfal vesz körül. Ide nem lehet behajtani csak helyi lakosoknak engedéllyel, amit általában videokamera figyel (mint Firenzében)  és a bünti utólag érkezik. A turisták miatt is jól kiépített parkolókat találhattok a központon kívül amiket vagy nevekkel vagy számokkal jelölnek így visszatalálni is könnyebb. Sienában, Volterrában Luccában és Cortonában.... vannak földalatti de földfelszíni parkolóházak is, ezekben a sorompónál felvett jegyet kell visszaérkezéskor kifizetni az autómatánál majd utána felvenni az autót és kimenni. Egy videot is csináltam a parkolóházban klikk ide

Tengerpart: 

Bár vannak parkolóhelyek egy utcával feljebb általában, a vasárnapi tumultusban szinte lehetetlen szabad helyet találni - probáljunk hétköznap menni.

You have no rights to post comments

mobil

Telefon: +39 331 8508 145