A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.

Firenze card- 2022ben nincsen!

Firenzében is létezik már egy olyan kártya aminek birtokában rengeteg múzeumba, kápolnába be lehet menni ingyen, sőt sorbanállás nélkül, 3 napig. A kártya ára 85 euro felnőtteknek de egy gyereket is vihet, névre szól.

2022ben sem lehet kiváltani a COVID helyzet miatt

Mi volt ez 2019ben ?? A Firenze kártya ára 2019ben 85 euro, 72 órára érvényes 72 múzeumba/templomba/épületbe. Névre szól amit ellenőrizhetnek, sorbanállás nélkül bemehetsz egyszer az adott múzeumokba. Adnak egy kis útikönyvet és térképet is hozzá!

Kinek? egy kártya a felnőtt mellett egy a családban lévő 18 év alatti gyerekekre is érvényes, csak ha UNIOS országból jöttél, amit igazolni kell (Megjegyzem a 18 év alattiak eleve ingyen mehetnek be az álllami múzeumokba és sok más múzeumba is kártya nélkül is)

Hol vásárolható meg?  Megveheted on-line a weboldalukon előre, hitelkártyával (VISA, MASTER) itt: www.firenzecard.it majd helyben felveszed az adott pontok egyikén vagy letöltöd az applikációt (lásd lejjebb). Vigyázat, csak az veheti át a kártyát személyesen aki megvette/kifizette, ellenkező esetben egy meghatalmazást kell bemutatni. A megvásárlás után kapsz egy vouchert (visszaigazolás mailben) amivel a következő 12 hónapban bármikor átveheted a kártyát Firenzében, hogy pontosan hol klikk ide.kártyát ajándékba is adhatod de ezt előre kell jelezni a vásárálásnál!! 

Aki nem veszi meg előre az helyben is megteheti ezt Firenzében, a turist-infokban illetve nagyobb múzeumok bejárátánál ( 'Info Point Cavour, Info Point Stazione, Palazzo Vecchio kassza, Cappella Brancacci, Museo Stefano Bardini, Museo 900, Museo di Santa Maria Novella). Ezek változó nyitvatartással de max este 18,30ig vannak nyitva, de van amelyik már 13kor bezár pl vasárnap és ünnepnapokon. Ahol a bejáratnál ki van téve a kártya jelképe, ott be lehet vele menni sorbanállás nélkül, csak fel kell felmutatni. Megspóroljátok a 3-4 euros előre foglalási díjat is és a macerát hogy adott időpontra kell menni mint a telefonos foglalásnál ( kivéve Uffizi, Akademia, Dom kupolája ahova kell időpontot foglalni 2019től lásd lejjebb).

Nyitvatartások: A látnivalók változó nyitvatartással működnek, többnyire a hét egyik napján zárva maradnak ami általánosságban a hétfő. A pontos nyitvatartást (napokat és órákat) egy táblázatba szedték össze amiben azt is láthatod hogy melyik van nyitva hétfőn is pl a Palazzo Vecchio, a Dom és templomok.... A teljes listához klikk ide 

'Firenze Card virtuale' vagyis 2018tól nem kell bemenned már egyik turista irodába sem hanem megvétel után elég letölteni az applikációt a telefonra (Google play, Itunes) . Elöször ugyanúgy on-line kifizeted a weboldalon keresztül hitelkártyával aztán letöltöd  a Firenze Card app-ot, ahova be kell regisztrálni a kártya vételekor kapott voucher számával. Ezután elég ezt felmutatni a belépéskor mindenhol. Annak is segít az app aki inkább átveszi a műanyag kártyát és nem belépésre használja az app-ot mert itt megtaláltok minden infot vagyis a múzeumok pontos címét, milyen messze van tőletek (térképen is), nyitvatartását és egy tömör leírást is. 

'Firenze Card+'  Tömegközlekedésre is érvényes ez a kártya ha kifizeted a 7 euros felárat, így a helyi buszok és villamos is ingyen használható. Ez is 72 órára érvényes ugyanúgy egy felnőtt egy gyerekre érvényes. Szerintem ez csak akkor kell ha nagyon a külvérosban laktok mert a városmag kicsi. Infokhoz klikk ide

Érvényességi idő: az első használattól kezdve érvényes 72 óráig (nem a megvásárlástól). Az átvételtől számítva egy hónapon belül használható fel vagyis kezdheted meg a 72 órát.

Hova érvényes? A legfontosabb firenzei múzeumokba, templomokba, villákba egyszeri belépésre jogosít. Ilyenek mint az Uffizi, Akademia, Pitti Palota, Bargello múzeum, a Palazzo Vecchio..... és sok templom mint a Dom, vagy a Capella Brancacci és a Medici villák egy része is, a teljes térképes listához klikk ide  

Dom A Dom ugye valójában több épületet és még több bejáratot jelent: a katedrális maga egyébként ingyenes ( de csak egy ingyenes jeggyel lehet bemenni amit a jegyirodában adnak mindenkinek). Aztán ide tartozik a kupola (belső freskós balkon) vagy a külső részen a kupola csúcsába felmenni, de sportosabbak felmehetnek a harangtoronyba is (campanille), a Domon belül lemehettek a kriptába vagy a a külön épületben lévő teljesen új múzeumba is, további részletekért klikk ide. A Dom kupolájához rengetegen állnak sorba ezért ide foglalnod kell egy pontos időpontot a Dom jegyirodában vagyis a la biglietteria dell'Opera del Duomo , címe piazza San Giovanni 7. Nem lehet előre on-line időpontot foglalni ha Firneze kártyával mész de megnézheted a szabad időpontokat a Dom weboldalán pontosan itt: klikk (vedi orari disponibili) . Amennyiben ez az első alkalom hogy használod a kártyát vagyis nem mentél be vele egyetlen múzeumba se előtte akkor ezzel aktiválod a kártyát vagyis a 72 óra ettől a pillanattól indul akkor is ha nem mész be csak időpontot foglalsz. Az itt kapott jegyet viszont a következő 6 napban bármikor felhasználhatod a Dom bármelyik épületénél - az első belépéstől számítva 72 órán belül bemehetsz egyszer mindegyikbe ( ha a hatodik napon kezded akkor ezzel kihúzhatod a 8. napig

újdonságok 2 0 1 9 től

1, foglalni kell az Uffizibe és az Akadémiába előre időpontot!!! Vagyis nem lehet bármikor bemenni a kártyával rendelkezőknek hanem ezentúl előre adott napra/órára foglalni kell helyet, hogy elkerüljék ennél a bejáratnál is a kialakuló sorokat. A foglalás módja lehet a telefonos megoldás ugyanúgy ahogy a sima jegyfoglalásnál - telefonszám és részletek a jegyfoglalós cikkben, klikk ide.  Aztán intézheted ezt akkor is amikor megveszed a Firenze kártyát személyesen az Uffizi, a Pitti vagy a Bargello jegyirodák egyikében. Harmadik lehetőség a turista információs irodák egyikében intézni a foglalás: Baz Orsanmichele jegyirodában (a Via dei Calzaiuoli oldalon hétf-szomb 9.00-16.15; zárva vasárnap és ünnepnapokon); My Accademia ( via Ricasoli n.105/r, kedd-vas. 8.15-17.30; hétfőn zárva ); Uffizi jegyiroda ( 2es vagy 3as bejárat kedd-vas 8.15-18.05 hétfőn zárva)

2,  'Firenze Card Restart ' egy újdonság amivel azokat a látnivalókat is megnézheted amit nem tudtál megnézni a Firenze card-dal. Ára 28euro, 48 órára vagyis 2 napra érvényes. Csak az applikáción keresztül lehet használni ás csak online vagyis a Firenze card weboldalon lehet megvenni , klikk ide. Ezzel megnézheted azokat amik nem fértek bele az alap 72 órás idődbe vagyis kell hozzá egy lejárt Firenze Card (max 12hónapon belül).

Kérdés hogy megéri-e tehát a kártya? Nézzük mennyibe kerülnének a belépők a legfontosabb múzeumokba előre foglalással hogy ne kelljen sorba állni órakig: Uffizi előre foglalással 20,00+4euro, Akademia 12,50+4 euro, Pitti Palota 16+4euro, Boboli kert 10+3 euro. A Dóm 18 euro, a Palazzo Vecchio sima jegy 10 euro, toronnyal 14 euro és amúgy nincsen előre foglalási lehetőség. A Santa Maria Novvella templomba 5 euro a jegy, a Santa Croce-be 8euro, a Capella Brancacciba 6euro... Tehát jó sok helyre be kell menni ahhoz hogy megérje árban de nem kell sehol sem sorbanállni a belépésnél és kis kivétellel (2019től Uffizi, Akadémia) nem kell előre időponto mondani. Mert aki egyenként foglal a muzeumokba (már ahova lehet) annak egy adott időpontra kell odaérnie amihez jóval előre meg kell tervezni az embernek minden napját és hogy hol mennyit fog maradni. A kártyával viszont streszmentesen lehet bemenni mindenhova, ahogy alakul a program éppen.

Kapcsolódó cikkek:

- jegyfoglalás előre amivel megspórolod a sorbanállást, klikk ide.

- idegenvezetés magyarul - közvetlen kapcsolathoz klikk ide.

- a főbb firenzei múzeumok nyitvatartása klikk ide.

 

Hozzászólások   

+2 #4 Viki 2018-10-01 13:31
2018 április
zia!

Firenzében voltunk áprilisban négy napot, vonattal utaztunk. Fantasztikus hely, kisebb problémákkal. Nem panaszkodás a részemről, hanem hátha később hasznos tanácsot tudsz így adni másoknak.

Szóval.
A vonattal semmi problémánk nem volt, Bécsből indult éjszakai járat, hálókocsival, reggel 8 körül szálltunk le a főpályaudvarról.
A hotel közel a pályaudvarhoz, tiszta, rendezett, tényleg jó, csak cserélni kellett a szobánkat mert az első felett volt a jacuzzi és elég hangos volt. Mivel a szállást csak délután lehetett elfoglalni, a poggyászok letétele után elvonatoztunk Sienába, az egész napot a városban töltöttük, s csak este 6 körül értünk vissza.

Szerencsére vettünk Firenze-kártyát! Rengeteg helyre kedvezményesen bejutottunk. Bargello, Santa Croce, Palazzo Vecchio, Galleria dell'Accademia, San Marco Fra' Angelico, Uffizi, Boboli-kert, stb. Az Uffiziba (sem) érdemes sorban állni délelőtt, mert hatalmas a tömeg, visszafelé a Boboliból, illetve a Ponte Vecchiotól zárás előtt két és fél órával érkeztünk meg, gondoltuk megnézzük, mekkora a sor. Senki sem volt, így könnyedén bementünk. Fontos! Lobogtattuk a Firenze kártyát, azzal soron kívül beengedtek. Talán 72 euro volt a három napos, de ebben nem vagyok biztos. Eröltetett menet volt, s még így sem láttunk mindent.

A Dómmal viszont megjártuk sajnos. :(
Ezt megemlíthetnéd az oldaladon, de lehet, csak mi nem voltunk figyelmesek, pedig a párom valóban jól beszél olaszul.
Szóval, első vagy második napon vettük a Firenze kártyát a Dómhoz közeli irodában. Amikor megkaptuk, a pénztáros megmutatta, hogy az ottani automatában tudunk időpontot foglalni a Dómba, de legkorábban szombaton 14 órára. Ezt mi úgy értettük, hogy szombaton 14 órára visszamegyünk az irodába, és az automatában érvényesítjük a Dóm-belépőnket. Csakhogy akkor már csak a következő szerdára volt időpont, vagyis a belépőt a vásárláskor kell érvényesíttetni az automatában. Na, ezért aztán nem jutottunk be a kupolába

Viszont a szomszédban lévő Palazzo Vecchio tornyába feljutottunk, és csodás képek készíthetők a Dómról. A térről a méretei miatt amúgy sem tudja fókuszálni a gép. Ott még segítőkész is volt a személyzet, mert először úgy a torony 2/3-ig mentünk fel, ott egy terasz, kimentünk, és örültünk, hogy milyen szép a kilátás. Aztán jött egy alkalmazott, és invitált, hogy a tetőn nincs senki, szóval menjünk bátran. A Dóm kupolája felett voltunk így, s az egész környék belátható volt. Fantasztikus.

Egyébként a legtöbb helyen rengeteg az önkéntes vagy alkalmazott, akik tökéletesen beszélnek angolul is, és nagyon segítőkészek, csak pozitívumot tudok mondani róluk.

....
Nagyjából ennyi, ha szeretnél még valamit megtudni, írj nyugodtan

Üdv.
Judit és Norbi
+3 #3 Viki 2016-09-16 12:02
2016 mail
Szia Viki!

Ígértem, hogy írok a Firenze Cardos tapasztalatainkról.
Azt gondolom, a Firenze Card remek választás volt, nagyon hasznosnak bizonyult.
Meg lehet venni neten is, de mi Firenzében vásároltuk meg. A Santa Maria Novella templom mellett közvetlenül van egy tourinform, és ott be lehet szerezni. (Bent az irodában csak kártyával lehet fizetni, ha egyenesen bemész, akkor van egy pult, ott lehet készpénzzel fizetni.)

A Firenze Carddal szinte sehol sem kellett sorban állnunk (csak a dómnál, de a kupolába szintén elsőbbségünk volt), mindig volt egy külön Firenze Card-os sor (ami általában max 5 percet vett igénybe), és a Card alapján adtak jegyet. (Külön nyomtatott jegyet mindenhol kellett kapnunk.)

Mivel nekünk elég kevés időnk volt, nagyon jól jött, hogy nem kellett sorban állnunk, és a másik nagy előnye, hogy nem voltunk időponthoz kötve, ahogy jegyfoglalás esetén történt volna. Harmadrészt esetleg az ember megnéz olyan múzeumot is, amit egyébként nem...

Szóval összességében annak mindenképpen ajánlom, aki sok mindent meg szeretne nézni, mert időben mindenképp sokat spórol, árban pedig - ugyan nem adtuk össze a jegyek árát - de szerintem nem volt drágább, mintha egyenként megvesszük...

Az egész nyaralás csodás volt:)

Szép napot!

Üdv,
Eszter
+5 #2 Rekavicky 2016-03-21 23:05
2016 márciusi mail
Kedves Viki!

Pár napja jöttünk haza Firenzéből a férjemmel a 40. házassági évfordulónkat ünnepeltük ezzel az úttal.
Nem vagyunk gyakorlott utazók, sokat segített a "Toszkánamánia" lapod. Ezért bátorkodom írni,mert érezhetően szívesen segítesz.
Nagyon felkészültünk, pontos programmal mentünk és az égiek is örültek nekünk, mert a tavasz első szép napjai köszöntöttek ránk, végig napsütéssel, szép kilátással.
Sajnos mi még a nem nagy nyelvismeretű generációhoz tartozunk, sok információhoz az itthoni felkészülésből jutottunk és saját kárunkon tanultunk. Ilyen a FIRENZE CARD használata. Ebben tanácsot is adnék.
Nem úgy működik az utazásban mint ahogy én gondoltam. Automatikusan nem jár a 72 eurós kártyához az ingyenes utazás, azt külön 10 euróért kell megvenni, de teljesen felesleges.
A WEBOLDALON AZ ÁLL HOGY A HELYI BUS, ATAF ÉS VILLAMOS HASZNÁLHATÓ VELE, DE A KIS VÁROSI BUSZOK ÉS A REPTÉRI BUSZ NEM.
Firenzében nem kell buszra szállni, aki 3-4 napra megy mindent elér gyalog és még többet is lát a kis utcákban,sikátorokban váratlanul előbukkanó templomokban.
Még egy tanács. Ha csak rövid időre megyünk az ingyen látogatható nevezetességeket vegyük előre és a 3 napos kártyát minél később érvényesítsük ( főleg ha az esti géppel indulunk haza). És most jön a második saját kár. A dómba ingyenes a belépés,de a többi hozzátartozó nevezetesség (keresztelőkápolna, múzeum, harangtorony,kupola) kombinált jegyét is Firenze Card-ra "ingyen"adják, ami 48 óráig érvényes! Tehát ha ezt hagyjuk a végére a 3 nap meghosszabbítható!! A dóm múzeuma pedig kihagyhatatlan.
Azért ezt a nekünk drága kártyát csak az vegye aki képes egyik múzeumból ki a másikba be, mert elég fárasztó ha jól kiakarja használni. Mi március közepén voltunk és ez még nem csúcs szezon, de jó volt ,hogy az Uffizi-nél nem kellett sorbaállni.
Azoknak szeretnék segíteni ezzel a pár információval akik hozzánk hasonlóan nekivágnak,de a nyelvismeretük a szótárból van.
Üdvözlettel:
Gizi
+2 #1 Rekavicky 2015-10-21 17:54
2014 aug mail
Kedves Viki!

Szerencsésen hazaértünk. Köszönjük a sok segítséget és tanácsot. Nagyon jó volt. Elenáéknál valóban kellemes szállásra leltünk a Vinci apartmanházban. Tiszta, tágas, hangulatos, ízlésesen berendezett apartmanunk volt. Hamisítatlan toszkán kilátással. A házigazdák pedig nagyon kedvesek, segítőkészek. Mi lemaradtunk a közös pizzasütésről, mert aznap is Firenzében voltunk, de úgy hallottuk, jól sikerült. A borkóstoláson sokat tanultunk.......
....... A Firenze-kártya nekünk megérte így, gyerekekkel. Kétszer mentünk be és az Uffizit, az Akadémiai Múzeumot, a Pitti Palotát néztük meg a Boboli-kerttel, valamint a dómot és a harangtornyot. Anyagilag kb. ott voltunk, ahol foglalt jegyekkel lettünk volna, de az, hogy nem kellett sorbaállni mindent megért. Bár tömegközlekedést egyáltalán nem használtunk. Elenáék azt javasolták, hogy vonatozzunk be és első nap ezt is tettük, de nem érte meg.Ötünknek 35 euro volt a jegy és az első vonatra fel sem fértünk, 3/4 órát veszítettünk a kicentizett időből.Második alkalommal kocsival mentünk és egy barátunk tanácsára a Patro kapunál álltunk meg egy parkolóházban és ez így kényelmesebb és olcsóbb is volt. Tengerpartra kétszer mentünk, egyszer Vada-ra és egyszer (tanácsodra) Viareggio-tól délre, Pucciniről elnevezett partszakaszra. Az utóbbi sokkal jobb és (az ágyak bérlése) olcsóbb is volt.
Gondolom nem árt, ha megosztjuk veled ezeket a tapasztalatokat. Remekül éreztük magunkat és ehhez nagyban hozzájárult a honlapod alapossága és részletessége, baráti hangvétele és az, hogy bármilyen kérdésünkre gyorsan válaszoltál. Mindent meg tudtunk nézni, amit azon a vidéken akartunk (Pisa, Volterra, Lucca, Siena, Vinci, Cerrato Guidi, San Gimignano, San Miniato), kivéve a kis elárasztott falucskát, ahová idő hiányában és a hegyi utakra való tekintettel mégsem mentünk el. Reméljük lesz még módunk azt is megnézni.
Köszönünk mindent és további jó munkát!
Diana
M. Diana

You have no rights to post comments

mobil

Telefon: +39 331 8508 145