A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.

Ékszerek

Toszkána leghíresebb ékszereit szerintem a Ponte Vecchio kis boltjaiban láthatjátok ahol az aranyművesek fantasztikus kreációitól nekem, is tátva szokott maradni a szám

 Azt persze nem állítanám hogy a Ponte Vecchio boltjaiban fogok venni báérmit is hiszen többnyire túlságosan feltűnőek ezek a nyakláncok, ráadásul nehezek és az árukat már meg sem merném kérdezni. Ha viszont foglalkoztat a gondolat hogy mégis itt vedd meg az eljegyzési gyűrűt vagy a szülinapi ajándékot egy szívednek kedves személynek akkor nézzünk meg pár lehetőséget? Ne felejtsétek el hogy ezek is többynire piros házszámokkal jelölt címek ahogy a legtöbb bolt tehát ne keverjátek össze a fekete házszámokkal.

kezdésnek lássunk pár híres aranyművest:

A Dom tér egyik sarkán van a Penko Botega Orafa, a via Ferdinando Zannetti 14-16r (piros számok) címen, arany, ezüstékszereek és más ajándéktárgyak is találhatók is Paolo Penko weboldala

Aztán ott van Alsseandro Dari boltja a via di San Niccolo 115r (piros) szám alatt, aki nem csak az arannyal dolgozik hanem költő, zenész ahogy egy igazi reneszánsz emberhez illik. Alessandro weboldala

Officine Nora a Via dei Preti 4r (piros) a piazza Panto Spirito közelében, ez már inkább modern ékszereket kínál és nem egyx hagyományos bolt inkább egy aranymáves műhely mai kivitelben - szerveznek workshopokat is. A bolt weboladala

 

 

Hozzászólások   

0 #1 Sandrea 2017-05-10 16:25
Kedves Viki,

Nagyon örülök, hogy rátaláltam az oldaladra, mert nagyon sok hasznos infót találtam Toszkánáról, ahová május végén megyünk a párommal.
A látnivalókkal, közlekedéssel kapcsolatos rengeteg adaton és jó ötleten kívül külön öröm, hogy GM ételekre vonatkozó információkat is találtam - mivel sajnos étel intoleranciám van.

Van még egy „sorscsapásom” , hogy nagy lábon élek és emiatt minden külföldi utazásnál megpróbálom felkutatni azokat a boltokat, ahol nagyméretű női cipőket árusítanak, mivel nálunk nem túl nagy a kínálat 42-43-as cipőkből (és ha van is, csinosnak ritkán mondhatók).

Abban kérem segítségedet, hogy tudsz-e esetleg ilyen cipőboltról Firenzében, vagy Siennában, vagy valahol a környéken esetleg?

Az interneten szoktam előzetesen tájékozódni, de most ilyet nem találtam.
Legutóbb Malagában és Sevillában nagy sikerrel jártam és sikerült valóban nőies lábbelit vennem.:), ami ilyenkor kitart egy ideig.

Kérésem nem a látnivalókhoz kapcsolódik, de hátha van ötleted.

Köszönöm Andrea

You have no rights to post comments

mobil

Telefon: +39 331 8508 145