A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.

Utikönyvek

Mielött elindulsz érdemes legalább egyet beszerezni, nekem is itt van a polcomon több kiadás is.

Toszkána - Toth Jozsef, LPI Produkciós Iroda

tothfele.jpg

Toszkána gyönyörű tájai, melyek történelmi és művészetekben gazdag világot rejtenek, minden idelátogató utazót megragadnak. Európa kulturális bölcsője ezernyi látnivalót, csodálatos túrákat és kellemes tengerparti nyaralást kínál. Ez az útikönyv a legfontosabb nevezetességeket mutatja be, praktikus tanácsokkal kiegészítve. Az utazás előkészítését címek, telefonszámok és több tucat weboldalcím segíti. Hasznos információkat és árakat találnak a könyvben: szállásokról, közlekedésről, kulturális látnivalókról, vásárlásról, ételekről és borokról, helyi túrákról és megannyi másról.

Firenze és Toszkána - Christopher Catling, 2008

christopher.jpg

Útikönyvünk szakértő útmutatásokkal és gyakorlati tanácsokkal segíti Firenze és Toscana minél jobb megismerését: fényképek, illusztrációk, térképek; helyi termékek és hagyományos ételek; alaprajzok és keresztmetszeti rajzok a főbb látnivalókról; szállodák és éttermek; látnivalók és fesztiválok listája..

Firenze és Toszkána - Russell Chamberlin, 2008

russel.gif

A Toscana tartományt bemutató kötet a kincsekben gazdag Firenzén és szépséges vetélytársán, Sienán, a falakkal övezett Luccán és Pisán, a csodák városán, valamint számtalan mesés helyen, a tengerparton, a szigeteken, az Appenninek és a Crete hegyein át kalauzol 50 ajánlott útvonal, 106 térkép, metszet, alaprajz segíti a látogatót, 200 fotó ragadja el képzeletünket, három tanulmány kínál történelmi, kulturális útravalót. A tájékozódást a kötet végén szálláshelyek, éttermek, látnivalók címjegyzéke és rendezvénynaptár segíti.

Az útikönyvet a világ legjobb utazási szakértői készítették. Megtalálható benne minden, ami a tökéletes utazáshoz szükséges: - a legfontosabb és a kevésbé ismert látnivalók, - séta- és túraútvonalak könnyen áttekinthető térképekkel, - nem mindennapi helyek, - tudnivalók a helyi kultúráról és szokásokról, - nyaralási ötletek és tippek, - alapvető információk A-tól Z-ig, - vásárlási ötletek, étteremajánló, sport- és szórakozási lehetőségek.

Firenze és Toszkána legszebb helyei - hajdi András, 2008

hajdu.gif

Az útikönyv az itáliai reneszánsz fellegvárába kalauzolja el az olvasót. Feltárja Firenze építészeti és művészeti kincseit, és részletes leírást ad mind a trendi, mind a patinás kávézókról, éttermekről, üzletekről és hotelekről. Bemutatja továbbá Toscana legszebb tájait - köztük Pisát, Sienát, Luccát és Arezzót -, nagy hangsúlyt fektetve a vidék híres ételeire és boraira.

Firenze városkalauz - Maria Lord, 2007

A Kossuth Kiadó a közkedvelt Nyitott Szemmel sorozat országokat bebarangoló útikönyvei mellett útjára indítja a városok kalauzát. A kisméretű, praktikus kötetekben szakemberek mutatják be a város történelmét, kultúráját, politikai életét, művészetét, nevezetességeit, múzeumait, hangulatos mellékutcáit, üzleteit, de mindenekelőtt az ott élő embereket. A színes fotók a városok nevezetességeinek bemutatása mellett a mindennapi élet jellegzetes pillanatait is rögzítik. A várossal való ismerkedést részletes, számozott térképek segítik, amelyeken valamennyi látnivaló pontos helyét feltüntetjük. A kötet végén, az úti tippekben megtalálható az összes utazással kapcsolatos adat, szálloda, étterem és telefonszám, amire az utazóknak szüksége lehet.

Toscana-Firenze és az Arno parti városok , Siena és a Chinati vidék - Justh Szilvia, 2007

Firenze és Toszkána - Caroline Koube, Booklands 2000,

Ez a praktikus és jól áttekinthető útikalauz kiemeli Firenze és Toszkána jelentősebb területeit, bemutatva a fő látványosságokat. Megbízható javaslatokat nyújt a kirándulások, a szállás, az étkezés a bevásárlás és a pihenés helyszíneinek legjobb kiválasztásához. Az útikönyv az első alkalommal utazóknak is ideális. Több mint harminc színes térkép és kilencven színes fénykép gazdagítja. (LIBRI)

Toszkána, Mervahia - Puligraf

A tirrén part hosszú hajlata, az Appenninek gerince, az Apuai-Alpok rövid vonulata és a Monte Amiata által uralt Maremma festői partvidéke határozza meg a régió körvonalait, melynek csodálatos tája különleges változatos. A vidék belső részén az Appenninek magasodnak. Innen ered az Arno és a Tiberis. Uralja a tájat, széles és üde zöld völgyeit, zordon szorosait, sűrű erdeit. Megtalálhatjuk a mediterrán országokra jellemző élővilágot: a szőlőt, az olajfát és a ciprust, az etruszkok szent fáját.

Ezer esztendő alatt Toszkána két kulturális virágkort, nagyszerű kulturális felvirágzást élt meg. Róma alapítása előtt, a görög kolóniák dél-itáliai fénykora idején indult fejlődésnek az etruszk civilizáció. Ők alapították az első toszkán városokat, melyek közül néhány még ma is pezsgő élet él. Kr. u. 1000 után, a pápa és a császár hosszan tartó vitája idején Toscana másodszor élte meg civilizációjának látványos felemelkedését. Firenze volt legjellemzőbb példája több itáliai város ama fejlődésének, amely a közösségi demokrácia formáitól önpusztító ellenségeskedéseken keresztül, az abszolutista hercegség megteremtéséhez vezetett - Firenze esetében a Mediciekéhez. ....

You have no rights to post comments

mobil

Telefon: +39 331 8508 145