A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.

jelentkezés kirándulásokra

Szeretnél egy helyi eseményen részt venni mint pl. egy középkori fesztivál ? A PROGRAMNAPTÁRban találtok ilyeneket havi bontásban. Aztán kigyűjtöttem a HETI PIACokat is a hét napjaira lebontva mikor hol van ilyen. A FINOMSÁGOK menüben írtam a borokról, sajtokról, helyi specialitásokról és kigyüjtöttem pár címet ahova betérhettek egy kostolóra-  boros , sajtos klikk ide . Aki gyerekekkel jün és egy csózdaparkot, kalandparkot is bevenne a programba annak is van egy listám- klikk ide. Az extrém menüben találtok raftingolást, trekkinget, kalandparkot is ami kicsiknek- nagyoknak garantált élményt jelent.

volterrasonkas  canyon015 IMG 1702

Amennyiben velünk szeretnétek magyar nyelvű kiránduláson résztvenni szintén többféléből választhattok- van lehetőség klasszikus városi idegenvezetésre Firenzében múzeumokkal vagy annélkül- más toszkán városban is. Ehhez jó előre érdemes kiválasztani egy programot, idegenvezetőt és egyeztetni időpontot. Egy kicsit más stílusú a fotoséta Évával Firenzében aki megtanít a fotós látásmódra akár mobiltelefonnal is és szuper fotókat is készíthet a párról vagy családról egy profi fotoalbumhoz. És idén 2024ben egy újabb barátnővel gyarapodott kis csapatunk, Szilvia parfummester nemcsak tanítja hanem alkalmazza is a parfumkészítést és mindenkit vár Firenzében vagy környékén egy különleges élményre, melyen elkészítheted saját illatodat és haza is viheted parfum formájában. 

  Portrefotozas (4) IMG 1094 

Én is csinálok kirándulásokat főként gasztro jelleggel, megnézzük a helyi termelőket ahol a pecorino sajtok készülnek, vagy az extra szűz olavaolaj, likőr, tészta, mi is az a szarvasgomba ... és a borospince sem maradhat ki. A klasszikus termelői körön sajt, olívaolaj és bor szerepel és itt nálunk Lajatico környékén maradunk. Ezt szinte minden héten megtesszük, többnyire hétfőnként infokhoz klikk ide.  A haladó változatban szerepel a tészta, likőr és szarvasgomba, erről itt írtam. Ezekre több család jöhet a bevállt programterv szerint aminek a dátumai itt lent találhatók. Természetesen ha valaki egyénileg szeretne egy ilyet vagy személyreszabottan más összeállításban arra is van lehetőség. 

sajtos4 lauravendemia6 tesztagyar (5)

Aki szeret hajókázni annak ideális lehet az egynapos Cinque terre kirándulás amikor a híres ligur tengerparti falvakat nézzük meg színes házaikkal- infokért klikk ide. Haladóknak meg ott az Elba szigeti kirándulás ami szintén hajókázós és egy napos, erről itt írtam. Mindegyik csak a minimum létszám esetén indul és hosszú, fárasztó de felejthetetlen élmény! Dátumok itt lent

 elba hajo2 kikoto portoferraio6

 

Aki addig is szeretne kicsit bekukkantani a toszkán szépségekbe, érdekességekbe az követhet a facebookos Toszkána Mánia vagy Toszkána Viki oldalakon- rendszeresen csinálok élő videókat is a kirándulásokon amiket utólag is visszanézhettek. Csináltam egy külön csatornát és remélem a jövőben lesz időm majd többet foglalkozni vele- keressétek a youtubeon a Toszkana mania csatornát. 

2024ben is lesz Bocelli koncert Lajaticoban, július 17én és 19én, jegyek még kaphatók a másodikra, infok az adott menüben, klikk ide.

Ingatlanok : a Covid idején és azóta sok eladó házat fotóztam és videoztam le nektek és tőbb családnak segítettem egy toszkán ingatlan megvételében. Egy ingatlanirodánál is bedolgoztam így biztosíthatom a szakmai hátteret azoknak akik komolyan szeretnének itt venni valamit. Azóta szerencsére újra beindult a turizmus ezért ilyenekre már nincsen időm, de fent hagytam az oldalon egy listában  külön menüben találjátok, klikk ide.

a esterno 1 cucina (1) 

 

közös kirándulások velem 2024ben

  

Termelői kör (klasszikus) 

tavasszal és ősszel du 3tól, nyáron 4től szoktuk körbejárni a helyi termelőket Lajatico környékén . Ez egy bő 4 órás program, aminek során megnézzük a kis falut ( Lajatico), az Andrea Bocelli féle szabadtéri koncerthelyszínt, aztán megyünk autókkal tovább egy farmra ahol pecorino sajtokat csinálnak, aztán jön az olívaolaj prés kostolóval egy présben és borospince a végén falatkákkal, 4/5 féle borral. Bővebb infohoz klikk ideIdőpontok és jelentkezés emailben a  címen, minimum 12 fő esetén indul (de max 6 auto), felnőtteknek 35 euro a 3 kostolóval ( 15 euro nekem és 20 euro a pincében a hidegtálas kostoló)

2024ben: általában hétfő délután:  júni 17, 19 szerda 7fő, 24 (4 család) júni 25 kedd (10fő), júli 1 (7fő), 8 ( 4 család). A Bocelli koncertek miatt kicsi változik: július 15 reggel megyünk 9,30tól (15fő), 22 (1 család), 29 hétfő  (2 család), júli 30 kedd (4 család) aug. 5 (3fő), 12, 19, 26, szept 2, 9 (1 család) 16, 23 NO de 27 péntek, szept 30 hétfő .... októberben is, de nem érek rá okt 20-22 között! Ha nektek máskor lenne jó akkor jöhettek egyénileg 180 euro nekem és fejenként 20eu a borospincének.

 

Termelői kör 2 'haladóknak' - vagyis aki már volt velem a klasszikus változaton vagy mást szeretne megnézni eljöhet velem egy másik gasztro kirándulásra: ezen megnézzük a családi tésztagyárat, egy likörkészítőhöz (limoncello és grappa ..)  és a szarvasgombáshoz is elnézünk. Mindehol kostolunk (kivéve a tésztásnál) is és lehet persze vásárolni. Inkább délelötti lenne jó.... Bővebben írtam róla itt.  jelentkezés emailben a  címen, minimum 10 fő esetén indul (max 15 fő), felnőtteknek 30 euro 2 kostolóval

 2024ben csütörtökön délelöttönként: június 27 (7fő) és júli 4, 11 (2fő), 18, 25 (2+1) de augusztusban bezérnak tehát csak szeptemberben folytatjuk

Cinque terre    

Egynapos kirándulás amihez mi reggel 8 körül indulunk Lajaticoból, be lehet csatlakozni Pisa és Viareggio magasságában 9 körül. Többnyire La Speziából indulunk és ha mennek a hajók akkor odafelé hajókázunk, visszafelé vonatozunk, nyáron van hogy hajózunk egész nap, ha a tenger hullámzik akkor vonatozunk egész nap. Idén drágább a hajó és főleg a vonat főszezonban!! Április második felétől többnyire mennek a hajók, október végéig. Mindenképpen legalább 3 faluban kiszállunk, amiből egy hosszabb megállóval ahol ebédelni és/vagy fürödni is lehet (nyáron). A szokásos programhoz klikk ide . Itt is 15 euroval számoljatok nekem ( gyerekek 10eu) plusz saját költéségek mint benzin, autópálya, parkolás, hajó /vonatjegyet. Jelentkezés emailben a  emailcímen , minimum 15 főnél megyek veletek vagy egyénileg bárkivel 270 euros napidíjjal (dátumot eggyeztetni kell).

2024ben is általában szerdánként:  júni. 19 NO, júni 20 (tele) , 26 ( 6 család), júl. 3 ( 9fő), 10 (2+3fő), 16 kedd ( 10fő), 24 ( 1 család), 31, aug 7 (2 család), 14, 21, 28, szept. 4( 1 pár), 12, 17 kedd, 26 csütörtök, okt. 2 szerda, okt 7 hétfő (4/6fő)  .... Ha neked másik nap lenne jó jöhettek egyénileg 270 euro napidíjjal (plusz hajóegy és egyéb költségek)

 

Hosszúhétvége    

Kihasználva az olcsó repjegyeket így főszezonon kívül felmerült egy olyan pár napos nyaralás ötlete amikor ti csak a repjegyeteket intézitek, minden mást én. Vagyis 3/5 napig én viszlek Benneteket egy minibusszal a toszkán városokba mint San Gimignano vagy Volterra, akár hajókázni a Cinque terrére és a helyi termelőkhöz, városnézésre, tengerpartra, Firenzébe-... tengerparti ebéd, borospincés vacsora.. a szállás félpanzióval nálam a Marsili apartmanházban. A teljes program ára 2024ben 550 - 950 euro/fő között volt időponttól és az utazás hosszától és idejétől függően.   Részletes infokhoz, dátumokhoz klikk ide.

2024ben szept 20-25 déltoszkána (betelt) október 2/4- 9 (4fő)

Elba

péntekenként mennek a szokásos kirándulhajók, vagy a kompos variáció nagyobb csapat esetén bármikor. Hogyan, mikor és menyiért: személyes egyeztetéshez írjatok nekem. A hajó San Vincenzoból indul reggel 8.10kor, a pénteki Elbán 2 kikötőben is megáll, a szombati teljes kört megy 3 kikötéssel ( augusztusban hétfőnként is). Körbenézünk, sétálunk, kávézunk, strandolunk..... Ahogy eddig is 15 fő esetén tudok menni veletek és fejenként 15 eurot kérnék. Plusz saját költség a hajójegy 35 euro felnőtteknek, infokhoz klikk ide

2024 ben is péntekenként június 28 (10 fő), július 5, 12, 19, 26 ( 10+3fő) , augusztus 2, 9 (1 család), 16 (1 család), 23, 30, szeptember 6 - minimum 15 fő esetén 

Olajbogyószüret

minden októberben kedvenc programunk az olajfák szüretelése. Elmegyünk egy olajfaligetbe ahol megnézzük és kipróbáljuk a szüretelést majd a présbe megyünk ahol megnézzük hogyan is készül a 'zöld arany' , a friss olívaolajat is megkostoljuk. Ide is mindenki saját autóval jön, összekötjük a sajtos és tésztás vagy boros programmal, ára 20 euro fejenként vagy 40 euro a borospincével is. Minimum 6 fővel indulunk, indulás du 2kor

2024 októberben 17 vagy 18  és 24én (nem érek rá okt 20-22 napokon), 

Sarturnia vízesés

Nem, nem fogok hetente Saturniára járni.... de amikor barátokkal megyünk lehet csatlakozni saját autóval persze. Leginkább az őszi -  téli időszakban, mert akkor van értelme a forró vízben ücsörögni. A tengerparti úton mehetünk és Pitiglianot érintve Montalcino felé jöhetünk vissza délután (vagy fordítva). Az út hosszú, megállások nélkül 3 óra lenne oda meg ugyanennyi vissza de mi megállunk közben. A termálvízben ajánlottan csak egy órát lehetne maradni tehát egy gyors ebéd (esetleg piknik) belefér. 

 2024ben is minimum 15 fő esetén- dátumok kérésre

 .... további dátumok kérésre !  

Akit érdekel bármelyik program írhat nekem mailt a szokásos   emailcímre . 

Hozzászólások   

0 #26 Viki 2023-07-21 00:37
2023as család
Kedves Viki,

Szeretnénk megköszönni a tegnapi Cinque Terre kirándulást, mindenkinek nagyon tetszett, minden részét élveztük! Jók voltak az arányok (hajókázás, városnézések, strandolás), a táj meg egyszerűen lenyűgöző!
Köszönjük a szervezést!
Ja és a firenzei tippet is köszönjük, megfogadtuk a tanácsodat, vasárnap mentünk, elviselhető volt a tömeg és sikerült összehozni egy 3 órás városnézést és egy 2 órás Uffizit!

Minden jót!
.....
0 #25 Viki 2023-07-10 12:54
2023
Kedves Viki!

Szeretnénk köszönetet mondani az idei év nyaralásának a megszervezéséhez., amit segítségeddel végeztünk. 6 év után újra Francesco házában lehettünk. Nekünk Toszkána a szívünk csücske. Imádunk itt lenni. Köszönjük a kis termelői körutat, amit megszerveztél. Jól éreztük magunkat. Sajnos a Cinque Terres kirándulást ki kellett hagynunk nagy bánatunkra. Helyette elmentünk a fehér homokos strandra vigasztalásul. Nagyon jól éreztük magunkat a nyaralásunk során. Megnéztük újra meg újra a kedvenc helyeinket. Nekem Siena áll az első helyen. Pár fotót feltettem az ismerőseimnek is a facebookra, akik el voltak ragadtatva tőle. Pár embert már megfertőztünk és hozzád irányítottunk segítségért.
Kedves Viki! Még egyszer köszönjük a kedves figyelmességedet, segítségedet! További jó munkát és sikerekben, boldogságban gazdag magánéletet kívánunk! H. Gábor és neje
0 #24 Viki 2021-10-25 23:03
2021esek

Kedves Viki!
Köszönjük a kedves és alapos termelői bemutatókat, nagyon jól éreztük magunkat! Kiváló a szervezésed és a vezetésed, csak ajánlani fogjuk az ismerőseinknek! További sok sikert a munkádhoz és jó egészséget kívánunk!
Üdvözlettel: Ildikó és Róbert
0 #23 Viki 2019-10-10 22:37
2019esek
Kedves Viki,
Fantasztikus program volt a termelői látogatás, az egész család nagyon jól érezte magát. Személyedben nagyon kedves, tájékozott embert ismertünk meg, sok érdekes információval lettünk gazdagabbak. Mindenkinek ajánlani tudjuk ezt a programot. Remélem jövőre is találkozunk. További sikerekben teli munkát kivánunk neked.
Üdv.: Marietta
0 #22 Viki 2018-07-17 22:47
2018 termelői+Cinque terre
Drága Viki!

Hálásan köszönjük ezeket a csodálatos programokat, a végtelenül pozitív hozzáállásod a szervezéshez!!
Köszönjük azt a sok-sok infót amit átadtál nekünk mindenről!!!
Reméljük még lesz részünk általad szervezett programokban és ha nem bánod (ezt viccnek szántuk) visszük a jó híred amerre csak járunk!!!
Millió ölelés, hála és sok-sok áldás rád(tok)!

Anita & Józsi
-1 #21 Viki 2017-10-09 23:08
2017esek
Kedves Viki!

Elsőként szeretném nagyon megköszönni azt a sok segítséget, amit kint kaptunk tőled a szállás, étterem, és a programok területén. Személy szerint nagyon örültem, hogy egy ilyen felkészült, és nagyvonalú embert ismertünk meg benned.

Az utolsó utáni pillanatban való nyaralásra jelentkezésünk ellenére egy kitűnő elosztású, nagyon jó minőségű szállást szereztél nekünk.
(francesco apartmanháza Lajaticonál) ....

A helyi termelőket bemutató program tökéletes, és érdekes minden család számára, ahol gyerekek is vannak. A borászatban bemutatott desszert bor készítési eljárás számomra is új volt. Mivel vezettem, sajnos egy igazi borkóstoló túra kimaradt az ottlétünk során. A program után nagyvonalúan számoltál el velünk, amit külön köszönök.

A cinqueterre kirándulást prímán megszervezted, és nagyon korrekt volt a hajójegy visszatérítés a végén. Ahol kikötöttünk, a fő utca első, jobb kézre eső vendéglőjében ettük a legjobb halételeket kintlétünk alatt, ajánlom másoknak is ezt az éttermet. A hajózás, és a vonatozás is érdekes volt ebben a túrában, a gyönyörű kis települések mellett. A sárlavina okozta katasztrófa is megmaradt bennünk......

Minden szuper volt, a hazaút dugóit, és a szlovén gyorshajtási bírságát kivéve. Ennyi kis probléma eltörpült az élmény mellett, mi biztosan csak ajánlani tudjuk a toscanai nyaralást, és azt, hogy téged keressenek!

Üdvözlettel:
K. Gergely és családja.
0 #20 Viki 2017-07-29 16:45
2017es Szia Viki!

Ne haragudj, hogy csak most írok, de ezúton szeretném Neked megköszönni a 10-i programot! Nagyon élveztük, fantasztikus helyekre vittél minket, olyanokra, ahova valószínűleg egyszerű turistaként nem jutunk el. Mindig is szerettem kicsit a színfalak mög nézni, nem mindig a tipikus dolgokat megnézni, hanem inkább azt, hogy a helyiek mit hogyan csinálnak és ezt egy kicsit sikerült. Egy örök emlék, az tuti! :)

A videót pedig, amint kész lesz (nem valószínű, hogy mostanában, de azért igyekszünk!), ha szeretnéd, elküldjük Neked.

Szóval még egyszer köszönünk mindent és a legközelebbi alkalommal is szerintem jelentkezni fogunk! ;)

Szép napot és jó munkát! :)

Üdv,
Erika
0 #19 Viki 2017-06-30 11:54
2017esek (tavaly Leonardo, idén Lajatico 54es)
Szia Viki,
Sajnos hazaertunk. A tavalyihoz hasonloan ismet remekul ereztuk magunkat, a szállás is remek valasztasnak bizonyult. Nagyon orulunk, hogy elmentunk a boros, olivas, sajtos latogatasra, mindenkinek csak ajanlani tudom. Koszonjuk a kalauzolast, a hozzaertest, es a hasznos tanacsokat. Lajatico es a kornyeke is gyonyoru, szeretnenk meg sokszor visszaterni. Remelem, meg talalkozunk, halasak vagyunk az egesz honlapodert.
G. Andrea
0 #18 Viki 2016-08-12 23:26
2016 juli Kedves Viki!

Nem tudom az oldaladra, hogy tudtam volna írni,de akkor írok ide.
Szerettem volna megköszönni azt az egy hetet, amit Toscanában töltöttünk.
Köszönjük a segítséget a foglalásban és minden infót.
A kirándulás a helyi termelőknél nagyon jó volt,vásároltunk sok finomságot és ilyen helyekre nélküled nem sikerült volna eljutni,
A Cinque terre-i kirándulás eszméletlen volt és hatalmas nagy segítség a szervezés, szeretnénk megköszönni általad is Bea kedvességét!!!Nagyon figyelmes volt még a fagyi rendelést is végigvárta velünk!
A szállásról ......
Köszönjük a segítséget!

Üdv: Orsi
0 #17 Viki 2016-08-12 22:59
2016 augusztus
Kedves Viki!

Nagyon köszönjük a segítségedet. :) A fakultatív program remek volt, Bea nagyon aranyos lány.:) Biztos, hogy még valamikor visszatérünk Toszkánába, mert csodás és egy hét kevés volt belőle. :)

További jó munkát kívánok!

Üdv:
Csilla

You have no rights to post comments

mobil

Telefon: +39 331 8508 145